Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Wat kost dakbedekking?

Wat kost dakbedekking?

Minimale kosten
€ 540
Gemiddelde kosten
€ 2.495
Maximale kosten
€ 4.450
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.045 - € 2.945

Benieuwd naar wat dakbedekking kost? Als je plannen hebt om je dakbedekking te laten vervangen, vind je hier overzicht van alle kosten en mogelijkheden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en ga je altijd voor de beste deal.

Inhoudsopgave

Dakbedekking kosten

De dakbedekking kosten variëren van gemiddeld € 45 – € 55 per m2 voor platte daken (bitumen, EPDM, PVC) en € 60 – € 130 per m2 voor hellende daken (dakpannen, koper, riet, zink). Duurdere dakbedekking soorten hebben vaak een langere levensduur die variëren van 50 – 125 jaar. Goedkopere dakbedekking gaat vaak 20 tot 50 jaar mee.

Bekijk onderstaand kostenoverzicht welke soorten dakbedekking er zijn met bijbehorende gemiddelde dakbedekking kosten.

Soort dakbedekkingPrijs per m²Levensduur
Aluminium€ 7550 jaar
Bitumen€ 4520 jaar
Dakpannen€ 6050 jaar
EPDM€ 4540 jaar
Groen€ 5560 jaar
Koper€ 130100 jaar
PVC€ 5540 jaar
Riet€ 9045 jaar
Zink€ 60125 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe ziet de prijsopbouw van dakbedekking kosten eruit?

Kostenoverzicht Dakbedekking kosten

Zoals je ziet bestaat ongeveer de helft van de prijsopbouw uit de kosten voor materiaal en de afvoer ervan. De andere helft bestaat uit arbeidskosten en juist die kunnen door het vergelijken van dakdekker offertes verlaagd worden. Ga je op zoek naar dakdekkers dan is het altijd aan te raden om diverse dakdekkers te vergelijken. Zo vind je namelijk de beste dakdekker prijs voor jouw project.

Wat bepaalt de dakbedekking kosten?

Keuze 1: Plat of schuin dak

Niet alle soorten dakbedekking zijn geschikt voor elke type dak. Zo kan riet alleen geplaatst worden op een dak met een hellingshoek groter dan 45 graden. Op een schuin dak laten we in Nederland vaak keramische of betonnen dakpannen leggen.

Voor platte daken heb je de keuze uit bitumineuze dakbedekking, EPDM of zink. Bitumen kan direct op het dak worden aangelegd of boven een isolerende laag. Deze bestaat uit een dampremmende laag, een isolatielaag, een onderlaag en een toplaag. EPDM is een soortgelijke dakbedekking die circa 40 jaar meegaat en geschikt is voor alle weertypen.

betonnen dakpannen

Keuze 2: Isolatie

Laat je een nieuw dak plaatsen of ga je je dakbedekking vervangen, overweeg dan ook om voor dakisolatie te gaan. Ongeveer de helft van de verbruikte energie in je woning gaat op aan verwarming. Deze warmte gaat niet alleen door ramen en deuren, maar ontsnapt ook via het dak. Het laten plaatsen van extra isolatiemateriaal is daarom een goede investering. Hierdoor bespaar je op je energierekening, en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het laten isoleren van 60 m² dak kost gemiddeld € 1.300 tot € 2.200.

Keuze 3: Impregneren

Om je nieuwe dakbedekking langer te beschermen, is het verstandig dit te laten impregneren. Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is het waterafstotend maken van een materiaal. Impregneren beschermt je buitenmuur niet alleen tegen vorst, zure regen en schimmel, maar zorgt net als het plaatsen van isolatie voor een lagere energierekening! Het laten impregneren van een pannendak kost € 10 à € 15 per vierkante meter.

Wanneer laat je dakbedekking vervangen?

Hoe weet je wanneer het tijd is voor nieuwe dakbedekking? Dit hangt enerzijds af van de gemiddelde levensduur van jouw dak. Dit is voor ieder soort dakbedekking anders. Anderzijds hangt dit af van hoeveel onderhoud er is uitgevoerd. Een goed onderhouden dak gaat meestal langer mee dan een dak zonder onderhoud. We adviseren om elke 10 tot 15 jaar ja dak te laten nakijken of schade of lekkages en niet te wachten tot je klachten krijgt. Zo voorkom je onnodige kosten. Vaak kunnen problemen, zoals een lekkage, vroegtijdig veel goedkoper kunnen worden opgelost. Als een dak zichtbaar lekt, is het vaak al aangetast vanbinnen.

Wanneer je jouw dakbedekking dan laat vervangen? Het exacte antwoord hierop kan alleen een ervaren dakdekker geven. Vraag dakdekker offertes aan om je dak te laten inspecteren. Ervaar je

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost platte dakbedekking per m2?

De kosten voor dakbedekking op een plat dak lopen uiteen van € 50 tot € 110 per m². De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals: dakoppervlakte, het soort dakbedekking en of de oude laag dakbedekking verwijderd wordt.

Wat kost 40 m2 dakbedekking?

De dakbedekking kosten variëren van gemiddeld € 45 – € 55 per m2 voor platte daken en € 60 – € 130 per m2 voor hellende daken. Voor 40 m2 komt dit need op ongeveer € 1800 – € 2200 per m2 voor platte daken en € 2400 – € 5200 per m2 voor hellende daken. Vraag gratis dakdekker offertes aan voor een exacte prijsindicatie voor jouw dak.

Wat is de goedkoopste dakbedekking?

De goedkoopste soorten dakbedekking voor platte daken (of licht hellend) zijn bitumen en EPDM. Voor € 45 per m2 heb je deze dakbedekking op jouw dak. Betonnen dakpannen is de goedkoopste vorm van dakbedekking voor op schuine daken, vanaf € 50 per m2 heb je dit type dakbedekking. 

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten vervangen van hun dakbedekking. Laat je namelijk meerdere daken tegelijkertijd plaatsen of vervangen, dan worden jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De hoogte van deze korting verschilt per specialist.

Voorwerk doen

Ben je niet bang voor hoogtes en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Het is mogelijk om zelf voorwerk te doen door bijvoorbeeld je oude dakbedekking te verwijderen. Hierdoor bespaar je de dakdekker tijd en bespaar je dus zelf op de kosten.

Lokaal bedrijf kiezen

Let bij het vergelijken van offertes ook op de locatie van het bedrijf. Sommige bedrijven opereren namelijk in het gehele land en daardoor kunnen de voorrijkosten flink oplopen. Het kiezen van een lokaal bedrijf kan daarom lonen. Deze bedrijven vragen vaak maar € 0,35 per kilometer.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden