Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Prijzen EPDM dakbedekking

Prijzen EPDM dakbedekking

Minimale kosten
€ 415
Gemiddelde kosten
€ 2.325
Maximale kosten
€ 4.230
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.905 - € 2.740

Wist je dat EPDM dakbedekking een levensduur heeft van meer dan 50 jaar? Daarnaast is het ook nog eens ongevoelig voor zure regen en UV-straling. Je huis is met EPDM dakbedekking dus goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Homedeal zet alle mogelijkheden en de prijzen van epdm dakbedekking voor je op een rij gezet.

Wat kost EPDM dakbedekking?

De prijs van EPDM dakbedekking is gemiddeld € 50 per m2, inclusief arbeidskosten. EPDM dakbedekking (ethyleen-propyleen-dieen-monomeer) is een milieubewuste optie. Dit type dakbedekking is namelijk 100% recyclebaar, wortelvast en rotbestendig.  EPDM dakbedekking is zeer geschikt voor een plat dak. Bekijk onderstaand de gemiddelde EPDM dakbedekking kosten voor een dak van 50m2, het gemiddelde dakoppervlak in Nederland.

WerkzaamhedenKosten
Zelf verwijderen en EPDM laten plaatsen€ 1.200 – € 1.600
Verwijderen en plaatsen EPDM€ 1.500 – € 2.000
Verwijderen en plaatsen EPDM en groendak€ 3.500 – € 5.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

EPDM dakbedekking

Zelf verwijderen

Ben je erg handig en wil je besparen op de kosten? Het is mogelijk om zelf het oude EPDM dak te verwijderen en af te voeren. Dit levert al gauw een besparing op van €300, waardoor de totale prijzen van epdm dakbedekking tussen de € 1.200 en € 1.600 neerkomen.

Zorgen uit handen

Wil je 100% zeker zijn dat je nieuwe dak niet gaat lekken? Dan kun je het beste alle werkzaamheden aan een dakdekker overlaten. Hierdoor ben je verzekerd van een goed resultaat. De totale kosten voor het laten verwijderen, afvoeren en plaatsen van je nieuwe EPDM dakbedekking komen dan neer op €1.500 à €2.000

Groendak

Wil je je dak een speciaal uiterlijk geven en milieubewuster zijn? Dan is het plaatsen van een groendak echt iets voor jou. Het laten verwijderen van je huidige dakbedekking, het plaatsen van EPDM en het aanleggen van een groendak kost alles bij elkaar gemiddeld € 3.500 tot € 5.000. Ondanks dat dit een flinke investering is, heeft het ook veel voordelen, die later in dit artikel zullen worden uitgelegd.

Hoe ziet de prijsopbouw van EPDM eruit?

De EPDM prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Kostenoverzicht Prijzen EPDM dakbedekking

Zoals je ziet, bestaat de prijs voor het laten bedekken van je dak met EPDM vooral uit materiaalkosten. Het aantal vierkante meter van de opdracht heeft dus het meeste invloed op de totale kosten. Daarnaast komen de kosten van het aanbrengen van EPDM door een vakspecialist.

Welke keuzes bepalen de prijs van EPDM?

De prijs van EPDM dakbedekking wordt voor een groot deel bepaald door een aantal keuzes die je zelf kunt maken. Als je je EPDM dakbedekking op maat wil laten maken, kun je veel opties zelf samenstellen. Hieronder leggen we uit hoe deze keuzes invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs van een EPDM dak.

Keuze 1: Dikte EPDM

Naast het aantal vierkante meter van het dak waar EPDM op moet komen te liggen, is ook de gewenste dikte van het materiaal van invloed op de prijs. Een EPDM-folie dat minder dik is, kost vaak ook minder per vierkante meter. Dit betekent echter vaak ook dat het materiaal van een slechtere kwaliteit is. Let dus goed op de dikte van het EPDM bij het vergelijken van de offertes. Daarnaast kun je soms EPDM dakbedekking over bitumen plaatsen. Dit beïnvloedt ook de gewenste dikte van het EPDM. Een dakdekker kan hierover advies geven.

Keuze 2: Wel of geen groendak

Een groendak is een natuurlijke en duurzame dakbedekking die bovenop de bestaande dakbedekking gelegd wordt. Een groendak is goed voor het afvangen van fijnstof en zorgt voor een goede isolatie, niet alleen op het gebied van temperatuur, maar het absorbeert ook omgevingsgeluid. Zo heb je geen last meer van het geluid van vallende hagel of regen, omdat het wordt opgevangen door de vegetatie op je dak. De aanleg van een groendak kost je € 50 tot € 80 per m². Vanwege de voordelen van een groendak worden er in veel gemeenten subsidies verstrekt voor de plaatsing hiervan. Die subsidie kan oplopen tot wel €50 per vierkante meter.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Heb je buren die toevallig ook hun platte dak willen laten bedekken? Als je samen voor EPDM kiest, ben je relatief goedkoper uit. De prijs van EPDM is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid die je afneemt. Dit betekent dat als je samen met bijvoorbeeld je buurman je dak laat bedekken, je minder betaalt per vierkante meter EPDM. Bovendien bespaar je op de voorrijkosten van de dakdekker, omdat die maar één keer hoeft te rijden voor beide klussen.

Voorwerk doen

Ben je technisch aangelegd en wil je ook zelf een klus uitvoeren? Dan is het mogelijk om in overleg met je dakdekker voorwerk te verrichten. Denk hierbij aan het verwijderen van je oude dakbedekking of andere kleine klusjes. Het is ook mogelijk om zelf je EPDM dakbedekking te plaatsen. Dit zorgt er uiteraard voor dat je geen garantie hebt tegen lekken. Deze klus kun je dus het beste overlaten aan een specialist.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden