Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakdekkersbedrijf

Dakdekkersbedrijf

Beschermt jouw dak je niet meer voldoende en is het tijd voor een dakreparatie of dakrenovatie? Een dakdekkersbedrijf helpt je snel en voor een lange duur van je probleem af. Bekijk in dit artikel de gemiddelde dakdekker kosten en handige tips voor het vinden van het dakdekkersbedrijf met de beste prijs en kwaliteit.

Wat kost een dakdekkersbedrijf?

Als je op zoek bent naar een dakdekkersbedrijf, dan is het verstandig om je in de kosten te verdiepen. Werkzaamheden, benodigdheden, afmetingen en het uurloon zijn factoren die de prijs van een dakdekker bepalen. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten voor de twee meest voorkomende projecten.

Verwijderen oude dakbedekking + plaatsen nieuwe dakbedekkingGemiddelde kosten per m2
(inclusief btw en arbeid)
Gemiddelde totaal prijs bij 50 m2
(inclusief btw en arbeid)
Plat dak€ 45 - € 55€ 2.250 - €3.250
Hellend dak€ 45 - € 130€ 2.250 - € 6.500

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakdekkersbedrijf offerte

Werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf

Een dakdekkersbedrijf zet je in voor alle mankementen aan je dak. Bekijk hier de meest voorkomende projecten.

Dakonderhoud

Dakonderhoud kost gemiddeld € 18 per m2. Door je dak goed te laten onderhouden voorkom je lekkages en grote reparaties. Een dakdekkersbedrijf voert de volgende werkzaamheden uit:

  • Het reinigen van het dak en het afvoeren van vuil;
  • het inspecteren van het dak op eventuele beschadigingen;
  • het schoonmaken en controleren van de dakgoten;
  • kleine reparaties uitvoeren, waaronder het vervangen van gebarsten dakpannen.
Dakreparatie

Is er iets mis met je dak, bijvoorbeeld door een storm mis je dakpannen of is er een scheur gekomen in je platte dak, maar is de levensduur van de dakbedekking nog niet bereikt? Dan voert een dakdekkersbedrijf een dakreparatie uit. Een beschadigd dak zorgt voor lekkages, stel reparaties aan de dakbedekking daarom vooral niet uit. Een langdurig lekkend dak is vele malen duurder om te repareren omdat de dakconstructie dan ook kan beschadigen.

Beschadigingen zijn voor ons niet altijd makkelijk om te vinden. Een dakdekker ziet snel de zere plekken. Aangezien iedere dakreparatie anders is, geeft de dakdekker na de inspectie aan wat de dakreparatie inhoud.

Dakrenovatie

Dakbedekking in Nederland heeft het zwaar te verduren, alle weersoorten komen voorbij. Wanneer de levensduur van jouw dakbedekking erop zit, kan je dak je niet meer volledig beschermen en is het tijd voor een dakrenovatie. Lees hieronder de verschillende werkzaamheden die een dakdekkersbedrijf uitvoert bij een renovatie.

  • Nieuwe dakbedekking: Het dakdekkersbedrijf gaat de oude dakbedekking verwijderen en plaatst een volledig nieuwe dakbedekking naar keuze. Decennialang heb je geen omkijken naar je dak.
  • Onderdak: Woon jij in een oude woning? Dan is het mogelijk dat jouw dak niet beschikt over een onderdak, het dakdekkersbedrijf plaatst onderdaken. Een onderdak is een beschermingslaag die tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal zit. Deze laag beschermt de isolatie en constructie tegen vocht, stof en wind.
  • Volledig nieuwe dakconstructie: In sommige gevallen is het nodig om een volledig nieuwe dakconstructie te plaatsen. Dit is nodig als de constructie begint door te zakken of aangetast is door vocht. Het dakdekkersbedrijf gaat het complete dak verwijderen, om vervolgens een nieuw geraamte te bouwen.
  • Dak isoleren: Een slecht geïsoleerd dak verliest tot wel 30% aan warmte in huis. Dit is een flinke aanslag op je energierekening. Een dakdekkersbedrijf plaatst isolatiemateriaal van buitenaf, hierdoor verlies je geen binnenruimte.

Dakdekkersbedrijf

Btw verlaging bij inschakelen dakdekkersbedrijf

De arbeid- en materiaalkosten van een dakdekkersbedrijf vallen onder het 21% btw-tarief. Maar besluit jij je dak te isoleren én is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan vallen de arbeidskosten de komende jaren in het 9% btw-tarief. Lees meer over de btw-tarieven op de website van de Rijksoverheid.

Schakel een dakdekkersbedrijf in met ervaring

Er zijn veel dakdekkersbedrijven die jouw dak repareren of renoveren, maar hoe zorg je ervoor dat je een goede dakdekkersbedrijf gaat inschakelen? Bekijk hier handige tips.

Bekijk recensies

Om een goed beeld te krijgen van de werkwijze van dakdekkersbedrijven is het verstandig om recensies te lezen. Bekijk wat anderen vinden van het dakdekkersbedrijf dat jij op het oog hebt.

Check keurmerken

Bekijk of het dakdekkersbedrijf lid is van VEBIDAK. Dakdekkersbedrijven die aangesloten zijn bij VEBIDAK hebben geschoold personeel die werken onder veilige arbeidsomstandigheden. Daarnaast hebben deze dakdekkersbedrijven oog voor duurzaamheid en het milieu.

Controleer wat inbegrepen is

Bekijk en vergelijk offertes van dakdekkers. Wat zijn de verschillen? Kijk naar wat is inbegrepen in de prijs zoals materiaal, btw en voorrijkosten. Bekijk daarnaast naar de algemene voorwaarden zoals de lever-/garantietermijn. Verdiep jij je in meerdere dakdekkersbedrijven, dan ga je voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bespaartips voor het inschakelen van een dakdekkersbedrijf

Een dak repareren, isoleren of renoveren is best een investering. Gelukkig zijn er genoeg manieren hoe jij gaat besparen. Bekijk deze vier bespaartips.

Gelijk isoleren

Vraag bij je dakdekkersbedrijf direct naar de mogelijkheden van dakisolatie. De dakdekker is tenslotte al bezig met jouw woning. Heb je nu een slecht isolerend dak? Dan bespaar je door dakisolatie tot wel 30% op je energiekosten.

Ga voor kwantumkorting

De kans dat het dak van jouw buren ook aan vervanging toe is, is erg groot. Het dak is tenslotte rond dezelfde tijd geplaatst en is blootgesteld aan dezelfde weersomstandigheden. Door samen het dak te laten vervangen is het mogelijk om kwantumkorting te ontvangen van dakdekkersbedrijven. 

Kijk verder dan je eigen regio

Heb jij met spoed een dakdekkersbedrijf nodig en zijn dakdekkers in je regio niet beschikbaar? Dakdekkersbedrijven bevinden zich in heel Nederland, van Noord-Holland tot in het puntje van Gelderland. Woon je in een stad als Amersfoort? Bekijk dan ook goede dakdekkersbedrijven in omliggende gemeentes als Maarssen en Utrecht.

Vergelijk offertes

Bespaar eenvoudig door offertes van meerdere dakdekkersbedrijven te vergelijken. Er zijn veel dakdekkersbedrijven, profiteer van de prijzenoorlog. Het is hierdoor mogelijk om prijsverschillen tot wel 30% eenvoudig op te sporen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.