1 miljoen projecten verricht

De beste dakdekker deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Dakbedekking > Dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Dakpannen zijn al jarenlang de meest gebruikte soort dakbedekking bij hellende daken. En niet voor niks, dakpannen zijn betrouwbaar en de prijs-kwaliteitverhouding is erg goed. Wil jij nieuwe dakpannen laten leggen? Lees hier hoe je dit het beste aanpakt.

Kosten dakpannen leggen

We beginnen met de kosten. Om je een beeld te geven van wat het vervangen van de dakbedekking dakpannen kost hebben we de totale kosten voor het leggen van dakpannen voor je op een rij gezet. Onderstaande prijzen gelden voor 60 m2 dakoppervlak, wat het gemiddelde is van een dak in Nederland.

WerkzaamhedenSoort dakpan
Gemiddelde prijs
Dakpannen verwijderen en vervangenBeton€ 3.100 - € 3.500
Dakpannen verwijderen en vervangenKeramisch€ 4.000 - € 4.400
Dakpannen verwijderen, vervangen en coatenKeramisch€ 5.200 - € 5.500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Voor uitgebreide prijsinformatie over dakpannen leggen ga je naar de prijsgids: Kosten dakpannen vervangen.

dakdekker offerte

Dakpannen leggen: de soorten

Laat je dakpannen leggen als nieuwe dakbedekking, dan heb je de keuze tussen diverse soorten dakbedekking, namelijk: betonnen en keramische dakpannen. Beide soorten hebben zich door de jaren heen bewezen van hun kwaliteit.

Betonnen dakpannen leggen
Betonnen dakpannen bestaan uit beton dat in een mal gegoten is om het vervolgens uit te laten harden. De meeste betonnen dakpannen worden daarna nog gecoat. Dit zorgt ervoor dat de dakpan gladder wordt, groene aanslag minder kans maakt en dat verlengt de levensduur. De coating laat je aanbrengen in elk gewenste kleur, zodat je niet per se aan een grijs dak vastzit.

Voordelen leggen van betonnen dakpannen:

 • Goedkoopste optie
 • Zetten niet uit en krimpen niet bij temperatuur verschillen

Keramische dakpannen leggen
Keramische dakpannen worden gemaakt van klei uit onze Hollandse rivieren. Om van klei dakpannen te maken wordt de klei in een mal geperst en in de oven gebakken. Door de verhitting wordt de dakpan goed hard. De meeste keramische dakpannen worden voorzien van een ingebakken glazuurlaag. Dit zorgt voor een lange levensduur en ultieme bescherming. Zo blijft je keramische dak lang mooi.

Voordelen leggen keramische dakpannen:

 • Lange levensduur (50 jaar)
 • Luxe uitstraling

Ga je dakpannen kopen, dan kan de keuze lastig zijn omdat beide dakpannen andere voordelen bieden. Vandaar dat we ze tegen elkaar afzetten in onderstaand schema:

Soort dakpanVoordelenGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m2, inclusief verwijderen oude dakpannen
Betonnen dakpan- Goede prijs-kwaliteitverhouding
- Zet niet uit bij temperatuur verschillen
30 jaar€ 55
Keramische dakpan- Luxe uitstraling
- Blijft lang moo
50 jaar€ 70

Dakpannen leggen

Tips bij dakpannen leggen

Dakpannen leggen is gelukkig niet iets wat je vaak laat doen, als het goed is hoef je maar één keer een nieuw dak te plaatsen. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit goed in het oog te houden. Bekijk deze 3 tips om voor kwaliteit te gaan.

1. Let op keurmerken
Een goede maatstaf voor het meten van kwaliteit zijn keurmerken. Bij het laten leggen van dakpannen gelden de volgende keurmerken. Zoek een dakdekker die in het bezit is van:

 • Dakmeester: Dakdekkersbedrijven met het keurmerk Dakmeester hebben alleen maar gekwalificeerde dakdekkers in dienst en werken met uitstekende materialen.
 • KOMO: Dit keurmerk waarborgt het gebruik van kwalitatieve dakbedekking, wat resulteert in een lange levensduur van je dakbedekking.
 • VCA: VCA is een veiligheidscertificaat. Is je dakdekkersbedrijf dit certificaat bezit dan voldoet dit bedrijf aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Zo weet je zeker dat het leggen van je dakpannen volgens de regels gaat.

2. Weet wanneer je je dakpannen moet vervangen
Bekijk je dakpannen zo nu en dan. Vervanging is nodig wanneer:

 • Er 1 of meerdere stuk zijn, dit is het teken dat de rest ook fragiel is geworden
 • Ze poreus zijn geworden
 • Er stukjes dakpan afbreken.
 • Je dakpannen zo vuil zijn dat schoonmaken geen zin meer heeft

Wacht niet te lang met het vervangen van je dakpannen. Een lekkage is namelijk niet direct merkbaar in huis, maar tast ondertussen wel je dakconstructie aan. Voorkom grotere problemen door lekkages en waterschade.

3. Ga na wat voor service het dakdekkersbedrijf je aanbiedt
Om na het leggen van je dakpannen niet voor verrassingen te komen staan, vergelijk dakdekkers op de service die ze aanbieden. Ga na hoe het zit met garantie, de werkwijze, tijdsplanning, wat er allemaal is inbegrepen bij de afgesproken prijs, isolatie en leg de afspraken die je maakt vast op papier. Deze punten kan je allemaal checken op de dakbedekking offerte. Door goede voorwaarden te creëren, zorg je dat het dakpannen leggen soepel verloopt en jij weer jarenlang geniet van een veilig dak.

Voordelen nieuwe dakpannen

Uiteraard zorgt je nieuwe pannendak ervoor dat jij en je bezittingen weer optimaal beschermt zijn tegen al onze Hollandse weersinvloeden, maar er zijn meer praktische voordelen waar jij van gaat genieten:

 • Dakpannen gaan een leven lang mee;
 • Dakpannen zorgen voor een brandveilig thuis;
 • Je hebt weinig omkijken naar dakpannen, ze zijn erg onderhoudsvriendelijk;
 • Dakpannen leggen gaat snel, vaak al binnen 1 dag.

Eenvoudig de kosten voor dakpannen leggen in huis

Offertes aanvragenDakpannen laten leggen is een project dat moet gebeuren, maar dat wil je uiteraard wel voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vraag bij HomeDeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van dakdekkers in jouw omgeving. De aanvraag kost maar 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur heb je de waardevolle prijsinformatie in huis. Wist je dat door meerdere prijzen te vergelijken je tot wel 40% kunt besparen? Door concurrentie lopen de prijzen flink uiteen, doe hier je voordeel mee en ga voor de beste deal.