Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakreparatie kosten

Dakreparatie kosten

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 1.100
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 900 - € 1.300

Door weersomstandigheden en ouderdom ontstaat er schade aan je dak, zoals bijvoorbeeld een daklekkage. Wil je een dakreparatie laten uitvoeren? Dan wil je wel eerst een duidelijk overzicht van de kosten en mogelijkheden voor dit dakherstel. Lees in dit artikel alle informatie op een rijtje, zodat je weet waar je aan toe bent bij dit project.

Dakreparatie: de kosten

Het is belangrijk om een dakreparatie goed en bijtijds uit te voeren om grotere schade te voorkomen. Er zijn meerdere factoren die de kosten van een dakreparatie bepalen, zoals onder andere de omvang en de aard van de schade op je dakbedekking. Om je een idee te geven van de dakreparatie kosten, zie je hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten.

Soort reparatieGemiddelde prijs per m2, inclusief btw en arbeid
Reparatie hellend dak
Dakreparatie met dakpannen€ 130 - € 210
Dakreparatie met leien€ 320 - € 420
Overzetdak€ 50 - € 60
Reparatie plat dak
Dakreparatie met bitumen€ 260 - € 285
Dakreparatie met EPDM€ 255 - € 280

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakreparatie

Prijsvoorbeelden dakreparatie

De prijs van een project is van meerdere factoren afhankelijk, onder andere van de soort dakbedekking, de grootte en moeilijkheid. Om je een idee te geven van de kosten voor diverse dakreparaties, geven we je hieronder een drietal prijsvoorbeelden.

Nieuw leien:

Ben je er na het opsporen van de daklekkage achter gekomen dat het lei op jouw dak toe is aan een reparatie? Voor dit project liggen de kosten gemiddeld tussen de € 3.200 en € 4.200, hierbij wordt uitgegaan van een reparatie van 10 m2

Beschadigd bitumen:

Bitumen dakbedekking gaat lang mee, maar ook dit materiaal heeft wel eens een reparatie nodig. Wanneer je je bitumen laat repareren en het oppervlak 7m2  is, ben je gemiddeld tussen de € 1.800 en  € 2.000 kwijt. 

Is een dakreparatie echt niet meer mogelijk? Verdiep je dan in de kosten van een nieuw dak plaatsen.

Hoe is de prijs van een dakreparatie opgebouwd?

Kostenverdeling dakreparatie kosten

Welke keuzes bepalen de prijs van een dakreparatie?

Bekijk welke keuzes invloed hebben op de totale dakreparatie kosten.

Keuze 1: Soort dakbedekking

De prijzen van verschillende soorten dakbedekkingen lopen uiteen, door het verschil in materiaal. Mocht er na een reparatie voor een deel nieuwe dakbedekking nodig zijn, is het fijn om een overzicht te hebben van de prijs per dakbedekking.

Type dakbedekkingGemiddelde kosten per m2
(inclusief arbeid en btw)
Bitumen€ 45
EPDM€ 65
Dakpannen€ 85
Keuze 2: Locatie

Zoek een dakdekker buiten de Randstad. Het uurloon van dakdekkers buiten de randstad ligt lager dan dat van dakdekkers die werken in de randstad. Dit heeft onder andere te maken met de mate waarop er beroep wordt gedaan op dakdekkersbedrijven in de randstad. Vergelijk diverse dakbedekking offertes om erachter te komen of het in jouw omgeving verschilt. Hieronder zie je het gemiddelde uurloon van een dakdekker van binnen en buiten de randstad.

LocatieGemiddeld uurloon
(inclusief btw)
Randstad€ 40 - € 80
Buiten de Randstad€ 30 - € 55
Keuze 3: Extra opties

Bij je dakreparatie zijn er een aantal opties waar je voor kan kiezen om je dak te verbeteren en de levensduur te verlengen. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Laat je dak controleren

Als je dakdekker langskomt voor een reparatie, is het verstandig om meteen je gehele dak te laten controleren op eventuele andere zwakke plekken. Door dit te doen ben je op tijd bij beginnende lekkages en voorkom je hoge onkosten. Door een dakdekker één keer te laten komen voor het uitvoeren van meerdere reparaties, bespaar je op voorrijkosten. Hierdoor is het ook mogelijk om een korting af te spreken voor het aanleveren voor het materiaal. Deze korting verschilt per bedrijf.

Tref voorbereidingen

Door zelf voorwerk te doen, neem je de dakdekker werk uit handen en bespaar je op de kosten. Het bladvrij maken van je dak is hier een voorbeeld van. Dit hoeft de dakdekker nu niet meer te doen en scheelt in het aantal arbeidsuren.

Onderhoudsabbonnement

Bij dakdekkersbedrijven is het vaak mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Afhankelijk van de duur van dit abonnement, krijgt je dak een periodieke controle om zeker te weten dat alles nog naar behoren is en er niets lekt of beschadigd is.