Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakdekker

Dakdekker

Heb je een klus aan het dak van je huis, schuur, overkapping of veranda? Grote kans dat je een dakdekker nodig hebt. Niet iedereen beschikt namelijk over de kennis, kunde en ervaring om zelf een klus aan het dak uit te voeren. Maar wat doet een dakdekker eigenlijk? Wat kost een dakdekker? En de voordelen? In dit artikel lees je alles over wat een dakdekker doet.

Wat doet een dakdekker?

De naam verklapt het al: een dakdekker is een vakspecialist die dakconstructies plaatst, afwerkt of repareert. Een andere benaming voor dakdekker is dakwerker. Een goede dakconstructie zorgt voor bescherming tegen de elementen en is zelf ook goed tegen bestand tegen weersinvloeden. De constructie moet tegen sneeuw, regen, zon, wind en verschillende temperaturen kunnen. Dakconstructies zijn er in verschillende soorten en maten. De bekendste soorten daken zijn waarschijnlijk het schuine dak en het platte dak, maar het is ook mogelijk om een meer gedetailleerde onderverdeling te maken. Zo zijn het zadeldak, lessenaarsdak, wolfsdak en mansardedak allemaal typen schuine daken. Een dakdekker is gespecialiseerd in het gebruiken en verwerken van verschillende materialen om het dak te bestand te maken tegen de weersinvloeden.

Dakdekker

Taken van een dakdekker

De vraag ‘Wat doet een dakdekker?’ wordt in feite pas echt beantwoord door naar de taken van een dakdekker te kijken. Dakdekkers hebben verschillende taken. Welke taken dit exact zijn is met name afhankelijk van het type dak. In zijn algemeenheid voeren dakdekkers de volgende werkzaamheden uit:

 • 1: De dakbedekking aanbrengen
  Dit kunnen verschillende soorten dakbedekking zijn. Denk hierbij niet alleen aan dakpannen, maar ook aan bitumen, EPDM, dakplaten en dakbedekking van pvc.
 • 2: Inspectie
  Dakdekkers kunnen een dakinspectie uitvoeren. Zo bepalen zij de staat van het dak. Aan de hand hiervan kan besloten worden of reparaties of zelfs vervanging van het dak nodig is.
 • 3: Diverse reparaties en renovaties
  Dakreparaties kunnen betrekking hebben op verschillende aspecten, zoals het vervangen van een kapotte dakpan. Ook het opsporen en verhelpen van lekkage en reparatie van de dakgoot behoren tot het takenpakket van een dakdekker. Ook kan een dakdekker dakrenovaties uitvoeren, waarbij je niet je hele dak hoef te vervangen.
 • 4: Aanbrengen isolatie
  Tegenwoordig wordt steeds meer belang gehecht aan een goed geïsoleerd huis. Veel warmte gaat in de winter verloren via het dak. Gelukkig kan een dakdekker het dak ook isoleren.
 • 5: Aanleg groene daken
  Dakdekkers brengen niet alleen dakconstructies met bitumen en EPDM aan. Het is ook mogelijk om bitumen en EPDM als onderlaag te gebruiken voor een groendak. Dit is een dak met beplanting zoals sedum.
 • 6: Aanbrengen afvoer
  De afvoer van hemelwater is essentieel voor een goed dak. Dakdekkers kunnen niet alleen een dakgoot, maar ook een afvoer plaatsen.
 • 7: Plaatsen ontluchter
  De ontluchter van je leidingen moet bovenin een pand zitten. De lucht moet via het dak ontsnappen. Een dakwerker kan deze ontluchter plaatsen.
 • 8: Aanbrengen boeidelen
  Voor de afwerking van het dak kan de dakdekker ook de boeidelen plaatsen, onderhouden en vervangen.

Kosten dakdekker

De vraag ‘Wat doet een dakdekker?’ is nu beantwoord. Tijd om het over de kosten te hebben. De totale kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van de werkzaamheden die de dakwerker moet uitvoeren. Uitgangspunt is het uurtarief van de dakwerker. Hierdoor geldt ‘hoe groter de klus, hoe hoger de kosten van de dakwerker’. De gemiddelde kosten van een dakdekker per uur liggen tussen de € 35 en € 60 per uur. Voor een dak van 60 m² ben je gemiddeld ongeveer tussen de € 4.100 – € 5.400. Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Voor een exacte prijsindicatie vraag je gratis dakdekker offertes aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wanneer schakel je een dakdekker in?

Je schakelt een dakwerker in op het moment dat een klus uit de paragraaf ‘Wat doet een dakdekker?’ moet worden uitgevoerd. Tenzij je deze klus natuurlijk zelf wilt en kunt uitvoeren. Vaak zijn de taken van een dakwerker specialistisch van aard. Wil je de werkzaamheden zelf uitvoeren dan is het belangrijk dat je secuur te werk gaat. Je wilt natuurlijk geen lekkages veroorzaken. Daarnaast moet je je comfortabel voelen bij het werken op hoogte, waarbij je eventueel op een ladder staat.

Voordelen van een dakdekker inhuren

Aan een dakdekker zijn natuurlijk kosten verbonden. Desalniettemin zijn aan het inhuren van een dakdekkersbedrijf ook een aantal belangrijke voordelen verbonden:

 • Voordeel 1: werken op hoogte
  Je hoeft niet zelf op hoogte te werken. Voor een plat dak op de eerste verdieping is dit vaak niet bezwaarlijk, hogere schuine daken zijn voor particulieren vaker bezwaarlijk. Hierbij hoef je ook niet zelf zware materialen naar boven te tillen.
 • Voordeel 2: tijdsbesparing
  Het bespaart jou tijd op het moment dat je een vakspecialist inschakelt. Een dakdekker voert de werkzaamheden bovendien vaak sneller uit dan dat jij zou kunnen.
 • Voordeel 3: kwaliteit
  Een dakwerker is gespecialiseerd en beschikt over vakkennis en ervaring. Hierdoor levert een dakdekker kwaliteit.
 • Voordeel 4: garantie
  Gaat je dak alsnog snel kapot of krijg je last van lekkages? Dan kan je vaak gebruikmaken van garantie. Deze garantie houdt normaliter in dat het probleem kosteloos verholpen wordt.

Dakdekkers vergelijken

Je wilt jouw project natuurlijk laten uitvoeren door een professionele en betrouwbare dakdekker. Daarbij wil je tegelijkertijd niet meer betalen dan noodzakelijk. Daarom is het goed om voorafgaand aan je project verschillende dakdekkers met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door recensies door te nemen, door prijzen met elkaar te vergelijken of door met verschillende dakwerkers het gesprek aan te gaan. Je kunt ook kijken of een dakdekker over een keurmerk beschikt. Een dakdekker kan een keurmerk krijgen op het moment dat hij voldoet aan eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu. Zo is Vebidak een keurmerk voor de kwaliteit van bedrijven die dakbedekkingen van kunststof en bitumen plaatsen. Daarnaast kan je controleren of een dakdekker is aangesloten bij een branchevereniging zoals Dumebo DWS.

Dakdekker offertes aanvragen

Dakdekker gezocht? De prijzen van een dakdekker vergelijk je het gemakkelijkste via je een offerte. Via de website van homedeal ontvang je snel en eenvoudig meerdere gratis offertes van ervaren en deskundige dakdekkers.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan een dakdekker in de regen werken?

Een dakdekker zelf kan zich kleden tegen de regen. Of een dakdekker in de regen kan werken is voornamelijk afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. Het onderdak moet vaak gelegd worden op het moment dat het droog is, overige werkzaamheden kunnen normaliter ook in de regen uitgevoerd worden.

Kan een dakdekker in de winter werken?

Een dakdekker kan ook in de winter werken, tenzij het niet verantwoord is om werkzaamheden aan het dak uit te voeren. Dit is bijvoorbeeld het geval op het moment dat het dak erg glad is. Op het moment dat de gevoelstemperatuur lager is dan -6 graden Celsius hebben dakwerkers het recht om geen werkzaamheden in de buitenlucht uit te voeren.

Hoe lang duurt een dakbedekking?

Hoe lang een dakbedekking duurt is vanzelfsprekend afhankelijk van de omvang van het dak. In zijn algemeenheid geldt echter dat een dakbedekking maximaal enkele dagen duurt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden