Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluik dakkapel

Rolluik dakkapel

Een rolluik voor je dakkapel: een absolute must voor iedere woning. Hiermee heb je altijd een aangename temperatuur in de kamer en het bied je de nodige privacy. Maar wat zijn de aandachtspunten bij de aanschaf van een rolluik en welke mogelijkheden heb je als je het rolluik op een nieuwe of bestaande dakkapel wilt laten plaatsen? En niet te vergeten: wat kost een rolluik voor op je dakkapel?

Wat kost een rolluik op je dakkapel?

Wat is het kostenplaatje voor een rolluik? Hier is geen pasklaar antwoord op. De prijs hangt namelijk van meerdere factoren af. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar handmatige bediening of liever met een simpele druk op de knop het luik bedienen? Ook het soort rolluik speelt mee. Kosten kunnen daardoor variëren van € 200 tot wel € 1.150.

Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen.

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 – € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 – € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 – € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 – € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
rolluik dakkapel

Een rolluik voor je dakkapel: wat houdt het in?

Wil je graag precies weten wat je je moet voorstellen bij een dakkapel rolluik? Dan volgt hier een simpele versie van de technische kant van het verhaal. Een rolluik voor je dakkapel laat zich het beste omschrijven als een beweegbare afsluiting voor de ramen van je dakkapel die van boven naar beneden gaat en andersom. Het luik zelf is opgebouwd uit strippen of lamellen van kunststof of metaal die aan de buitenkant van de dakkapel zitten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een dakkapel rolluik?

Besluit je om op je dakkapel een rolluik te laten plaatsen, dan geniet je van een aantal voordelen:

1. Goede zonwering

Iedereen met een zolder weet als geen ander hoe benauwd het er soms in de zomer is. Met een rolluik houd je de zon van het raam en blijft de bovenste verdieping van je woning een stuk koeler. Dit is dan ook gelijk het eerste pluspunt.

2. Isolatie

In de winter is het buiten soms flink koud. Een rolluik is dan een uitstekende manier om de warmte zo veel mogelijk binnen te houden en de kou buiten te sluiten. Dat scheelt weer in de stookkosten en dat zie je ongetwijfeld terug in je energierekening!

3. Verduistering

Overdag even een uiltje knappen? Ook overdag heerlijk slapen in een donkere kamer is een ander pluspunt dat een rolluik voor je dakkapel met zich meebrengt.

4. Geluidswerend

Vaak last van geluiden in de buurt? Even het luik naar beneden doen maakt al een groot verschil. Zo is het binnen veel rustiger als je wilt slapen, werken of gewoon even rust nodig hebt.

5. Inbraakwerendheid

Bescherm jezelf en je huisgenoten en plaats een rolluik voor de ramen van je dakkapel. Dit maakt het veel lastiger voor inbrekers om via het dak je woning binnen te dringen.

Zijn er ook nog nadelen te bedenken? Het is maar net hoe je het bekijkt:

1. De installatie

Rolluiken installeren vraagt om bepaalde kennis van zaken en is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit aan een specialist over te laten voor wie dit dagelijkse kost is.

2. De prijs

Uiteraard zijn er bepaalde kosten verbonden aan een dakkapel rolluik. Daartegenover staat dat je rolluiken van optimale kwaliteit zijn en vele voordelen bieden.

Wat zijn de mogelijkheden voor je dakkapel rolluik?

Bij de aankoop van een rolluik kom je voor tal van keuzes te staan. De allereerste vraag is of je een exemplaar van aluminium of van kunststof wil. Een aluminium rolluik is bijvoorbeeld erg sterk. Daarnaast heeft het een goede isolerende werking. Minpunt is dat deze duurder in aanschaf is.

Overweeg je de kunststof variant, dan is dit weer goedkoper dan een rolluik van aluminium. Ook is een rolluik van dit materiaal lichter, zodat handbediening eveneens mogelijk is. Een nadeel van dit type is dat inbrekers ze eerder openbreken.

Ben je op zoek naar dat beetje extra, dan is een rolluik met binnenzonwering wellicht interessant. De binnenkant is hier uitgerust met stof dat water en vuil afstoot. Dat scheelt een hoop poetswerk!

Of neem een rolluik met anti-optilveer, zodat niemand het rolluik omhoog kan tillen. Op het gebied van kleuren zijn beide typen beschikbaar in wit, zwart, lichtgrijs, beige of donkerblauw.

Je rolluik dakkapel laten plaatsen

Het heeft absoluut meerwaarde om een vakspecialist in de hand te nemen om je rolluik te laten monteren. Welke voordelen dit heeft, lees je hieronder:

  • Je hoeft niet zelf de ladder op te klimmen.
  • Je loopt niet het risico om de dakkapel te beschadigen.
  • Je hebt de zekerheid dat de maten kloppen.
  • Je weet zeker dat het rolluik op correcte wijze geplaatst wordt en goed vastzit.
  • Bij de installatie van het rolluik moet je het naar boven tillen en tegelijkertijd je evenwicht bewaren. Dit is best lastig. Laat je dit aan een expert over, dan bespaar je jezelf wellicht een hoop moeite.

Rolluik op bestaande dakkapel

Als je al een dakkapel hebt, maar nog geen rolluik, zijn opbouw- of voorzetrolluiken de beste keuze. Een vakspecialist bevestigt dan het rolluik aan de buitenzijde van je dakkapel. Het aantrekkelijke hiervan is dat hij niks hoeft af te breken of te slopen. Een ander voordeel is dat je kunt kiezen voor een draai-kiepraam, omdat er nog wat speling zit tussen het raam en het rolluik. Zo is het altijd mogelijk om de ruimte voldoende te ventileren.

Rolluik op een nieuwe dakkapel

Als je een nieuwe dakkapel krijgt, neem dan ook meteen een rolluik. Je betaalt dan geen dubbele bezorg- en inmeetkosten. Inbouwrolluiken zijn altijd een goede keuze voor een nieuwe dakkapel. Dit type rolluiken wordt in de gevel geïntegreerd. Je ziet het rolluik in dit geval niet als het open is. Inbouwrolluiken hebben bovendien weinig ruimte nodig en ze geven je dakkapel een strakke look.

De montage van je rolluik dakkapel

Stap 1: opmeten

Allereerst meet een rolluik specialist de ramen op.

Stap 2: op maat maken

Nu volgt het op maat maken van de rolluikkast en de lamellen.

Stap 3: het plaatsen van de rolluikkast en de zijgeleiders

Nadat alles op maat gemaakt is, is het tijd voor wat licht boorwerk. De vakspecialist boort kleine gaten in de kozijnen of de gevel en boort ook een gat voor de bediening. Als dit gedaan is, monteert die de rolluikkast en de zijgeleiders.

Stap 4: het bevestigen van de lamellen

De rolluik specialist plaatst de lamellen in de zijgeleiders.

Stap 5: de puntjes op de i

Als laatste rest nog het afstellen van de rolluiken. Dit is een belangrijk onderdeel, omdat het rolluik alleen naar behoren werkt als alles op de juiste manier is afgesteld.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Merk je het aan de temperatuur binnen als je een rolluik dakkapel plaatst?

Je merkt het zeker aan de temperatuur op de bovenste verdieping. In de zomer blijft het aanzienlijk koeler in een huis met rolluiken. De temperatuur kan tot wel zeven graden lager liggen als je het vertrek tegen de zon beschermt met een rolluik.

Hoeveel gas bespaar je met rolluiken?

Wanneer je rolluik dicht is, creëer je een isolerende laag. Dankzij deze laag hou je in de winter de warmte binnen en de kou buiten. Uit onderzoek is gebleken dat je met rolluiken gemiddeld tot wel twintig procent bespaart op je energierekening.

Kies je voor een rolluik met handmatige of elektrische bediening?

Veel mensen kiezen voor elektrische bediening voor het rolluik van hun dakkapel. Dit biedt veel mogelijkheden. Zo bestaat onder meer de optie om zonnesensoren op de dakkapel te laten plaatsen, zodat het rolluik automatisch naar beneden gaat als de zon op het raam komt. Om het rolluik omhoog en omlaag te doen, zijn er drie opties, namelijk een sleutelschakelaar, een draaischakelaar of een afstandsbediening. Wil je liever een handmatige bediening, dan gaat dit middels een slingerstang of een koord. Het pluspunt hiervan is dat je rolluik altijd werkt, ook als er bijvoorbeeld geen stroom is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden