Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakonderhoud prijzen

Dakonderhoud prijzen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.050
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 850 - € 1.200

Je dak wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en temperaturen. Hierdoor is het mogelijk dat je dak beschadigd raakt of zwakke plekken krijgt. Door goed dakonderhoud, behoed je je dak voor grotere schade en jezelf voor hoge onkosten. Wanneer je je dakonderhoud uitbesteedt, wil je graag weten wat de te verwachten kosten zijn en wat er tot de mogelijkheden behoort. In dit artikel lees je meer over de dakonderhoud prijzen en de verschillende keuzes.

Dakonderhoud: de kosten

Het goed onderhouden van je dak is van groot belang om lekkages en grote schade te voorkomen. Wat precies verstaan wordt onder dakonderhoud verschilt per dakdekkersbedrijf, maar over het algemeen houdt dakonderhoud het volgende in:

  • reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil;
  • dakinspectie;
  • schoonmaken en controleren dakgoten;
  • kleine reparaties, waaronder het vervangen van gebarsten dakpannen.

Maar wat zijn de kosten van dakonderhoud? Bekijk de gemiddelde prijzen per type woning. 

Soort woningGemiddelde kosten per m2
(inclusief btw en arbeid)
Tussenwoning€ 18
2 onder 1 kap€ 18
Vrijstaand€ 15

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakonderhoud

Prijsvoorbeelden

Een schuurdak:

Heb jij een vrijstaande schuur die dakonderhoud nodig heeft? De gemiddelde kosten voor dit project, bij een schuur van 15 m2, zijn € 300.

2- onder- 1- kap:

Woon jij in een 2-onder-1-kapwoning en is jouw dak toe aan onderhoud? Voor dit project zijn de dakonderhoud prijzen gemiddeld €950. Hierbij is uitgegaan van een dakoppervlakte van 50 m2, dit is het gemiddelde oppervlak van Nederlandse daken.

Hoe is de prijs van dakonderhoud opgebouwd?

Kostenverdeling dakonderhoud prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van dakonderhoud?

Keuze 1: Coaten en impregneren

Naast het regulier dakonderhoud, is het ook een mogelijkheid om je dak te laten coaten en impregneren. Hiermee voorkom je dat algen en mossen op je dakbedekking groeien en zo je dakbedekking aantasten. Het laten coaten van je dak kost gemiddeld tussen de € 10 en € 20 per m2 en het impregneren van je dak kost gemiddeld € 5 per m2.

Dakpannen vervangen

Keuze 2: Locatie

Het uurloon van dakdekkers is afhankelijk van waar het bedrijf is gevestigd. Dakdekkersbedrijven uit de Randstad rekenen een hoger uurloon dan dakdekkers uit andere delen van Nederland. Wanneer je niet in de Randstad woont, is het vaak dus voordeliger om een lokaal dakdekkersbedrijf in te huren voor je dakonderhoud. Hieronder zie je de gemiddelde uurlonen van dakdekkers uit de Randstad en daarbuiten.

LocatieGemiddeld uurloon
(inclusief btw)
Randstad€ 40 – € 80
Buiten de randstad€ 30 – € 55

Keuze 3: Soort dak en dakbedekking

Afhankelijk van het soort dak en de dakbedekking, wordt je dak speciaal gereinigd tijdens het dakonderhoud. Niet elke soort dakbedekking is geschikt om op dezelfde manier te reinigen. Op hellende daken wordt namelijk een speciale hogedrukspuit gebruikt, maar op platte daken wordt vaak een gewone hogedrukspuit gebruikt.

Heb je schade aan je dak en is er meer nodig dan enkel dakonderhoud? Wellicht is er een dakrenovatie of dakreparatie nodig. Een dakdekker kan hierover adviseren. In sommige gevallen wegen de kosten van een geheel nieuw dak op tegen de kosten van een reparatie. Vraag dakdekker offertes aan en bekijk de kosten en mogelijkheden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Sluit een onderhoudsabbonnement af

Bij veel dakdekkersbedrijven is het mogelijk om een onderhoudsabbonnement af te sluiten. Afhankelijk van het soort abbonnement dat je neemt, krijg je een aantal controles per jaar. Hierdoor ben je voordeliger uit dan los dakonderhoud te laten doen. De jaarlijkse kosten van een onderhoudsabbonnement liggen gemiddeld tussen de € 100 en € 200 euro.

Doe-het-zelf

Ben je handig? Het is mogelijk om een deel van het dakonderhoud zelf te doen. Hierdoor hoeven de dakdekkers minder te doen en bespaar je zo op het aantal uren dat ze maken. Een voorbeeld hiervan is het bladvrij maken van de dakgoten.

Snoei je bomen regelmatig

Wanneer je veel bomen rondom je woning hebt staan, komen takjes en bladeren van de boom gemakkelijk op je dak en in je dakgoten terecht. Hierdoor groeien er snel mossen en algen op je dak die het vervolgens aantasten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden