Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Kosten dakbedekking plat dak

Kosten dakbedekking plat dak

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.700
Maximale kosten
€ 4.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.400 - € 2.000

Je platte dak is na al die jaren toe aan een opknapbeurt. Je wilt isolatie aanbrengen of de dakbedekking vernieuwen. Om te weten wat je kan verwachten, wil je een duidelijk overzicht van de kosten voor nieuwe dakbedekking op een plat dak en ook de mogelijkheden. Homedeal heeft voor jou alles op een rijtje gezet, zodat je goed geïnformeerd bent.

Dakbedekking plat dak: de kosten

De kosten voor dakbedekking op een plat dak lopen uiteen van € 2.500 – € 4.000, voor het complete project. De kosten per m2 variëren van € 45 tot € 80. Het grootste verschil in prijs zit hem in het aantal m2 dakoppervlakte en de soort dakbedekking die je kiest voor je platte dak. De drie meest gekozen dakbedekkingen voor een plat dak zijn bitumen, EPDM en PVC. Bekijk onderstaande de gemiddelde kosten voor nieuwe dakbedekking op een plat dak, uitgaande van een dak van 50 m2 (gemiddelde dakoppervlakte in Nederland):

ProjectGemiddelde kosten per 50 m2
(inclusief loon en btw)
Gemiddelde levensduur
Plaatsen nieuw bitumen€ 2.80020 jaar
Plaatsen EPDM€ 4.50040 jaar
Plaatsen PVC€ 4.30040 jaar
Plaatsen isolatie€ 2.40075 jaar
Plaatsen groendak€ 4.00030 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakbedekking plat dak

Prijsvoorbeelden

Laag over laag:

Alleen bij bitumen dakbedekking is het een optie om een nieuwe laag over de bestaande dakbedekking te laten leggen. Zo hoeft niet de hele dakbedekking van je platte dak verwijderd en opnieuw geplaatst te worden. Dit project kost je gemiddeld tussen de € 1.200 en € 1.500. Is het niet mogelijk om een nieuwe laag bitumen aan te brengen op je al bestaande bitumen? Dan moet al het oude bitumen verwijderd worden en een nieuw worden toegevoegd. Dit kost je gemiddeld € 2.800.

Dakbedekking veranderen:

Wil je wisselen tussen het type dakbedekking op jouw platte dak? Het verwijderen van de bitumen dakbedekking en het aanleggen van nieuw EPDM dakbedekking kost gemiddeld € 4.800. Deze prijs is inclusief plaatsing en btw en gaat uit van een dak van 50 m2.

Ga voor groen:

Kies voor een groendak en geef terug aan de natuur. Een groendak is een zeer geschikte dakbedekking voor een plat dak. Een groen dak heeft als onderlaag EPDM dakbedekking nodig. Als je al een EPDM dakbedekking hebt liggen, kost het gemiddeld € 75 per m2. Heb je dit niet, dan komen de kosten van EPDM leggen er nog bij en komt het gemiddeld neer op € 140 per m2.

Hoe ziet de prijsopbouw van dakbedekking op een plat dak eruit?

 

Rietdekkersbedrijf prijzen

Wat bepaalt de prijs van dakbedekking voor een plat dak?

Welke factoren allemaal invloed hebben op de hoogte van de kosten voor dakbedekking op je platte dak zie je onderstaand.

Keuze 1: Materiaal

Het materiaal van je dakbedekking bepaalt voor een groot deel de kosten. Belangrijk is dat het materiaal waterbestendig is en dat het een lange levensduur heeft. Het volgende overzicht laat de populairste dakbedekkingen zien voor een plat dak en de bijbehorende kosten:

MateriaalGemiddelde prijs per m2
(inclusief loon en btw)
Gemiddelde levensduur
Bitumen€ 4520 jaar
EPDM€ 6540 jaar
PVC€ 8040 jaar
Groendak€ 7530 jaar
Keuze 2: Dakbedekking vervangen of vernieuwen

Bij bitumen is het mogelijk om een nieuwe laag over het bestaande bitumen dak te leggen, in plaats van de hele dakbedekking te vervangen. Hiermee bespaar je gemiddeld € 800, er hoeft namelijk geen dakbedekking verwijderd te worden. Je vervangt de gehele bitumen dakbedekking als je isolatie onder je platte dak wilt plaatsen, of als er al een aantal lagen bitumen over elkaar liggen. Het plaatsen van een extra laag is alleen mogelijk bij bitumen dakbedekking. Bij andere soorten dakbedekking is het altijd nodig om de oude laag te verwijderen en vervolgens een nieuwe laag te plaatsen.

Keuze 3: Isoleren

Een nieuwe dakbedekking op je platte dak en tegelijkertijd besparen op je energierekening? Laat dan een isolatielaag aanbrengen onder de nieuwe dakbedekking van je platte dak. Dit is heel effectief, zonder isolatie gaat tot wel 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak. Isolatiemateriaal kost gemiddeld € 45 per m2 inclusief plaatsing en btw. Deze investering verdien je in 4 tot 6 jaar terug.

Keuze 4: Extra opties

Bij het plaatsen van nieuwe dakbedekking op je platte dak zijn er een aantal extra opties waar je voor kan kiezen. Homedeal geeft je een overzicht:

OptieGemiddelde kosten
(inclusief loon en btw)
Isoleren€ 45 per m2
Zonnepanelen€ 560 per stuk
Nieuwe dakgoot€ 100 - € 150 per 12 meter

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Handen uit de mouwen

Het aanbrengen van dakbedekking is specialistisch werk, maar je kan een deel zelf doen. Door bijvoorbeeld zelf het grind van je dak te verwijderen of de huidige dakbedekking weg te halen, bespaar je tot wel 2 uur tijd van de specialist. Dit komt al snel neer op een besparing van € 100 op de kosten!

Kwantumkorting

Is het dak van je schuur ook toe aan nieuwe dakbedekking of ziet het dak van je buren er niet zo nieuw meer uit? Door een grotere oppervlakte in een keer te laten vervangen, kan je rekenen op kortingen. De hoogte van deze korting verschilt per professional.

Kleine reparaties

Soms is het niet nodig om gelijk je hele dakbedekking te vervangen of opnieuw te plaatsen, maar is een kleine reparatie ook voldoende. Vraag daarom voordat je je hele dakbedekking laat vervangen aan je dakdekker of hij een inschatting kan maken van wat er nodig is. Zo bespaar je honderden euro’s op de kosten.