Vind de beste gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging

Gevelreiniging

Is de gevel van jouw huis in de loop der jaren beschadigd geraakt of vies geworden? Door je gevel te laten reinigen, krijgt je huis in no time weer een frisse uitstraling. In dit artikel lees je meer informatie over de soorten en technieken rondom gevelreiniging, zoals: impregneren en het herstellen van voegwerk. Verder lees je hier tips waardoor je de gevelspecialist vindt die bij jou past.

Wat kost gevelreiniging?

Wil jij je gevel laten reinigen, maar wil je meer weten over de kosten van gevelreiniging? Deze kosten hangen af van een aantal factoren, waaronder het te reinigen oppervlak en de techniek die de gevelreinigingsspecialist gebruikt. Bekijk hieronder een handig overzicht met gevelreiniging prijzen.

WerkzaamhedenKosten
Reinigen (hoge druk)€ 3- € 8 per m2
Reinigen en voegen€ 70 - € 100
Reinigen, voegen en impregneren€ 75 - € 110

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat houdt gevelreiniging in?

Met gevelreiniging wordt het schoonmaken van je gevel bedoeld. De gevelspecialist maakt professioneel je buitenmuur schoon.. Met een schone gevel krijgt je huis weer een frisse uitstraling. Naast het schoonmaken van je gevel met gevelreinigingsmiddel, horen gevel impregneren en graffiti verwijderen ook tot het takenpakket van een gevelspecialist. Wil je meer weten over de mogelijkheden van gevelreiniging voor jouw huis? De gevelspecialist vertelt je graag meer hierover en geeft je advies op maat.

Kosten gevelreiniging

Soorten gevelreiniging

Er zijn verschillende soorten gevelreiniging, die een allemaal een ander effect hebben op je gevel. Wil jij je gevel laten reinigen, maar weet je niet welk type geschikt is? Lees hieronder de verschillende mogelijkheden met een handige uitleg. De gevelspecialist vertelt je ook graag meer over de geschikte soorten gevelreiniging voor jouw huis.

Stoomcleanen

Heb je last van klimop of mos op je gevel? Om dit te verwijderen, gebruikt de gevelspecialist stoom. Water van meer dan 100 graden celsius wordt onder hoge druk op je gevel gespoten. Door de hoge temperatuur van het water weekt de aanslag op je gevel los. De specialist gebruikt verder geen chemische middelen, wat is natuurlijk beter is voor het milieu.

Chemisch reinigen

Heb je last van hardnekkige vervuiling op je gevel, zoals verfresten? Dan is stoomcleanen niet genoeg en kom je terecht bij het chemisch reinigen van je gevel. De specialist brengt het chemische reinigingsmiddel aan op de gevel, hierna moet het een klein half uur intrekken. Daarna spuit de specialist het reinigingsmiddel samen met het losgekomen vuil van je gevel af. Dit mengsel wordt opgevangen en de gevelspecialist zorgt ervoor dat het wordt gerecycled. Na het chemisch reinigen van je gevel, kan het tot een week duren totdat je het uiteindelijke resultaat ziet. Er zijn 2 soorten chemicaliën:

Basisch

Basische reinigingsmiddelen hebben een lage PH-waarde, waardoor ze geschikt zijn voor poreuze ondergronden. Poreuze ondergronden zijn niet waterafstotend en dus vatbaar voor beschadigingen.

Zuur

Zure reinigingsmiddelen hebben een hoge PH-waarde en kunnen ondergronden aantasten. Een gevelspecialist ziet in een oogopslag met welke ondergrond hij te maken heeft en of zure reinigingsmiddelen gebruikt kunnen worden. Er zijn verschillende chemische reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor specifieke ondergronden.

Stralen

Gevel stralen is de zwaarste manier van gevelreiniging. De specialist maakt hiervan gebruik om graffiti of hardnekkige verfresten te verwijderen. Bij deze methode wordt er water en/of lucht met hoge druk tegen de gevel gespoten. Het laten stralen van je gevel kan je gevel aantasten. Het is daarom belangrijk om van tevoren een gevelspecialist te raadplegen.

Gevelreiniging

Gevel impregneren

Om je gevel te beschermen tegen onder andere vorst, schimmel en zure regen, laat je je gevel impregneren door een gevelspecialist. Wist je dat een geïmpregneerde gevel ook zorgt voor een lagere energierekening aan het einde van de maand? Het impregneren van je gevel wordt vaak gedaan nadat je gevel is gereinigd. Met het impregneren zorg je ervoor dat je gevel waterafstotend is en minder vatbaar is voor vuil van buitenaf, kortom minder gevelonderhoud.

Voegwerk

Als een deel van je voegwerk loslaat ben je toe aan een gevelrenovatie. Dit kan goed gecombineerd worden met het reinigen en/of impregneren van je gevel. Bekijk hieronder een handig overzicht met de verschillende soorten voegwerk en de bijbehorende kenmerken. 

Soort voegExtra informatie
Platvol voeg- Meest voorkomend
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Snijvoeg- Onregelmatigheden in de steen zijn duidelijk zichtbaar
- Vaak te zien bij monumentale panden
Knipvoeg- Vergelijkbaar met een snijvoeg, maar steekt uit je gevel
- Strakke belijning
Glad verdiepte voeg- Voeg is dieper dan de stenen
- Steensoort komt beter tot zijn recht
Schaduwvoeg- Schuin aflopende hoek
- Schaduw accentueert de horizontale lijnen
Daggestreep- Verbloemt het grillige verloop van de stenen
- Streep in de horizontale voeg

Is je complete voegwerk aan vervanging toe, dan is het aan te raden een voegbedrijf in te schakelen.

Heb je een vergunning nodig voor gevelreiniging?

Of je voor gevelreiniging een vergunning nodig hebt, is afhankelijk van je type woning en je gemeente. Woon je in een monumentaal pand? Dan is de kans groot dat je een speciale vergunning moet aanvragen voor gevelreiniging. Vraag voordat je aan je project begint bij de gevelspecialist of je gemeente na of er een vergunning vereist is.

Tips bij het inschakelen van een gevelspecialist

Laat jij je gevel reinigen? Dan is de volgende stap om een geschikte gevelspecialist in te schakelen. Maar waar moet je op letten bij het inhuren van een gevelspecialist? Lees hier een aantal handige tips.

Vergelijk verschillende gevelspecialisten

Door gevelreiniging offertes op te vragen bij verschillende gevelspecialisten, krijg je een goed beeld van de verschillende prijzen. Bekijk goed welke werkzaamheden gevelspecialisten aanbieden en tegen welke prijs zij deze taken uitvoeren. Zo vind je de gevelspecialist die de beste prijs rekent voor jouw project.

Let op keurmerken

Door op keurmerken te letten, zorg je ervoor dat je een bekwame en erkende gevelspecialist inhuurt voor je gevelreiniging. De organisatie VNV-Gevelspecialisten behartigt niet alleen de belangen van gevelspecialisten, maar leeft ook kwaliteitsnormen na. Het OSB keurmerk is ook een keurmerk waar je op kan letten. Dit keurmerk garandeert kwaliteit en betrouwbaarheid.

Combineer projecten

Is het huis van de buren ook toe aan gevelreiniging? Door projecten te combineren bespaar je  kosten, omdat de specialist maar 1 keer hoeft langs te komen. Vraag daarom aan je buren of zij ook interesse hebben in gevelreiniging.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden