Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakleer verwijderen

Dakleer verwijderen

Benieuwd naar dakleer verwijderen, hoe dit werkt en wat het kost? Dakleer, ook wel bekend onder de term bitumen, heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. In dit artikel lees je niet alleen wat de kosten zijn van dakleer verwijderen, maar ook hoe je deze klus eventueel zelf kunt oppakken.

De kosten van dakleer verwijderen

Het verwijderen van oud dakleer wordt doorgaans gedaan door een professionele dakdekker. Hier betaal je de dakdekker gemiddeld € 40 euro per m2 voor. Heb je een dak van m2? Dan ben je dus ongeveer € 400 kwijt voor deze klus. Dakleer vervangen kost ongeveer € 75 per m2.

Tip: vraag dakdekker offertes aan bij meerdere vakspecialisten. De prijs voor dakleer verwijderen kan namelijk flink verschillen per dakdekkersbedrijf. Door offertes op te halen bij meerdere bedrijven, vind je vanzelf de beste prijs per vierkante meter. Zeker als je een groot oppervlak aan dakleer moet laten verwijderen, scheelt deze simpele handeling je al snel tientallen euro’s. Bekijk ook of dakleer repareren wellicht nog een optie is voor jouw dak.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakleer verwijderen hoe doe je dat zelf?

Wij raden je aan om een professionele dakdekker in te huren voor het verwijderen van oud dakleer. Niet alleen omdat je de juiste handelingen moet verrichten om dit type dakbedekking goed te verwijderen, maar ook omdat je hier specifiek gereedschap voor nodig hebt. Zonder de juiste kennis en/of het juiste gereedschap is de kans groot dat je je dak onverhoopt beschadigt bij dakleer verwijderen.

Wil je het dakleer toch zelf verwijderen? Volg dan deze stappen:

  1. Verwijder de losse ballast van het dak, zoals bladeren, grind en stenen.
  2. Haal alle losse elementen van het dak weg. Denk hierbij aan eventuele airco units die op het dak staan, maar ook aan ontluchting en daktrim.
  3. Verwijder de dakbedekking. Lukt dit niet met de hand? Dan kan het noodzakelijk zijn om hier speciaal gereedschap voor te kopen of huren. Let op dat je de dakbedekking voorzichtig verwijdert, zonder het dak te beschadigen.
  4. Voer het oude dakleer af naar de milieustraat. Moet je een groot aantal vierkante meters aan dakleer verwijderen? Dan is het wellicht goedkoper en gemakkelijker om een container te huren.
  5. Veeg het dak schoon en controleer of de ondergrond egaal is.
  6. Controleer het dak op eventuele beschadigingen. Deze moet je repareren voordat je nieuwe dakleer of bitumen dakbedekking gaat aanbrengen.

Houd er rekening mee dat je het oude dakleer niet gratis af kunt voeren. Ook als je het dakleer zelf naar de milieustraat brengt, moet je hier een bepaalde prijs per kilo voor betalen. Deze prijs verschilt per milieustraat.

Dakleer verwijderen

Dakleer verwijderen: hoe doe je dat zelf bij asbest?

Weet je of vermoed je dat er asbest op je dak ligt? Dan kan je het oude dakleer niet zelf verwijderen. In dit geval moet je eerst een professioneel bedrijf inhuren om de delen met asbest te verwijderen. Pas als deze delen verwijderd en weggevoerd zijn volgens de wet- en regelgeving in Nederland, kan je starten met bovenstaande stappen voor het verwijderen van het dakleer.

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Als je je dakleer gaat verwijderen, wil je uiteindelijk nieuwe dakbedekking plaatsen. Het is daarom ook belangrijk om na te denken over nieuwe dakbedekking die je wil plaatsen. Ga je nieuw dakleer branden of kies je voor een andere soort dakbedekking? Verdiep je eens in de algemene kosten van dakbedekking en vergelijk die met de kosten van bitumen dakbedekking per m2 om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor jouw dak. Vergeet ook niet na te denken over de onderlaag van je dakbedekking. Wil je graag een indicatie van de mogelijkheden en prijzen voor dit project voor jouw dak? Vraag dan gratis en vrijblijvend dakdekker offertes aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe makkelijk is dakleer verwijderen?

Het verwijderen van dakleer is niet moeilijk, maar je moet dit wel op de juiste manier doen. Volg hiervoor het stappenplan onder het kopje ‘Dakleer verwijderen hoe doe je dat zelf?’. Tip: neem de tijd om het dakleer zorgvuldig te verwijderen, want zo verklein je het risico op beschadigingen aan het dak.

Let op: het verwijderen van sterk verouderd dakleer brengt wat extra uitdagingen met zich mee. Dit komt omdat oud dakleer door de jaren heen wat meer met het dak verankerd kan zijn, waardoor je het moeilijker los krijgt. Lukt het niet om het oude dakleer zelf te verwijderen? Dan kan je alsnog overwegen om een dakdekkersbedrijf in te huren.

Hoe bitumen dakbedekking verwijderen?

Om bitumen dakbedekking te verwijderen heb je specifiek gereedschap nodig. Ben je niet zo handig, dan is het beter om hier een expert voor in te huren. Durf je de klus wel aan? Koop of huur dan wel het juiste gereedschap. Bij het verwijderen van bitumen dakbedekking is dit echt een must.

Wat kost het verwijderen van dakbedekking?

De kosten van het verwijderen van dakbedekking zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het soort dakbedekking, het oppervlak van je dak en het tarief van de dakdekker die je inhuurt om deze klus op te pakken. Voor standaard dakleer verwijderen betaal je gemiddeld 40 euro per vierkante meter, exclusief btw.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden