Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Prijzen dakgoot vervangen

Prijzen dakgoot vervangen

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 790
Maximale kosten
€ 1.125
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 645 - € 930

Heeft je dakgoot meerdere beschadigingen of is het verouderd? Dan is het raadzaam om je dakgoot op tijd te laten vervangen. Het lekkende water veroorzaakt namelijk schade aan een houten ombouw. Mochten er alleen kleine beschadigingen zijn, dan is het ook mogelijk om je dakgoot te repareren. Op Homedeal vind je alle mogelijkheden en prijzen voor het laten vervangen of repareren van je dakgoot.

Wat kost het vervangen van je dakgoot?

De prijzen van een dakgoot vervangen starten vanaf € 50 per meter voor een kunststof dakgoot. Naast kunststof heb je ook de keuze uit de materialen zink, koper en aluminium. Bekijk onderstaande diverse prijzen voor een dakgoot vervangen, waarbij is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.

Dakgoot vervangen werkzaamhedenTotale kosten
Reparatie dakgoot€ 100 - € 150
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot€ 600 - € 900
Verwijderen en laten plaatsen zinken dakgoot € 800 - € 1.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakgoot vervangen

Prijsvoorbeelden dakgoot vervangen

In de prijstabel zie je de gemiddelde prijzen voor het vervangen van je dakgoot. Welke prijs is op jou van toepassing? Ontdek het met onderstaande prijsvoorbeelden.

Enkel reparatie

Is je dakgoot lek op enkele plaatsen, dan volstaat reparatie. Het is dan niet nodig om de gehele dakgoot te verwijderen en opnieuw te laten plaatsen. Vaak hoeft alleen één plank van de houten afwerking vervangen te worden of volstaat het met het dicht solderen van enkele scheuren. De totale kosten zullen vaak niet hoger zijn dan € 150.

Technisch aangelegd

Is een volledig nieuwe dakgoot nodig, maar ben je technisch aangelegd? Je kunt al voorwerk doen door zelf je oude dakgoot te verwijderen. Hierdoor bespaar je op de totale kosten. Een deel van de deze kosten zit namelijk in het verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot. Kies je voor een kunststof dakgoot, dan komt het kostenplaatje neer op € 600 à € 900.

Alle zorgen uit handen

Door het verwijderen en plaatsen van je dakgoot over te laten aan een specialist, ben je verzekerd van hoge kwaliteit en heb je dus een kleinere kans op fouten. Een erkend dakdekkersbedrijf geeft vaak een garantie van 10 jaar op de plaatsing van je nieuwe dakgoot. Het plaatsen van een zinken dakgoot kost gemiddeld € 800 tot € 1.300.

Hoe ziet de prijsopbouw van het vervangen van een dakgoot eruit?

De kosten voor de dakgoot vervangen bestaan niet alleen uit de kosten van de dakgoot zelf. Deze dient namelijk ondersteund te worden door middel van beugels. Ook moet er vaak een regenpijp op aangesloten worden. Kijk dus ook goed naar deze zaken voordat je een vakspecialist zoekt. Zoals je hieronder ziet, is het aandeel arbeidskosten hoog. De kans is dus groot dat je door het vergelijken van dakdekker offertes flink kunt besparen.

Prijzen dakgoot vervangen

Welke keuzes bepalen de prijs van een dakgoot?

Op weg naar een nieuwe dakgoot kun je verschillende keuzes maken, die invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs voor het vervangen van de dakgoot. Die keuzes lees je hieronder uitgewerkt.

Keuze 1: Reparatie of vervanging

Wil je je dakgoot vervangen naar aanleiding van een beschadiging? Kijk dan eerst goed of het niet mogelijk is om je dakgoot te laten repareren. Een kleine beschadiging kan gemakkelijk opgelost worden en dat scheelt een hoop in de kosten. Het kiezen voor alleen het repareren van je dakgoot of houten afwerking, levert je al gauw een besparing op van enkele honderden euro’s.

Keuze 2: Soort dakgoot

Dakgoten komen voor in verschillende soorten en maten. Kies daarom de soort die het beste bij je wensen past:

Soort dakgootPrijsindicatie per meterEigenschappen
Zink€30 - €55- lange levensduur
- luxe uitstraling
Kunststof€25 - €35- onderhoudsarm
- diverse kleuren
Koper€40 - €45- exclusief materiaal
- lange levensduur
Aluminium€30 - €55- slag- en krasvast
- naadloos beschikbaar
Keuze 3: Extra opties
  • Dakgootlampen of -verlichting: Dit vergroot niet alleen de veiligheid, het laat het huis ook mooier uitkomen. Door dakgootverlichting op de juiste manier te plaatsen kunnen de mooie elementen van je huis extra opvallen. Neem contact op met je vakman en vraag naar de mogelijkheden om dit te verwerken in je nieuwe dakgoot.
  • Bladvanger: Het wordt aangeraden je dakgoot 1 à 2 keer per jaar schoon te maken. Met veel begroeiing is het verstandig om de dakgoot van je huis zelfs 3 keer per jaar te reinigen. Bescherm je dakgoot op een goedkope manier tegen verstopping, schimmel en ongedierte door een bladvanger te plaatsen. Een bladvanger of bladrooster kost tussen de € 18 en € 22 per 3 meter.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Is de dakgoot van de buren ook aan vervanging toe? Overleg dan samen of het mogelijk is om beide dakgoten in één keer aan te pakken. Op deze manier kun je een kwantumkorting afdingen, aangezien de dakspecialist hierdoor groter kan inkopen en efficiënter kan werken. Bovendien bespaar je op de voorrijkosten, omdat de specialist maar één keer hoeft te rijden voor beide klussen.

Handen uit de mouwen

Het is mogelijk om zelf je handen uit de mouwen te steken. Door zelf je oude dakgoot alvast te verwijderen bespaar je zowel op arbeidskosten als het afvoeren van het materiaal. Kijk ook altijd naar de waarde van het oude materiaal, bijvoorbeeld als het om koperen dakgoten gaat. De prijs van koper is namelijk de laatste jaren zeer hoog. Ding een korting af als je het aan de dakgootspecialist meegeeft.