Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakdekkersbedrijf

Dakdekkersbedrijf

Een dakdekkersbedrijf schakel je voor allerlei werkzaamheden aan jouw dak. Beschermt jouw dak je huis niet meer voldoende en is het tijd voor een dakreparatie of -renovatie? Een dakdekkersbedrijf helpt je snel van je probleem af. Bekijk in dit artikel de gemiddelde dakdekker kosten en handige tips voor het vinden van het dakdekkersbedrijf met de beste prijs en kwaliteit.

Wat kost een dakdekker?

Als je op zoek bent naar een dakdekkersbedrijf, dan is het verstandig om je in de kosten te verdiepen. Het gemiddelde uurloon van een dakdekker ligt tussen de € 35 en € 60 per uur. De kosten van een dakdekker worden bepaald door de werkzaamheden, benodigdheden, afmetingen van het dak en het uurloon. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten van dakdekkerprojecten.

ProjectGemiddelde kosten per m²Gemiddelde kosten bij een dakoppervlak van 60 m²Toelichting
Dakonderhoud€ 25€ 1.500Reinigen dakoppervlak, dakgoten schoonmaken en controleren en dak inspecteren
Dakreparatie€ 100 - € 350€ 6.000 - 21.000Bijv. kapotte dakpannen vervangen of zwakke plekken repareren.
Dakrenovatie€ 75 - € 130€ 4.500 - 7.800Verwijderen van oude dakbedekking en nieuwe dakbedekking plaatsen

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe bepaalt een dakdekkersbedrijf zijn tarief?

Hoe een dakdekkersbedrijf zijn prijs bepaalt hangt af van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke factoren:

 1. Arbeidskosten: Dit is vaak de grootste kostenpost. De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de ervaring van het personeel en de complexiteit van de klus.
 2. Materiaalkosten: De kosten van dakbedekkingsmaterialen zoals dakpannen, bitumen, EPDM of groendaksystemen kunnen flink variëren. Hoogwaardiger materialen zijn duurder maar kunnen zich op de lange termijn terugverdienen.
 3. Bedrijfskosten: Dit omvat huur voor opslagruimte, transport, gereedschap, verzekeringen en andere kosten die moeten worden doorberekend.
 4. Locatie: In sommige regio’s zijn de kosten van dakdekkersbedrijven hoger dan in andere.
 5. Concurrentie: De aanwezigheid van veel dakdekkersbedrijven in een bepaald gebied kan invloed hebben op de prijzen die ze hanteren.
 6. Specialisatie: Sommige dakdekkersbedrijven zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten daken of materialen, waardoor ze hogere tarieven kunnen vragen voor hun expertise.
 7. Schalingsfactor: Grote projecten kunnen soms lagere kosten per vierkante meter met zich meebrengen door economieschaal. Het omgekeerde kan echter ook waar zijn als de klus bijzonder complex is.
 8. Tijdsdruk: Soms moeten projecten snel worden uitgevoerd, wat kan leiden tot overuren en daarmee hogere kosten. Of een dakdekkersbedrijf zal snel moeten schakelen voor jouw project.
 9. Seizoensinvloeden: In bepaalde seizoenen kan er meer vraag zijn, waardoor de kosten hoger kunnen uitvallen.

Al deze factoren worden samengebracht in een offerte. Deze offerte zal doorgaans een specificatie van de kosten bevatten, inclusief hoeveel tijd het project zal duren, welke materialen gebruikt zullen worden, en een inschatting van andere mogelijke kosten zoals vergunningen of onvoorziene uitgaven.

Het is belangrijk om verschillende offertes te vergelijken en vragen te stellen om een duidelijk beeld te krijgen van wat wordt aangeboden. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen die niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en betrouwbaarheid is gebaseerd.

Wat zijn de werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf? 

Een dakdekkersbedrijf zet je in voor allerlei mankementen aan je dak. Bekijk hier de meest voorkomende projecten.

Dakonderhoud

Dakonderhoud kost gemiddeld € 25 per m². Door je dak goed te laten onderhouden voorkom je lekkages en grote reparaties. Een dakdekkersbedrijf voert de volgende werkzaamheden uit:

 • Het reinigen van het dak en het afvoeren van vuil
 • Het inspecteren van het dak op eventuele beschadigingen
 • Het schoonmaken en controleren van de dakgoten
 • Kleine reparaties uitvoeren, waaronder het vervangen van gebarsten dakpannen

Dakreparatie

Is er iets mis met je dak, bijvoorbeeld ontbrekende dakpannen door een storm of is er een scheur gekomen in je platte dak, maar is de levensduur van de dakbedekking nog niet bereikt? Dan voert een dakdekkersbedrijf een dakreparatie uit. Een beschadigd dak zorgt voor een daklekkage. Stel reparaties aan de dakbedekking daarom vooral niet uit. Een langdurig lekkend dak is vele malen duurder om te repareren, omdat de dakconstructie dan ook kan beschadigen. Gemiddeld gezien kost een dakreparatie tussen de € 100 tot € 350 per m², afhankelijk van het soort reparatie. 

Beschadigingen zijn voor ons niet altijd makkelijk om te vinden. Een dakdekker ziet snel de zwakke plekken. Aangezien iedere dakreparatie anders is, geeft de dakdekker na de inspectie aan wat de dakreparatie inhoud.

Dakrenovatie

Dakbedekking in Nederland heeft het zwaar te verduren, alle weersoorten komen voorbij. Wanneer de levensduur van jouw dakbedekking erop zit, kan je dak je niet meer volledig beschermen en is het tijd voor een dakrenovatie. Lees hieronder de verschillende werkzaamheden die een dakdekkersbedrijf uitvoert bij een renovatie.

 • Nieuwe dakbedekking: Het dakdekkersbedrijf gaat de oude dakbedekking verwijderen en plaatst een volledig nieuwe dakbedekking naar keuze. Decennialang heb je geen omkijken naar je dak. De exacte levensduur is afhankelijk van het type dakbedekking. 
 • Onderdak: Woon jij in een oude woning? Dan is het mogelijk dat jouw dak niet beschikt over een onderdak, het dakdekkersbedrijf plaatst onderdaken. Een onderdak is een beschermingslaag die tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal zit. Deze laag beschermt de isolatie en constructie tegen vocht, stof en wind. 
 • Volledig nieuwe dakconstructie: In sommige gevallen is het nodig om een volledig nieuwe dakconstructie te plaatsen. Dit is nodig als de constructie begint door te zakken of aangetast is door vocht. Het dakdekkersbedrijf gaat het complete dak verwijderen, om vervolgens een nieuw geraamte te bouwen. 
 • Dak isoleren: Een slecht geïsoleerd dak verliest tot wel 30% aan warmte in huis. Dit is een flinke aanslag op je energierekening. Een dakdekkersbedrijf plaatst isolatiemateriaal van buitenaf, hierdoor verlies je geen binnenruimte.
Dakdekkersbedrijf

Btw verlaging bij inschakelen dakdekkersbedrijf

De arbeid- en materiaalkosten van een dakdekkersbedrijf vallen onder het 21% btw-tarief. Maar besluit jij je dak te isoleren én is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van de isolatie onder het 9% btw-tarief. Lees meer over de btw-tarieven op de website van de Rijksoverheid.

Hoe vind je een goed dakdekkersbedrijf? 

Er zijn veel dakdekkersbedrijven die jouw dak kunnen repareren of renoveren, maar hoe zorg je ervoor dat je een goed dakdekkersbedrijf inschakelt? Bekijk hier een aantal handige tips die kunnen helpen als je een dakdekker zoekt.

Check keurmerken

Bekijk bijvorobeeld of het dakdekkersbedrijf lid is van VEBIDAK. Dakdekkersbedrijven die aangesloten zijn bij VEBIDAK hebben geschoold personeel die werken onder veilige arbeidsomstandigheden. Daarnaast hebben deze dakdekkersbedrijven oog voor duurzaamheid en het milieu. Je kunt daarnaast ook letten op andere keurmerken zoals KOMO, Dakmerk of Keurmerk Dak- en Gevelborg. Let er hierbij wel op dat sommige keurmerken alleen voor specifieke daken of materialen gelden. 

Controleer wat inbegrepen is

Bekijk en vergelijk offertes van dakdekkers. Wat zijn de verschillen? Kijk naar wat is inbegrepen in de prijs zoals materiaal, btw en voorrijkosten. Bekijk daarnaast naar de algemene voorwaarden zoals de lever- en garantietermijn. Verdiep jij je in meerdere dakdekkersbedrijven, dan ga je voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Vergelijk verschillende dakdekkers en kies de beste dakdekker voor jouw project.

Bekijk recensies

Om een goed beeld te krijgen van de werkwijze van dakdekkersbedrijven is het verstandig om recensies te lezen. Bekijk wat anderen vinden van het dakdekkersbedrijf dat jij op het oog hebt.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een dakdekkersbedrijf? 

Het inhuren van een dakdekkersbedrijf kost qua prijs meestal meer dan dat je het zelf doet, maar het levert ook veel op. De voordelen hiervan zijn: 

 1. Het bespaart je tijd. 
 2. De dakdekker heeft de kennis en ervaring. 
 3. De dakdekker levert kwaliteit.  
 4. Dakdekkers bieden vaak een garantie aan die je niet hebt als je het zelf legt. 
 5. Dakisolatie is goedkoper als je het laat leggen door een dakdekker.

Bespaartips voor het inschakelen van een dakdekkersbedrijf

Een dak repareren, isoleren of renoveren is best een investering. Gelukkig zijn er genoeg manieren hoe je hierop kunt besparen. Bekijk deze drie bespaartips.

Gelijk isoleren

Vraag bij je dakdekkersbedrijf direct naar de mogelijkheden van dakisolatie. De dakdekker is tenslotte toch al bezig met jouw woning. Heb je nu een slecht isolerend dak? Dan bespaar je door dakisolatie tot wel 30% op je energiekosten.

Ga voor kwantumkorting

De kans dat het dak van jouw buren ook aan vervanging toe is, is erg groot. Het dak is tenslotte vaak rond dezelfde tijd geplaatst en is blootgesteld aan dezelfde weersomstandigheden. Door samen het dak te laten vervangen is het mogelijk om kwantumkorting te ontvangen van dakdekkersbedrijven. 

Kies een bedrijf in de buurt

Kies voor een dakdekkersbedrijf in de buurt zodat je kan besparen op de voorrijkosten. Dit kan al snel € 0,25 per kilometer schelen. Vergelijk offertes van verschillende dakdekkersbedrijven om erachter te komen welk bedrijf het goedkoopste tarief rekent. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Hoe duur is een dakdekker?

Een dakdekker kost gemiddeld € 35 tot € 60 per uur. De totale kosten zijn afhankelijk van het uurloon, het soort project en het materiaal van de dakbedekking. Vraag vrijblijvend een dakdekker offerte aan om de kosten voor jouw project te zien. 

Hoe weet je of een dakdekker betrouwbaar is?

Bij Homedeal werken we uitsluitend met dakdekkersbedrijven die zijn aangesloten bij de KvK. Daarnaast kun je letten op de keurmerken die een dakdekker bezit. Keurmerken stellen strenge eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Waar vind ik een goede dakdekker?

Een goede dakdekker vind je door meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Vraag hier gratis en vrijblijvend dakdekker offertes aan en kom erachter welk dakdekkersbedrijf bij jouw project past. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden