Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakbedekking overkapping

Dakbedekking overkapping

Een overkapping heeft een dakbedekking nodig om het dak waterdicht te maken. Dakbedekking voor je overkapping is er in vele verschijningsvormen. Om jou te helpen om een goede dakbedekking te kiezen lees je op deze pagina niet alleen over dakbedekking op je overkapping van EPDM, maar ook over dakbedekking dat gemaakt is van een aantal andere materialen.

Inhoudsopgave

Soorten dakbedekking voor je overkapping

De meest bekende dakbedekking voor een overkapping is EPDM. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een overkapping met een dakbedekking dat gemaakt is van een ander materiaal. Bekijk hieronder veel toegepaste soorten dakbedekking:

 • Dakbedekking overkapping EPDM
  Als dakbedekking voor jouw overkapping is EPDM geschikt als het een plat of licht hellend dak is. EPDM is onder veel eigenaren van overkappingen populair als dakbedekking. EPDM wordt ook vaak geplaatst als tuinhuis dakbedekking of als dakbedekking voor een schuur. Dit komt door de voordelen die zijn verbonden aan EPDM. EPDM is namelijk zeer stevig, makkelijk te plaatsen, heeft een lange levensduur en heeft weinig onderhoud nodig. Nadeel is dat EPDM in veel gevallen duurder is dan dakplaten. Bovendien kan je na plaatsing nog enkele weken een sterke rubbergeur ruiken.
 • Dakplaten
  Dakplaten worden gemaakt van verschillende materialen en in verschillende vormen. Denk hierbij aan materialen zoals bitumen en polycarbonaat. De bekendste vorm is vermoedelijk de golfplaat, maar ook trapeziumprofielen en dakpanplaten vallen in de categorie dakplaten. Dakplaten hebben vele voordelen: ze zijn relatief goedkoop, zijn licht en gemakkelijk te plaatsen. Een voordeel is ook dat je doorzichtige dakplaten kunt kopen. Hierdoor is de lichtinval onder je overkapping optimaal. Uiteraard zijn aan dakplaten ook nadelen verbonden. Veel mensen vinden de goedkope uitstraling van (met name) golfplaten een nadeel. Een tweede nadeel is dat dakplaten beperkt kleurvast zijn: na verloop van tijd wordt de kleur van de dakplaten matter en doffer.
 • Dakpannen
  Op je overkapping zijn als dakbedekking ook dakpannen geschikt, tenminste als je overkapping een schuin dak heeft. Dakpannen zijn stevig, hebben een lange levensduur en kunnen gemakkelijk geplaatst worden. Nadeel is dat dakpannen niet op een plat dak geplaatst kunnen worden. Ook is een stevige dakconstructie nodig vanwege het relatief grote gewicht van dakpannen.
 • Groendak
  Tot slot kan je ook kiezen voor een groendak. Een groendak is een dak met beplanting. Vaak wordt bij een groendak eerst EPDM geplaatst. EPDM moet zorgen voor de waterdichtheid van het dak. Op de laag EPDM worden planten geplaatst. Bij de meeste groene daken wordt gekozen voor sedum in de vorm van matten of trays. Een groendak heeft als voordelen dat het een natuurlijke uitstraling heeft, goed is voor de biodiversiteit en dat het regenwater kan vasthouden. Nadeel zijn de kosten. Kies je voor een groendak als dakbedekking op je overkapping, dan kies je voor een relatief duur soort dakbedekking.

Kosten van dakbedekking voor je overkapping

Vanzelfsprekend zijn er kosten verbonden aan de dakbedekking voor je overkapping. De hoogte van deze kosten hangt af van de gebruikte materialen en of je een vakspecialist inhuurt om de plaatsing uit te voeren. Bekijk hieronder een overzicht van de dakbedekking kosten van de soorten dakbedekking voor een overkapping:

Type dakbedekkingKosten per m2
EPDM€ 45
Dakplaten€ 30
Dakpannen€ 60
Groendak€ 55
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Dakbedekking overkapping

Dakbedekking op je overkapping laten plaatsen

Op het moment dat je op je overkapping een dakbedekking wilt plaatsen dan kan je kiezen om deze werkzaamheden zelf uit te voeren. Je kunt er ook voor kiezen om een vakspecialist in te schakelen voor deze klus. Het heeft een aantal belangrijke voordelen om een dakdekker in te schakelen voor het plaatsen van dakbedekking op je overkapping:

 • Specialistisch werk
  Als je (bijvoorbeeld) dakbedekking op je overkapping van EPDM wilt, dan zal je er rekening mee moeten houden dat het plaatsen specialistisch werk is. Ben je niet de handigste doe-het-zelver, dan scheelt het inschakelen van een dakdekker een hoop werk en stress.
 • Zwaar werk
  Het plaatsen van dakbedekking op je overkapping is vaak fysiek zwaar. Je moet de materialen niet alleen op het dak van de overkapping sjouwen, je moet het ook op de juiste plek plaatsen.
 • Sneller
  Een ervaren en deskundige dakdekker werkt sneller dan dat jij dit zelf zult doen. Je kan dus sneller van het eindresultaat genieten op het moment dat je de klus niet zelf uitvoert.

Als jij de dakbedekking op jouw overkapping wilt laten plaatsen door een dakdekker dan is het wijs om vooraf meerdere offertes van dakdekkers met elkaar te vergelijken. Deze offertes kan je opvragen bij vakspecialisten die zijn aangesloten bij Homedeal.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welke dakbedekking is het beste voor mijn overkapping?

Wat voor jouw overkapping de dakbedekking met de beste eigenschappen is, hangt af van jouw specifieke wensen en eisen. Als dakbedekking voor jouw overkapping is EPDM vrijwel altijd geschikt. Wil je een doorzichtige dakbedekking dan is polycarbonaat mogelijk een betere optie. Wil je een meer traditionele uitstraling dan zijn dakpanplaten passend. Tot slot heeft een groen dak als voordeel dat het een bijdrage levert aan de biodiversiteit.

Wat is goedkoopste dakbedekking?

Voor een overkapping is de dakbedekking die het goedkoopste is normaliter de golfplaat van bitumen. Deze kan je bij een bouwmarkt kopen vanaf € 6,50 per vierkante meter. Dit is exclusief montagemateriaal en kosten van installatie.

Welke dakplaten worden gebruikt voor een overkapping?

Voor de dakbedekking van een overkapping kan je kiezen uit verschillende soorten dakplaten. Denk aan polycarbonaat-, golf- en dakpanplaten. Welke dakplaten het meest geschikt zijn voor jouw overkapping hangt af van de wensen en eisen die jij stelt aan de dakbedekking.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden