Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakbedekking tuinhuis

Dakbedekking tuinhuis

Benieuwd naar dakbedekking mogelijkheden voor je tuinhuis? Tuinhuisjes zijn er in allerlei soorten en maten. Dit geldt dan ook voor de dakbedekking van je tuinhuis. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten en kan het ook wat betreft de dakbedekking kosten zo gek maken als je zelf wilt. Op deze pagina krijg je zowel informatie over dakbedekking op een plat dak van een tuinhuis als dakbedekking op een schuin dak van een tuinhuis.

Inhoudsopgave

Welke soorten dakbedekking voor een tuinhuis zijn er?

In principe kan je op een tuinhuis alle mogelijke soorten dakbedekking plaatsen. Dit hangt echter wel af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de stevigheid van de dakconstructie, het maximale gewicht dat het dak kan dragen en het materiaal waar het dak van het tuinhuis van is gemaakt. Voor veel eigenaren van een tuinhuis spelen ook de kosten een belangrijke rol. Om deze enigszins in de hand te houden wordt vaak gekozen voor een relatief goedkope dakbedekking zoals bitumen of EPDM. Op een groter tuinhuis is een groen dak of een dak van riet ook mogelijk, maar hiervan zijn de kosten aanzienlijk hoger. De soorten dakbedekking die het vaakst voorkomen op een tuinhuis zijn:

 • Bitumen
  Verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder op rol en in de vorm van shingles en leien. Wordt gemaakt van een combinatie van glasvlies en aardolie.
 • EPDM
  Een synthetische rubber dakbedekking. Wordt bij plaatsing verlijmd aan de ondergrond.
 • Leien
  Leien zijn een natuurproduct en relatief duur. Worden daarom vaak alleen op luxe tuinhuisjes geplaatst.
 • Dakpan
  Tot slot de welbekende dakpan welke geplaatst kan worden op schuine daken.

Kosten dakbedekking tuinhuis

Bij de dakbedekking van een tuinhuis worden de kosten gevormd door materiaalkosten en dakdekker kosten. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de kosten van dakbedekking voor een tuinhuis:

Type dakbedekkingKosten per m2
Bitumen (rol)€ 45
Bitumen (shingles)€ 35
Leien€ 100
EPDM€ 45
Dakpan€ 60
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Tuinhuis dakbedekking: plat of licht hellend dak

De keuze voor dakbedekking op een plat dak van een tuinhuis valt vaak op EPDM of bitumen:

 • EPDM
  Deze folie is uitermate geschikt als dakbedekking op een plat dak van een tuinhuis. Het heeft een lange levensduur en kan verlijmd worden op een ondergrond van hout. Op het moment dat je een groen dak wilt kan je EPDM ook als ondergrond hiervoor gebruiken.
 • Bitumen (rol)
  Bitumen is goedkoop en heeft een lange levensduur, al is de levensduur vaak iets korter dan die van EPDM. Bitumen zijn slijtvast en uv-bestendig. Kies je voor bitumen op een plat dak van een tuinhuis dan wordt dit meestal geplaatst met een brander.
Tuinhuis met dakbedekking

Tuinhuis dakbedekking: schuin dak

Bitumen kan je gebruiken als dakbedekking op een plat dak van een tuinhuis. Zoek je voor jouw tuinhuis dakbedekking voor een schuin dak dan kan je echter ook kiezen voor bitumen. EPDM is in de praktijk het meest geschikt voor een plat of licht hellend dak. Wil je voor het schuine dak van jouw tuinhuis dakbedekking, overweeg dan zeker eens:

 • Bitumen (shingles of leien)
  Bitumen zijn ook beschikbaar in de vorm van leien of shingles. Hierdoor kunnen bitumen ook bij je tuinhuis als dakbedekking op het schuine dak fungeren. Shingles en leien zijn in het algemeen makkelijk te plaatsen. Ze hebben een licht gewicht, een lange levensduur en ze kunnen eenvoudig op maat gemaakt worden.
 • Leien
  Leien zijn een natuurproduct en hebben een lange levensduur. Zowel de materiaalkosten als arbeidskosten van plaatsing zijn echter vaak hoog.
 • Dakpannen
  Dakpannen zijn ook functioneel op een tuinhuis als dakbedekking. Ze zijn stevig en gaan lang mee. Nadeel is het grote gewicht van dakpannen. Een stevige dakconstrucie is dan ook een vereiste.

Tuinhuis dakbedekking: de aandachtspunten

Bij het uitzoeken van een dakbedekking voor je tuinhuis is het goed om zeker aandacht te besteden aan een aantal zaken. De belangrijkste zijn:

 • De hellingsgraad van het dak;
 • De gewenste levensduur van de dakbedekking;
 • Je budget; en
 • De stevigheid van de dakconstructie

Wat is de goedkoopste dakbedekking voor een tuinhuis?

Als dakbedekking op een plat dak van een tuinhuis zijn bitumen en EPDM vaak de goedkoopste dakbedekking opties. Dit komt niet alleen door de materiaalkosten, maar ook doordat deze materialen in verhouding redelijk goedkoop geplaatst kunnen worden. De lage prijzen van bitumen en EPDM zijn een belangrijke verklaring waarom je deze materialen vaak terug ziet als dakbedekking op een plat dak van een tuinhuis of als dakbedekking van een schuur.

Offertes dakbedekking tuinhuis aanvragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor dakbedekking voor jouw tuinhuis? Vraag dan gratis dakdekker offertes aan via Homedeal. Je komt in contact met erkende dakdekkers en krijgt zo een goed beeld van de mogelijkheden en kosten van jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welke dakbedekking op tuinhuis?

Voor je tuinhuis kan je kiezen uit verschillende soorten dakbedekking. Iedere dakbedekking heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. Met name bitumen en EPDM zijn veelgebruikte materialen. Leien en dakpannen zijn vanzelfsprekend ook mogelijk.

Hoe dik moet dakbedekking op een tuinhuis zijn?

Het is gebruikelijk dat aan de dakbedekking van een tuinhuis minder hoge eisen worden gesteld dan aan de dakbedekking van een woning. Dit omdat de gevolgen van een mogelijke lekkage minder verstrekkende gevolgen hebben. Je kan dan ook kiezen voor een minder dikke dakbedekking dan je zou kiezen voor je woning. Voordeel hiervan is dat de materiaalkosten van de dakbedekking lager zijn.

Welke dakbedekking op hout?

Een tuinhuis heeft vaak een skelet van hout. Wil je jouw dakbedekking direct op hout plaatsen dan is EPDM een zeer geschikte dakbedekking. EPDM kan eenvoudig op hout geplakt worden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden