Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakbedekking kosten

Dakbedekking kosten

Minimale kosten
€ 540
Gemiddelde kosten
€ 2.495
Maximale kosten
€ 4.450
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.045 - € 2.945

Heb je plannen om je dakbedekking te laten vervangen, maar weet je nog niet wat je precies wilt? Homedeal heeft alle mogelijkheden en bijbehorende kosten voor je op een rij gezet. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en ga je altijd voor de beste deal.

Wat kost dakbedekking?

De dakbedekking kosten variëren van gemiddeld € 45 – € 55 per m2 voor platte daken (bitumen, EPDM, PVC) en € 60 – € 130 per m2 voor hellende daken (dakpannen, koper, riet, zink). Duurdere dakbedekking soorten hebben vaak een langere levensduur die variëren van 40 – 125 jaar.

Bekijk onderstaand kostenoverzicht welke type dakbedekking er zijn met bijbehorende gemiddelde dakbedekking kosten.

Soort dakbedekkingPrijs per m²Levensduur
Aluminium€ 7550 jaar
Bitumen€ 4520 jaar
Dakpannen€ 6050 jaar
EPDM€ 4540 jaar
Groen€ 5560 jaar
Koper€ 130100 jaar
PVC€ 5540 jaar
Riet€ 9045 jaar
Zink€ 60125 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe ziet de prijsopbouw van dakbedekking kosten eruit?

Kostenoverzicht Dakbedekking kosten

Zoals je ziet bestaat ongeveer de helft van de prijsopbouw uit de kosten voor materiaal en de afvoer ervan. De andere helft bestaat uit arbeidskosten en juist die kunnen door het vergelijken van dakbedekking offertes verlaagd worden. Ga je op zoek naar dakdekkers dan is het altijd aan te raden om diverse dakdekkers te vergelijken voor de beste prijs.

Wat bepaalt de dakbedekking kosten?

Keuze 1: Plat of schuin dak

Niet alle soorten dakbedekking zijn geschikt voor elke type dak. Zo kan riet alleen geplaatst worden op een dak met een hellingshoek groter dan 45 graden. Op een schuin dak laten we in Nederland vaak keramische of betonnen dakpannen leggen.

Voor platte daken heb je de keuze uit bitumineuze dakbedekking, EPDM of zink. Bitumen kan direct op het dak worden aangelegd of boven een isolerende laag. Deze bestaat uit een dampremmende laag, een isolatielaag, een onderlaag en een toplaag. EPDM is een soortgelijke dakbedekking die circa 40 jaar meegaat en geschikt is voor alle weertypen.

betonnen dakpannen

Keuze 2: Isolatie

Laat je een nieuw dak plaatsen of ga je je dakbedekking vervangen, overweeg dan ook om voor dakisolatie te gaan. Ongeveer de helft van de verbruikte energie in je woning gaat op aan verwarming. Deze warmte gaat niet alleen door ramen en deuren, maar ontsnapt ook via het dak. Het laten plaatsen van extra isolatiemateriaal is daarom een goede investering. Hierdoor bespaar je op je energierekening, en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het laten isoleren van 60 m² dak kost gemiddeld € 1.300 tot € 2.200.

Keuze 3: Impregneren

Om je nieuwe dak langer te beschermen, is het verstandig dit te laten impregneren. Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is het waterafstotend maken van een materiaal. Impregneren beschermt je buitenmuur niet alleen tegen vorst, zure regen en schimmel, maar zorgt net als het plaatsen van isolatie voor een lagere energierekening! Het laten impregneren van een pannendak kost € 10 à € 15 per vierkante meter.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten vervangen van hun dakbedekking. Laat je namelijk meerdere daken tegelijkertijd plaatsen of vervangen, dan worden jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De hoogte van deze korting verschilt per specialist.

Voorwerk doen

Ben je niet bang voor hoogtes en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Het is mogelijk om zelf voorwerk te doen door bijvoorbeeld je oude dakbedekking te verwijderen. Hierdoor bespaar je de dakdekker tijd en bespaar je dus zelf op de kosten.

Lokaal bedrijf kiezen

Let bij het vergelijken van offertes ook op de locatie van het bedrijf. Sommige bedrijven opereren namelijk in het gehele land en daardoor kunnen de voorrijkosten flink oplopen. Het kiezen van een lokaal bedrijf kan daarom lonen. Deze bedrijven vragen vaak maar € 0,35 per kilometer.