Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakgoot vervangen kosten

Dakgoot vervangen kosten

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 790
Maximale kosten
€ 1.125
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 645 - € 930

Dakgoot vervangen? Gemiddeld kost het vervangen van een dakgoot tussen de € 645 – € 930. Wanneer je dakgoot meerdere beschadigingen heeft of is verouderd, dan is het raadzaam om je dakgoot op tijd te laten vervangen. Het lekkende water veroorzaakt namelijk schade aan een houten ombouw. Mochten er alleen kleine beschadigingen zijn, dan is het ook mogelijk om je dakgoot te repareren. Op Homedeal vind je alle mogelijkheden en kosten voor een nieuwe dakgoot.

Inhoudsopgave

Wat kost het vervangen van je dakgoot?

De kosten van een dakgoot vervangen starten vanaf € 50 per meter voor een kunststof dakgoot. Naast kunststof heb je ook de keuze uit de materialen zink, koper en aluminium. Bekijk onderstaande diverse prijzen voor een dakgoot vervangen, waarbij is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.

Dakgoot vervangen werkzaamhedenTotale kosten
Reparatie dakgoot€ 100 – € 150
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot€ 600 – € 900
Verwijderen en laten plaatsen zinken dakgoot € 800 – € 1.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waarom een dakgoot vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een dakgoot vervangt:

 1. Slijtage: Dakgoten zijn blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en kunnen na verloop van tijd verslijten. Scheuren, lekken en roest kunnen zich ontwikkelen, waardoor de goot wordt aangetast.
 2. Beschadiging: Stormen, vallende takken of andere ongelukken kunnen de dakgoot beschadigen. Als de schade aanzienlijk is, kan het nodig zijn om de goot te vervangen om lekkages en verdere problemen te voorkomen.
 3. Verstoppingen: Als de dakgoot regelmatig verstopt raakt door bladeren, takken of ander vuil, kan dit leiden tot overlopen en waterschade aan de dakranden en muren. Een nieuwe goot met betere bescherming tegen verstopping kan dit probleem oplossen.
 4. Verouderde materialen: Oude dakgoten kunnen gemaakt zijn van materialen die niet meer voldoen aan de huidige normen en technologieën. Het vervangen van de dakgoot met modernere materialen verhoogt de duurzaamheid.
 5. Verbeterde afvoercapaciteit: Als je merkt dat de huidige dakgoot niet voldoende water afvoert tijdens zware regenval, kan het upgraden naar een grotere of efficiëntere goot nodig zijn om overstromingen te voorkomen.
 6. Renovatie: Bij het renoveren van een oudere woning kan het vervangen van de dakgoot , of eventueel het laten schoonmaken van de dakgoot, een belangrijk onderdeel zijn van het algemene renovatieproject om de uitstraling en functionaliteit van het dak te verbeteren.

Het is belangrijk om de conditie van je dakgoot regelmatig te controleren en eventuele problemen snel aan te pakken om verdere schade aan het huis te voorkomen. Als je twijfelt over de staat van je dakgoot, raadpleeg dan een professionele dakdekker via Homedeal om een grondige inspectie uit te voeren en advies te geven over de beste oplossing voor jouw situatie.

Dakgoot vervangen

Prijsvoorbeelden dakgoot installatie

In de prijstabel zie je de gemiddelde kosten voor het vervangen van je dakgoot. Welke prijs is op jou van toepassing? Ontdek het met onderstaande prijsvoorbeelden.

Enkel reparatie

Is je dakgoot lek op enkele plaatsen, dan volstaat reparatie. Het is dan niet nodig om de gehele dakgoot te verwijderen en opnieuw te laten plaatsen. Vaak hoeft alleen één plank van de houten afwerking vervangen te worden of volstaat het met het dicht solderen van enkele scheuren. De totale kosten zullen vaak niet hoger zijn dan € 150.

Technisch aangelegd

Is een volledig nieuwe dakgoot nodig, maar ben je technisch aangelegd? Je kunt al voorwerk doen door zelf je oude dakgoot te verwijderen. Hierdoor bespaar je op de totale kosten. Een deel van de deze kosten zit namelijk in het verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot. Kies je voor een kunststof dakgoot, dan komt het kostenplaatje neer op € 600 à € 900.

Alle zorgen uit handen

Door het verwijderen en plaatsen van je dakgoot over te laten aan een specialist, ben je verzekerd van hoge kwaliteit en heb je dus een kleinere kans op fouten. Een erkend dakdekkersbedrijf geeft vaak een garantie van 10 jaar op de plaatsing van je nieuwe dakgoot. Het plaatsen van een zinken dakgoot kost gemiddeld € 800 tot € 1.300.

Prijsopbouw vervangen dakgoot

De kosten voor de dakgoot vervangen bestaan niet alleen uit de kosten van de dakgoot zelf. Deze dient namelijk ondersteund te worden door middel van beugels. Ook moet er vaak een regenpijp op aangesloten worden. Kijk dus ook goed naar deze zaken voordat je een vakspecialist zoekt. Zoals je hieronder ziet, is het aandeel arbeidskosten hoog. De kans is dus groot dat je door het vergelijken van dakdekker offertes flink kunt besparen.

Prijzen dakgoot vervangen

Welke keuzes bepalen de prijs van een dakgoot?

Op weg naar een nieuwe dakgoot kun je verschillende keuzes maken, die invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs voor het vervangen van de dakgoot. Die keuzes lees je hieronder uitgewerkt.

Keuze 1: Reparatie of vervanging

Wil je je dakgoot vervangen naar aanleiding van een beschadiging? Kijk dan eerst goed of het niet mogelijk is om je dakgoot te laten repareren. Een kleine beschadiging kan gemakkelijk opgelost worden en dat scheelt een hoop in de kosten. Het kiezen voor alleen het repareren van je dakgoot of houten afwerking, levert je al gauw een besparing op van enkele honderden euro’s.

Keuze 2: Soort dakgoot: materiaal

Dakgoten komen voor in verschillende soorten en maten. Kies daarom de soort die het beste bij je wensen past. Hieronder vind je een overzicht van alle soorten dakgoten en de bijbehorende kosten en eigenschappen.

Soort dakgootPrijsindicatie per meterEigenschappen
Zink€30 – €55– lange levensduur
– luxe uitstraling
Kunststof€25 – €35– onderhoudsarm
– diverse kleuren
Koper€40 – €45– exclusief materiaal
– lange levensduur
Aluminium€30 – €55– slag- en krasvast
– naadloos beschikbaar

Zinken dakgoot: kosten en eigenschappen

Een zinken dakgoot kost gemiddeld €30 – €55 per meter. Dit type dakgoot is een duurzame en functionele keuze voor regenwaterafvoer. Zink is bestand tegen corrosie en kan langdurig blootgesteld worden aan allerlei weersinvloeden zonder te roesten. Hierdoor gaat een zinken dakgoot lang mee zonder dat je de goot veel hoeft te onderhouden.

Verder heeft een zinken dakgoot een mooie uitstraling. Het geeft een luxe uitstraling aan een gebouw en past goed bij zowel traditionele als moderne architectuur. Zink is bovendien buigzaam, waardoor het gemakkelijk aangepast kan worden aan verschillende dakvormen en -stijlen. De installatie van een zinken dakgoot vereist vakmanschap en nauwkeurigheid om lekkages te voorkomen.

Kunststof dakgoot: kosten en eigenschappen

Voor een kunststof dakgoot ben je gemiddeld €25 – €35 aan kosten kwijt per meter. Kunststof dakgoten staan bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit materiaal is namelijk het goedkoopste ten opzichte van de andere opties. Kunststof is bestand tegen corrosie, roest en UV-straling, waardoor het lang meegaat zonder te vervagen of te verslechteren. Hoewel kunststof dakgoten over het algemeen minder duurzaam zijn dan bijvoorbeeld koper of zink, bieden ze een mooie oplossing voor een kleiner budget en gaan ze met regelmatig onderhoud lang mee.

Het lichte gewicht van kunststof dakgoten maakt installatie en onderhoud relatief eenvoudig. Bovendien zijn kunststof goten verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en stijlen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan de stijl van een gebouw.

Koperen dakgoot: kosten en eigenschappen

Een koperen dakgoot kost ongeveer €40 – €45 per meter. Koper staat bekend om zijn unieke uiterlijk en duurzaamheid, waardoor het een populaire keuze is voor zowel historische als moderne architectuur. Na verloop van tijd ontwikkelt koper een kenmerkende patinalaag die het een elegante verweerde uitstraling geeft.

Koper is bestand tegen corrosie en roest niet, waardoor het uitzonderlijk lang meegaat, zelfs onder invloed van diverse weersomstandigheden. Het materiaal vergt weinig onderhoud en behoudt zijn kwaliteit gedurende vele jaren. De vormbaarheid van koper maakt het mogelijk om dakgoten te creëren die geheel passen bij jouw wensen. Het installeren van koperen dakgoten vereist wel een ervaren vakspecialist.

Aluminium dakgoot: kosten en eigenschappen

Gemiddeld kost een aluminium dakgoot €30 – €55 per meter. Aluminium dakgoten zijn slag- en krastvast en licht van gewicht. Daarnaast zijn ze eenvoudig om te installeren. Omdat aluminium lichter is dan bijvoorbeeld koper of zink, kan dit materiaal na jaren gebruik wel sneller schade oplopen. Hierdoor heeft een aluminium dakgoot wellicht meer onderhoud nodig dan de andere soorten dakgoten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Keuze 3: Naadloos of sectioneel

Wanneer je een nieuwe dakgoot uitkiest, kun je kiezen tussen een naadloze of sectionele dakgoot. Het verschil zit voornamelijk in de constructie en installatie.

Een naadloze dakgoot, zoals de naam al aangeeft, wordt uit één stuk materiaal gemaakt, meestal aluminium, staal of koper. Deze dakgoten worden ter plaatse op maat gemaakt met behulp van speciale machines die de gewenste lengte produceren. Omdat er geen naden of verbindingen zijn, is er minder op lekkages. Naadloze goten hebben meestal een gladde en moderne uitstraling.

Een sectionele dakgoot, aan de andere kant, bestaat uit afzonderlijke delen die aan elkaar worden bevestigd om de volledige lengte te vormen. Deze goten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder kunststof, zink of staal. Ze zijn meestal verkrijgbaar in standaardlengtes en worden ter plaatse geassembleerd. Sectionele dakgoten kunnen meer kans hebben op lekkages bij de verbindingen tussen de verschillende secties.

Over het algemeen wordt de keuze tussen een naadloze en een sectionele dakgoot bepaald door factoren zoals het gewenste uiterlijk, het budget en de eisen van de specifieke installatie. Een naadloze goot biedt vaak een hogere duurzaamheid en een strakker uiterlijk, terwijl sectionele goten meer betaalbaar zijn en gemakkelijker te vervangen bij schade.

Keuze 4: Extra opties

 • Dakgootlampen of -verlichting: Dit vergroot niet alleen de veiligheid, het laat het huis ook mooier uitkomen. Door dakgootverlichting op de juiste manier te plaatsen kunnen de mooie elementen van je huis extra opvallen. Neem contact op met je vakman en vraag naar de mogelijkheden om dit te verwerken in je nieuwe dakgoot.
 • Bladvanger: Het wordt aangeraden je dakgoot 1 à 2 keer per jaar schoon te maken. Met veel begroeiing is het verstandig om de dakgoot van je huis zelfs 3 keer per jaar te reinigen. Bescherm je dakgoot op een goedkope manier tegen verstopping, schimmel en ongedierte door een bladvanger te plaatsen. Een bladvanger of bladrooster kost tussen de € 18 en € 22 per 3 meter.

Stappen bij het vervangen van dakgoten

Het vervangen van dakgoten is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Een ervaren dakdekker zal de volgende stappen volgen om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe dakgoten perfect worden geïnstalleerd:

 1. Inspectie en planning: De dakdekker zal je bestaande dakgoten inspecteren en de juiste afmetingen vaststellen voor de nieuwe dagoot.
 2. Verwijderen van oude dakgoten: De oude dakgoten worden zorgvuldig gedemonteerd en afgevoerd volgens de geldende voorschriften.
 3. Voorbereiding van materialen: De door jou gekozen materialen worden op maat gesneden en voorbereid voor installatie.
 4. Professionele installatie: De vakspecialisten zullen de nieuwe dakgoten nauwkeurig installeren, rekening houdend met de juiste helling voor waterafvoer.
 5. Kwaliteitscontrole: De dakdekker voert een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan onze strenge normen en jouw verwachtingen overtreft.

Laat jouw dakgoot vervangen door een professionele dakdekker

Is het tijd voor een nieuwe dakgoot? Via Homedeal laat je je dakgoot vervangen door een erkende dakdekker. Om inzicht te krijgen in de kosten van een dakdekker, vraag je verschillende offertes aan en leg je die naast elkaar. Door verschillende dakdekkers te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten. Vraag direct gratis dakdekker offertes aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost 6 meter dakgoot vervangen?

De prijs van een dakgoot hangt af van het soort materiaal. Een zinken dakgoot van 6 meter kost €180 – €330, een kunststof dakgoot van 6 meter kost ongeveer €150 – €210, een koperen dakgoot van 6 meter kost ongeveer €240 – €270 en een aluminium dakgoot kost ongeveer €180 – €330 voor 6 meter. Vraag gratis dakdekker offertes aan.

Wat kost het om een dakgoot te laten vervangen?

De kosten van een dakgoot vervangen starten vanaf € 50 per meter voor een kunststof dakgoot inclusief de kosten van een dakdekker en btw. Naast kunststof kun je ook kiezen voor een zinken, koperen of aluminium dakgoot. Deze prijzen liggen iets hoger. Bekijk alle dakgoot vervangen kosten.

Wat is de goedkoopste dakgoot?

De goedkoopste dakgoot is de kunststof dakgoot. Een kunststof dakgoot kost ongeveer €25 – €35 per meter. De voordelen van een kunststof dakgoot zijn dat dit type dakgoot onderhoudsarm is en dat je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Is de dakgoot van de buren ook aan vervanging toe? Overleg dan samen of het mogelijk is om beide dakgoten in één keer aan te pakken. Op deze manier kun je een kwantumkorting afdingen, aangezien de dakspecialist hierdoor groter kan inkopen en efficiënter kan werken. Bovendien bespaar je op de voorrijkosten, omdat de specialist maar één keer hoeft te rijden voor beide klussen.

Handen uit de mouwen

Het is mogelijk om zelf je handen uit de mouwen te steken. Door zelf je oude dakgoot alvast te verwijderen bespaar je zowel op arbeidskosten als het afvoeren van het materiaal. Kijk ook altijd naar de waarde van het oude materiaal, bijvoorbeeld als het om koperen dakgoten gaat. De prijs van koper is namelijk de laatste jaren zeer hoog. Ding een korting af als je het aan de dakgootspecialist meegeeft.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden