Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Nieuwe dakbedekking over oude

Nieuwe dakbedekking over oude

Wil je bitumen dakbedekking of een andere soort dakbedekking laten plaatsen over de oude bestaande dakbedekking? Of twijfel je of je oude dakbedekking moet verwijderen of laten zitten? Door nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen profiteer jij snel en relatief voordelig weer van een uitstekend beschermend dak boven je hoofd. Lees op deze pagina meer over nieuwe dakbedekking over de oude plaatsen, de soorten en mogelijkheden.

Inhoudsopgave

Wat kost nieuwe dakbedekking over de oude?

Nieuwe dakbedekking over de oude is alleen mogelijk bij dakbedekking van platte daken. Doordat de oude laag blijft liggen, is de dakdekker veel sneller klaar en dat zie je terug in de kosten. Gemiddeld kost het laten plaatsen van nieuwe dakbedekking over de oude € 45 tot € 55 per m², afhankelijk van het materiaal. Bekijk het kostenoverzicht hieronder voor prijzen van dakbedekking voor platte daken per m2, met de mogelijkheden om oude dakbedekking te verwijderen of te laten zitten. Of bekijk alle kosten van dakbedekking.

Dakbedekking Prijs per m2Levensduur
Bitumen
Bitumen over oude dakbedekking€ 4520 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen laag plaatsen€ 7520 jaar
EPDM
EPDM over oude dakbedekking€ 4540 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM laag plaatsen€ 8540 jaar
PVC
PVC over oude dakbedekking€ 5540 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en PVC laag plaatsen€ 8040 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Bitumen dakbedekking over bestaande

Bitumen dakbedekking over de bestaande dakbedekking laten leggen is een van de meest voorkomende dakdekker projecten als het gaat om nieuwe dakbedekking over de oude laten plaatsen.

Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, kan over bestaande dakbedekking worden gelegd om de levensduur van je dak te verlengen en kosten te besparen. Hierdoor hoef je geen dakleer te verwijderen. Dakleer kan over dakleer worden gebrand, maar je kunt ook kiezen voor andere dakbedekking. Deze methode omvat het zorgvuldig voorbereiden van de bestaande dakbedekking door inspectie en reiniging, gevolgd door het aanbrengen van een hechtingslaag. Vervolgens worden de bitumen dakrollen strak en gelijkmatig over de bestaande dakbedekking uitgerold en met behulp van warmte en druk vastgezet. Dit creëert een waterdichte afdichting die het dak beschermt tegen weersinvloeden. Het is essentieel om de structuurstabiliteit, dampdoorlatendheid en algemene conditie van het bestaande dak te evalueren voordat je deze methode toepast. De dakdekker zal dit doen. Onderhoud na installatie is belangrijk om de duurzaamheid van het vernieuwde dak te waarborgen.

Het plaatsen van bitumen dakbedekking over bestaande dakbedekking kost gemiddeld € 45 per m² en gaat ongeveer 20 jaar mee. Indien je oude dakleer beschadigd is, kun je ook je dakleer vervangen.

Nieuwe bitumen dakbedekking over oude laag

Oude dakbedekking verwijderen of laten zitten?

Overweeg je of je je oude dakbedekking wil laten verwijderen of het wil laten zitten en er nieuwe dakbedekking overheen wil laten plaatsen? We geven je tips:

Wanneer dakbedekking verwijderen?

  • Het is aan te raden om dakbedekking te verwijderen wanneer de bestaande dakbedekking beschadigd, versleten of verrot is. Het verwijderen is dan noodzakelijk om een goede basis te creëren voor nieuwe dakbedekking.
  • Als je dak te zwaar belast wordt door meerdere lagen dakbedekking, dan is het ook verstandig om de dakbedekking te verwijderen.
  • Indien dakinspectie nodig is, is het soms nodig om oude dakbedekking weg te halen en de je platte dak te vervangen.
  • Als de dakbedekking er slecht uitziet en je dit vervelend vind voor de uitstraling van je dak.

Wanneer nieuwe dakbedekking over de oude laten leggen?

  • Als de bestaande dakbedekking nog in goede staat verkeerd.
  • Om kosten te besparen.
  • Om tijd te besparen.

Welke daken zijn geschikt voor nieuwe dakbedekking over de oude?

Heb jij een plat dak, bedekt met bitumen, EPDM of PVC? Dan is jouw dak als het goed is geschikt om nieuwe dakbedekking over de oude laag te plaatsen. Er is één maar, wanneer er al meerdere keren nieuwe dakbedekking over de oude is aangebracht dan is het mogelijk dat de dakdekker het gaat afraden. Je dak wordt dan simpelweg te zwaar, waardoor de dakconstructie kan inzakken. Vraag daarom altijd advies aan je dakdekker voordat je nieuwe dakbedekking over de oude laag laat plaatsen.

Soorten dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor platte daken. De drie meest gebruikte soorten zijn bitumen, EPDM en PVC. Dit zijn de verschillen:

Bitumen

Voor bitumen dakbedekking, of dakleer, betaal je gemiddeld € 45 per m2 en heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Lees meer over de kosten van bitumen dakbedekking per m2. Dit is het soort dakbedekking die je het meest ziet terugkomen op de Nederlandse platte daken. Bitumen ontstaat tijdens de productie van aardolie, het voordeel van dit materiaal is dat het waterdicht en ijzersterk is. Je kunt dakleer over dakleer laten branden. Bitumen is niet geschikt om over oude EPDM te plaatsen, maar het is wel mogelijk om EPDM op oude bitumen aan te brengen.

EPDM

Een andere mogelijkheid is EPDM dakbedekking. De EPDM dakbedekking kosten liggen gemiddeld rond de € 45 per m2 en deze dakbedekking soort heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar. EPDM is synthetisch rubber dat goed bestand is tegen UV straling en tijdens de meest extreme weersomstandigheden waterdicht blijft. Doordat EPDM dakbedekking erg licht is kan je dakconstructie eenvoudig meerdere lagen dragen. EPDM is niet geschikt als ondergrond voor bitumen dakbedekking. Wel is het mogelijk om een nieuwe laag EPDM over de oude dakbedekking te plaatsen.

PVC

Tenslotte kun je een laag PVC dakbedekking laten plaatsen. De kosten van PVC dakbedekking zijn gemiddeld € 55 per m2 en deze dakbedekking soort heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar. Deze dakbedekking is duurzaam, PVC is namelijk herbruikbaar. Bovendien is PVC beschikbaar in verschillende soorten kleuren. Het is dus mogelijk om de kleur te kiezen die het beste past bij de omgeving of huis. PVC is niet geschikt als ondergrond voor EPDM en bitumen.  

Voordelen van nieuwe dakbedekking over de oude

  • Nieuwe dakbedekking over de oude plaatsen is sneller voor elkaar, omdat de dakdekker niet eerst de oude dakbedekking moet verwijderen. Dit scheelt in de kosten.
  • De oude laag heeft een extra isolerende werking.

Zo brengt de dakdekker nieuwe dakbedekking over de oude aan

Ga een plat dak vervangen niet zelf doen, laat dit over een aan ervaren dakdekker. Zakt je dak in of is je dakbedekking niet waterdicht, dan is dit project heel wat euro’s duurder. Gaat de dakdekker aan de slag dan ben je zeker van een stevig en droog dak boven je hoofd. De dakdekker is daarnaast verzekerd voor de risico’s van dit werk zoals werken op hoogte en werken met een brander.

Onderstaand zie je hoe de dakdekker de nieuwe laag dakbedekking over de nieuwe plaatst per dakbedekking soort.

Aanbrengen nieuwe laag bitumen over oude

Dakdekkers gebruiken een brander tijdens het aanbrengen van bitumen dakbedekking. De nieuwe dakbedekking wordt verhit, de hitte maakt het bitumen vloeibaar en kleverig. De dakdekker plakt de laag vervolgens over de oude laag heen.

Aanbrengen nieuwe laag EPDM over oude

Dakdekkers bevestigen EPDM dakbedekking met lijm. De nieuwe dakbedekking krijgt een lijmlaag, om vervolgens vastgeplakt te worden aan de oude dakbedekking. Door zo min mogelijk te knippen in EPDM is de kans op lekkages klein.

Aanbrengen nieuwe laag PVC over de oude

Dakdekkers gebruiken zowel lijm als hitte om PVC op de oude dakbedekking te plaatsen. Het PVC wordt met lijm aan de oude dakbedekking geplakt. Vervolgens gebruikt de dakdekker een soldeerbout om de naden aan elkaar vast te smelten, het PVC wordt zo een waterdicht geheel.

Nieuwe dakbedekking over oude

Tips nieuwe dakbedekking over de oude

Profiteer van kwantumkorting

Hebben de buren ook een plat dak uit hetzelfde jaar? Grote kans dat hun platte dak ook toe is aan vervanging. Vraag of zij ook hun dak opnieuw willen laten bedekken. Door samen het dak te vernieuwen is het mogelijk om kwantumkorting te ontvangen van de dakdekker en voorrijkosten te delen. Je kunt ook korting krijgen door werkzaamheden te combineren. Bijvoorbeeld als je een hemelwaterafvoer of lichtkoepel wil laten plaatsen.

Kies voor een groendak

Voor een dakbedekking van planten en grassen betaal je gemiddeld € 45 per m2. Groene dakbedekking heeft een ondergrond van bitumen of EPDM nodig. De grassen, mossen en vetplanten zorgen voor een verdubbeling van de levensduur van de ondergrond. Een groendak ziet er prachtig uit en is onderhoudsvrij.

Vergelijk offertes

Vraag meerdere offertes aan om de kosten van deze dakreparatie of dakrenovatie te vergelijken. Bekijk de totaalprijs, wat is inbegrepen (btw, voorrijkosten, materialen), garanties en wanneer de dakdekker beschikbaar is. Hierdoor geef je jezelf een goed beeld van de dakdekker kosten en vind je eenvoudig de dakdekker met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kun je bitumen over bitumen leggen?

Ja, het is mogelijk om bitumen dakbedekking over bestaande dakbedekking te leggen. Dit hangt ervan af welke dakbedekking je nu op je dak hebt. Bitumen is bijvoorbeeld niet geschikt om over oude EPDM te plaatsen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kan nieuwe dakbedekking over de oude heen?

Nieuwe dakbedekking over de oude heen laten plaatsen kan niet bij alle soorten daken. Bij platte daken kun je nieuwe dakbedekking wel over de oude heen laten plaatsen. Dit scheelt je in kosten. Gemiddeld kost het laten plaatsen van nieuwe dakbedekking over de oude € 45 tot € 55 per m².

Kun je dakleer over dakleer leggen?

Dakleer is een andere term voor bitumen. Het is mogelijk om dakleer over dakleer te leggen, maar het hangt af van welke dakbedekking je nu op je dak hebt. Dakleer is bijvoorbeeld niet geschikt om over EPDM te plaatsen. Als je de mogelijkheden wil weten voor jouw dak is het verstandig om een dakdekker offerte aan te vragen

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden