Vind de beste gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Prijzen dak reinigen

Prijzen dak reinigen

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.400
Maximale kosten
€ 3.700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.156 - € 1.650

Vuil en mos kunnen binnen afzienbare tijd je mooie dak een grauwe uitstraling geven. Door het dak op je huis tijdig te reinigen, bescherm je niet alleen je dakpannen, maar verhoog je ook de waarde van je huis! Homedeal heeft de mogelijkheden en kosten voor je uitgezocht zodat jij langer kan genieten van je dak.

Wat kost dakreiniging?

Gemiddeld kost dak reinigen tussen de € 5 en de € 15 per m², afhankelijk van het type dakbedekking. Er bestaan meerdere soorten dakbedekking die meestal een verschillende manier van reinigen vereisen. Vaak gaat dit ook samen met het coaten of impregneren van het dak. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen bij een dak van 60 m².

WerkzaamhedenGemiddelde prijs bij een dak van 60 m²
Dak reinigen€ 300 - € 900
Dak reinigen en coaten€ 900 - € 1.800
Dak reinigen, coaten en impregneren€ 1.200 - € 2.100

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dak reinigen

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk

Kies je ervoor om je dak alleen te ontmossen door dak reiniging, dan ben je het goedkoopste uit. Afhankelijk van het reinigingsbedrijf ben je tussen de € 300 en € 900 kwijt.

Extra bescherming

Wil je extra lang genieten van je gereinigde pannendak? Door het laten impregneren van je dak bescherm je het niet alleen tegen weersinvloeden maar zorg je ook voor een lagere energierekening. Het laten reinigen en impregneren van een dak van 50 m² kan al vanaf ongeveer € 600.

Groot oppervlak

Woon je in een twee-onder-een-kapwoning en laat je het project samen met je buurman uitvoeren? Dan kun je kwantumkorting afdingen. De vakspecialist kan hierdoor namelijk efficiënter werken en zal minder brandstof hoeven te betalen. De totale kosten van het reinigen en impregneren komen uit ongeveer tussen de € 2.800 en € 3.500.

Hoe ziet de prijsopbouw van dakreiniging eruit?

De prijzen voor het laten reinigen van je dak zijn als volgt opgebouwd:

Prijzen dak reinigen

Zoals je ziet, de grootste kosten die gemaakt worden zijn arbeidskosten. Hier heb je in eerste instantie vooral invloed op door je keuze in vakspecialist. Wij raden je aan om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo kies jij de beste prijs voor jouw project. 

Welke keuzes bepalen de prijs van dak reinigen?

Keuze 1: Soort dak

De eerste factor die invloed heeft op de prijs is het type dak op je woning. Het laten reinigen van dakpannen, EPDM en bitumen kost meestal tussen de € 6 en € 8. Het gaat hier vaak om een harde ondergrond die gemakkelijk met een hogedrukspuit aangepakt kan worden zonder beschadiging. Een rieten dak heeft een meer verfijnde aanpak nodig dan een keramisch pannendak. Het riet kan namelijk snel beschadigd raken en zal voorzichtig door een dakreiniger behandeld moeten worden.

wat kost dakbedekking schuin dak

Keuze 2: Coaten

Om je gereinigde dak langer te beschermen tegen weersinvloeden en mos, is het verstandig deze te laten coaten. Naast de bescherming die het coaten biedt, kan er ook gekozen worden om de coating een bepaalde kleur mee te geven. Het laten coaten van je pannendak kost € 10 à € 15 per vierkante meter.

Keuze 3: Impregneren

Naast het coaten van je dak kun je er ook voor kiezen om je dak en/of gevel te impregneren. Bij het impregneren van het dak gaan de vakspecialisten eerst het dak reinigen. Vervolgens wordt er een kleurloze vloeistof aangebracht die waterafstotend is en ervoor zorgt dat vuil minder goed hecht. Hierdoor voorkom je vochtschade en blijft je dak langer schoon en mooi. 

Keuze 4: Gevelonderhoud

Laat je je dak reinigen, misschien is je gevel dan ook wel gelijk toe aan reiniging. Laat je je dak- en gevelreiniging in één keer doen, dan kun je besparen op de totale kosten. Daarnaast zorgt het ervoor dat je gehele woning er weer goed uit ziet. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een dak laten reinigen?

Een dak reinigen kost gemiddeld € 5 tot € 15 per m², afhankelijk van het type dak en de oppervlakte. Bij een gemiddelde woning in Nederland komt dit neer op een bedrag tussen de € 300 en € 900. Vraag meerdere offertes aan om erachter te komen wat het reinigen van jouw dak precies gaat kosten.

Hoe kun je zelf je dak reinigen?

Je dak kun je eenvoudig reinigen met een hogedrukreiniger. Pas hier wel mee op, want je kunt bij verkeerd gebruik je dak hiermee ook beschadigen. We raden je daarom aan om dit door een erkende vakspecialist te laten doen. De vakspecialist zorgt ervoor dat je dak snel weer schoon is en vrij van beschadigingen.

Hoe maak je oude dakpannen schoon?

Je oude dakpannen kunnen schoongemaakt worden met een hogedrukreiniger. De druk die daarbij gebruik wordt is afhankelijk van het type dakpannen. Laat dit project uitvoeren door een vakspecialist om schade te voorkomen.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

De meeste mensen in Nederland wonen in een rijtje huis of een twee-onder-een-kap-woning. Dit betekent dat je waarschijnlijk buren hebt wiens dak aansluit op dat van jou. Breng daarom je buren ook op de hoogte van je plannen. Dit is niet alleen voordelig voor de dakreiniger maar ook voor jou! Hij kan meerdere daken reinigen op één locatie en daar staat vaak een korting tegenover.

Zelf je dak reinigen

Ben jij niet bang voor hoogtes en wil je graag zelf je dak reinigen? Dat is mogelijk, maar wil je echt 100% zekerheid hebben dat het goed gebeurt, dan kun je toch het beste een vakspecialist inschakelen. Als je je dak ook laat impregneren, dan kan deze specialist vaak een garantie tot 10 jaar geven.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden