Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Epdm dakbedekking op maat

Epdm dakbedekking op maat

Heb je interesse in EPDM dakbedekking op maat? Kan kan je het het beste door een professionele dakdekker laten aanbrengen. Zo ben je zeker van een deskundige bevestiging en voorkom je lekkages. EPDM, oftewel Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, is geschikt voor platte daken. Dit synthetische rubber heeft een lange levensduur en gaat gemiddeld veertig jaar mee.

Kosten EPDM dakbedekking op maat

Je bent het goedkoopst uit, als je zelf je oude dakbedekking verwijdert en afvoert. Om lekkages te voorkomen kan je echter beter alle werkzaamheden aan de vakspecialist overlaten. EPDM dakbedekking kosten liggen op ongeveer € 50 per m². De prijs heeft ook te maken met de staat en toegankelijkheid van je dak. Dit zijn de gemiddelde kosten voor het plaatsen van EPDM dakbedekking op maat:

WerkzaamhedenKosten
Zelf verwijderen en EPDM laten plaatsen€ 1.200 - € 1.600
Verwijderen en plaatsen EPDM€ 1.500 - € 2.000
Verwijderen en plaatsen EPDM en groendak€ 3.500 - € 5.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Welke soorten EPDM zijn er?

Voor het berekenen van de prijs van EPDM dakbedekking op maat heb je niet alleen het aantal vierkante meters van je dak nodig. EPDM dakbedekking bestaat uit vier elementen en daarom zijn er meerdere soorten en diktes. EPDM dat dikker is, heeft doorgaans een betere kwaliteit en daarmee een hogere prijs. De dakdekker kan je adviseren over welke soort EPDM past bij je dak en je budget. Hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe voordeliger je uit bent per vierkante meter. Dus het is altijd lonend om samen met buren je dak te laten vernieuwen.

Wil je graag een duurzaam dak met een natuurlijk uiterlijk? Je kunt EPDM combineren met andere soorten dakbedekking. Na het plaatsen van EPDM dakbedekking is het mogelijk om hierop een groendak te plaatsen. Hiervoor rekent de dakdekker een extra bedrag per vierkante meter. EPDM-rubber is wortelbestendig, zodat het een goede ondergrond vormt voor een dak begroeid met plantjes.

Drie manieren voor bevestiging van EPDM

Een dakdekker heeft voor de bevestiging van het EPDM-folie de keuze uit drie opties. Meestal kiest hij voor het lijmen van de EPDM dakbedekking op maat. De keuze van de lijm hangt af van de ondergrond waar je het folie aan vastmaakt. In het geval van een ondergrond die niet geschikt is voor lijm, is verankering van EPDM onder strips mogelijk. De vakman dekt de strips daarna af met EPDM-stroken, die hij vastlijmt. De derde bevestigingswijze is de zwaarste methode. De dakdekker plaatst hierbij grind of tegels op het EPDM om het EPDM aan te brengen. Uiteraard moet de dakspecialist eerst bepalen of je dak al dit gewicht wel kan dragen.

EPDM dakbedekking op maat

Voordelen van EPDM dakbedekking op maat

Kies je voor EPDM dakbedekking, dan geniet je van een lange levensduur van je dak. EPDM kan namelijk veertig tot vijftig jaar meegaan. Materialen als pvc en bitumen gaan gemiddeld maar dertig jaar mee. De dakdekker snijdt het EPDM af op basis van de afmetingen van het dak waar het om gaat. Het materiaal bestaat uit één stuk en heeft hierdoor geen naden. Dit maakt de kans op het ontstaan van lekken heel klein. Als er toch een beschadiging ontstaat, dan is deze makkelijk te repareren.

EPDM dakbedekking op maat heeft nóg een aantal voordelen:
– EPDM is waterdicht en goed bestand tegen wisselende temperaturen, zure regen en uv-straling. Het beschermt je huis of schuur goed tegen diverse weersomstandigheden.
– Het materiaal heeft nauwelijks onderhoud nodig, scheurt of rot niet en is geen leefplek voor algen en mossen.
– Het enige onderhoud bestaat uit het weghalen van afgevallen bladeren en het controleren op schade.
– EPDM is volledig recyclebaar en een goede keuze als je het milieu minder wil belasten.
– De dakdekker verwijdert je oude dakbedekking alleen als de beschadiging erg groot is, anders legt hij het EPDM-folie er overheen.
– Het materiaal heeft wortelbestendige eigenschappen en voorkomt schade door een groendak.
– EPDM dakbedekking is elastisch en het hele jaar door te belopen, zonder dat je rekening hoeft te houden met de seizoenen.

Nadelen van EPDM dakbedekking op maat

EPDM is niet geschikt voor schuine daken. Een tweede nadeel is dat het materiaal niet bestand is tegen chloor. EPDM dakbedekking op maat heeft bovendien een hogere prijs per vierkante meter dan andere dakbedekking, zoals bitumen en pvc. Doordat de levensduur van EPDM langer is, verdien je je investering echter wel weer terug op de lange termijn. Zo gaan pvc en bitumen gemiddeld dertig jaar mee.

EPDM kiezen afhankelijk van het gebruik van het dak

Let bij de keuze voor EPDM op het volgende. EPDM dakbedekking op maat die wat dunner is, kost vaak minder dan EPDM met een zware kwaliteit. Dunne EPDM is echter niet geschikt voor alle activiteiten op het dak. Overleg goed met de dakdekker over het dak waar het om gaat en welke wensen je hebt. Als je je dak bijvoorbeeld gaat gebruiken als dakterras, groendak, voor zonnepanelen of voor een airco-unit, dan is dikkere EPDM een verstandige keuze. Als je EPDM over bitumen wil plaatsen, overleg dan met de dakdekker wat de juiste dikte is.

Offertes voor EPDM dakbedekking op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van EPDM dakbedekking op maat voor jouw dak? Vraag dan gratis dakdekker offertes aan via Homedeal. Je krijgt meerdere offertes binnen van erkende dakdekkers, waardoor je dakdekkers kunt vergelijken en zo de beste deal kunt krijgen voor jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat EPDM dakbedekking mee?

EPDM kan wel vijftig jaar meegaan. Als het op de juiste manier is aangebracht met een geschikte lijm, dan kan het zelfs zestig jaar meegaan.

Kan je EPDM bij alle weersomstandigheden aanbrengen?

Nee, de temperatuur moet 5 °C of hoger zijn en de luchtvochtigheid mag de 80% niet overschrijden.

Kan je EPDM op hout lijmen?

Ja, je lijmt het materiaal op hout en verschillende ondergronden, zoals beton, isolatiemateriaal, metaal en oude dakbedekking.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden