Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakbedekking schuur

Dakbedekking schuur

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.000 - € 1.400

Benieuwd naar dakbedekking schuur prijzen en mogelijkheden? Na al die jaren trouwe dienst wil je de dakbedekking van de schuur vervangen. Weersomstandigheden beschadigen dakbedekking in de loop der jaren en vernieuwen is dan noodzakelijk. Om te weten wat je kan verwachten qua kosten en mogelijkheden, wil je een duidelijk overzicht. Homedeal zet alles voor jou op een rij, zodat je weet waar je aan toe bent.

Inhoudsopgave

Wat kost de dakbedekking van een schuur?

Het dak van je schuur beschermt de inhoud van je schuur in weer en wind. Als de staat van de dakbedekking op je schuur niet meer voldoet, wil je deze vervangen. De prijs voor dakbedekking op je schuur hangt onder andere af van het soort dakbedekking dat je kiest. De meest populaire dakbedekkingen voor schuren zijn bitumen, EPDM en PVC. Dit omdat daken van schuren in de meeste gevallen plat zijn. Als je schuur een hellend dak heeft, wordt er in de meeste gevallen gekozen voor dakpannen. Om je een idee te geven van de kosten voor dit project, zie je in onderstaand overzicht de gemiddelde kosten van dit project. Hierbij is uitgegaan van een dak van 15 m2, de gemiddelde oppervlakte van een schuur in Nederland.

Soorten dakbedekkingGemiddelde kosten
(inclusief btw en arbeid)
Gemiddelde levensduur
Bitumen€ 85025 jaar
EPDM€ 1.00040 jaar
PVC€ 1.40040 jaar
Dakpannen€ 1.80050 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsopbouw dakbedekking schuur

Kostenverdeling dakbedekking schuur prijs

Welke keuzes bepalen de prijs van dakbedekking op je schuur?

Keuze 1: Soort dakbedekking

De soort dakbedekking die je kiest voor op je schuur, bepaalt grotendeels de totale prijs van je project. Zie onderstaand de soorten dakbedekkingen waar je uit kunt kiezen, inclusief dakbedekking kosten en levensduur. 

Type dakbedekkingGemiddelde prijs per m2
(inclusief arbeid en btw)
Gemiddelde levensduur
Bitumen€ 4520 jaar
EPDM€ 6540 jaar
PVC€ 8040 jaar
Dakpannen€ 8550 jaar
Groendak€ 7540 jaar

Bitumen dakbedekking schuur

Als je op zoek bent naar een geschikte dakbedekking voor je schuur, is bitumen dakbedekking zeker het overwegen waard. Bitumen is een populair materiaal voor daken vanwege zijn duurzaamheid en waterbestendigheid. Het is een soort teer die wordt verwerkt tot rollen of platen die op het dak worden aangebracht.

Een groot voordeel van bitumen is dat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw en zon. Hierdoor blijft je schuur goed beschermd en droog, wat de levensduur van de schuur verlengt. Bitumen is ook relatief eenvoudig te installeren, waardoor het een kosteneffectieve optie is.

Een ander voordeel is de prijs. Bitumen is meestal voordeliger dan sommige andere dakbedekkingsmaterialen, waardoor het ideaal is voor een schuur of bijgebouw. Maar net als elk ander materiaal heeft bitumen ook enkele nadelen. Het kan na verloop van tijd enigszins gevoelig zijn voor scheuren of barsten, vooral bij extreme temperatuurschommelingen.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van het bitumendak te maximaliseren. Over het algemeen is bitumen een uitstekende keuze voor een schuurdak vanwege de duurzaamheid, waterbestendigheid en kosteneffectiviteit. Zorg gewoon voor regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat het dak in goede staat blijft en je schuur langdurige bescherming biedt.

EPDM dakbedekking schuur

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, en het is een synthetisch rubber dat vaak wordt gebruikt voor platte daken.

Een groot voordeel van EPDM dakbedekking is de duurzaamheid. Het materiaal is bestand tegen UV-straling, weersinvloeden en temperatuurschommelingen, waardoor het een lange levensduur heeft. Bovendien is EPDM zeer elastisch, wat betekent dat het kan uitzetten en krimpen zonder scheuren, wat ideaal is voor een schuur in wisselende weersomstandigheden.

EPDM is ook eenvoudig te installeren, vooral op platte of licht hellende daken. Het wordt vaak geleverd in grote rollen die op maat kunnen worden gesneden, wat de installatietijd kan verkorten. Daarnaast heeft EPDM weinig onderhoud nodig en is het bestand tegen water, waardoor het risico op lekkages aanzienlijk wordt verminderd.

Een potentieel nadeel is dat EPDM een hogere initiële kost kan hebben in vergelijking met andere materialen. Echter, gezien de lange levensduur en minimale onderhoudskosten, kan het op de lange termijn kosteneffectief blijken te zijn.

PVC dakbedekking schuur

PVC staat voor Polyvinylchloride en wordt steeds populairder als dakbedekkingsmateriaal vanwege zijn veelzijdigheid. Een belangrijk voordeel van PVC dakbedekking is de waterbestendigheid. Dit materiaal is van nature waterafstotend en heeft weinig kans op lekkages. Bovendien is PVC bestand tegen UV-straling en andere weersomstandigheden, wat resulteert in een langdurige bescherming voor je schuurdak.

Een ander pluspunt is dat PVC relatief licht van gewicht is en gemakkelijk te installeren. Dit kan de installatietijd verkorten en arbeidskosten verminderen. Daarnaast is PVC weinig onderhoudsintensief, waardoor je minder tijd en geld hoeft te besteden aan reparaties en onderhoud.

Het nadeel van PVC is dat het bij extreme temperaturen enigszins gevoelig kan zijn voor uitzetting en krimp, wat op de lange termijn kleine scheurtjes zou kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om een professionele installatie te hebben om dit risico te minimaliseren.

Dakpannen dakbedekking schuur

Wanneer je nadenkt over een geschikte dakbedekking voor je schuur, zijn traditionele dakpannen een solide overweging. Een belangrijk voordeel van dakpannen is hun weerbestendigheid. Ze zijn bestand tegen regen, wind en zonlicht, wat betekent dat je schuur goed beschermd blijft tegen de elementen. Daarnaast hebben dakpannen een lange levensduur en vereisen ze over het algemeen weinig onderhoud, waardoor je op lange termijn geld kunt besparen.

Dakpannen dragen ook bij aan de esthetiek van je schuur. Ze geven een traditionele en tijdloze uitstraling die bij veel verschillende bouwstijlen past. Dit kan de algehele uitstraling van je eigendom versterken en de waarde ervan verhogen.

Het nadeel van dakpannen is dat ze zwaarder zijn dan sommige andere dakbedekking, wat de installatie enigszins ingewikkelder kan maken. Ook kan het vervangen van individuele dakpannen lastig zijn als er schade optreedt

Groendak dakbedekking schuur

Een groendak, ook wel sedumdak genoemd, is een dak dat bedekt is met levende planten en begroeiing.

Een groot voordeel van een groendak is de positieve impact op het milieu. Het helpt bij het absorberen van regenwater, vermindert het stedelijke hitte-eilandeffect en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit. Bovendien zorgt het voor extra isolatie, waardoor je schuur in de zomer koeler blijft en in de winter warmer.

Een groendak heeft ook visuele voordelen. Het voegt een natuurlijke en esthetisch aantrekkelijke uitstraling toe aan je schuur, wat de algehele uitstraling van je eigendom kan verbeteren. Bovendien kan een groendak de waarde van je eigendom verhogen, omdat het als een ecologisch verantwoorde keuze wordt beschouwd.

Een potentieel nadeel is dat een groendak meer onderhoud kan vergen dan traditionele dakbedekking. Regelmatig snoeien en controleren van de begroeiing is nodig om de gezondheid van het groendak te behouden. Daarnaast is de initiële installatie meestal duurder dan bij reguliere dakbedekking.

Dakbedekking schuur voorbeeld

Keuze 2: Isoleren

Gebruik je je schuur als leefruimte, bijvoorbeeld als studio of kantoor? Dan is het verstandig om het dak van je schuur te laten isoleren. Zo behoud je de warmte in de schuur en gaat er weinig warmte verloren. Ook als je je schuur niet verwarmt en gebruikt als leefruimte, is isoleren aan te raden. Isolatie voorkomt dat schimmels en roest vat op je schuur krijgen. Isolatie houdt kou en nattigheid buiten, waardoor je schuur langer meegaat en er minder reparaties nodig zijn. Het laten isoleren van je schuurdak kost gemiddeld € 45 per m2. Dat betekent dat je in totaal gemiddeld € 750 betaalt voor de isolatie van jouw schuurdak

Keuze 3: Locatie

Kies je voor een dakdekkersbedrijf bij jou uit de buurt of een landelijk bedrijf? Dakdekkersbedrijven bij jou uit de buurt hoeven een minder grote afstand af te leggen naar jouw schuur toe en daarmee bespaar je op de voorrijkosten.

Keuze 4: Extra opties

Als je de dakbedekking van je schuur vervangt, zijn er een aantal extra opties waarmee je de levensduur en kwaliteit gaat verbeteren. 

OptieGemiddelde prijs
(inclusief arbeid en btw)
Coaten tegen mos en algen€ 20 per m2
Dakgoten vervangen€ 25 – € 28 per meter
Zonnepanelen€ 560 per stuk

Prijsvoorbeelden

Zo voordelig mogelijk:

Bij bitumen is het een mogelijkheid om een nieuwe laag over de bestaande laag bitumen aan te brengen. Dit scheelt in de kosten, omdat de oude laag niet verwijderd hoeft te worden. De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van een nieuwe laag bitumen op een dak met een oppervlakte van 15 m2 is € 850. Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 20 jaar mee.

Dakbedekking veranderen:

Wil je de dakbedekking op je schuur vervangen door een andere soort dakbedekking? Veel mensen kiezen ervoor om hun bitumen te laten vervangen door EPDM dakbedekkingen. Dit project kost je gemiddeld € 1.500 bij een dakoppervlakte van 15 m2.

Goedkoopste dakbedekking schuur

De goedkoopste dakbedekking voor jouw schuur is bitumen dakbedekking. Gemiddeld kost bitumen dakbedekking € 45 per m2. Voor een dak van 15 m2, de gemiddelde grootte van een schuur in Nederland, betekent dit dak je ongeveer € 850 kwijt bent.

Neem wel mee in je overweging dat bitumen gemiddeld 25 jaar meegaat. Andere soorten dakbedekkingen die je op je schuur kunt plaatsen, zoals EPDM of PVC, gaan gemiddeld 40 jaar mee. Het kan het dus waard zijn om te investeren in een duurder dak, omdat het je op de lange termijn in kosten scheelt.

Zonnepanelen als dakbedekking schuur

Als je op zoek bent naar een innovatieve manier om je schuur te voorzien van dakbedekking én duurzame energie, dan zijn zonnepanelen zeker het overwegen waard. Zonnepanelen kunnen niet alleen dienen als beschermende dakbedekking, maar ook als bron van hernieuwbare energie voor je schuur.

Een groot voordeel van zonnepanelen als dakbedekking is dat ze zonne-energie omzetten in elektriciteit, waardoor je schuur zichzelf kan voorzien van stroom. Dit kan niet alleen je energierekening aanzienlijk verlagen, maar ook bijdragen aan een groenere leefomgeving.

Zonnepanelen bieden een duurzame oplossing die zowel financiële als ecologische voordelen heeft. Ze verminderen je afhankelijkheid van traditionele energieleveranciers en verminderen de uitstoot van schadelijke gassen. Bovendien kan de overproductie van elektriciteit zelfs worden teruggevoerd naar het net, wat leidt tot mogelijke energieopbrengsten.

Een aandachtspunt is de initiële investering, die hoger kan zijn dan traditionele dakbedekkingsmaterialen. Maar de kosten worden vaak gecompenseerd door de besparingen op de lange termijn en mogelijke subsidies voor zonnepanelen.

Zelf dakbedekking schuur vervangen of een vakspecialist?

Twijfel je of je zelf de dakbedekking van je schuur kunt vervangen of dat je een dakdekker inhuurt? Als je een dakdekker inschakelt, profiteer je van de ervaring van een vakman en krijg je vaak ook garantie op het resultaat. Wanneer je zelf, zonder dakdekker kennis, je schuur dakbedekking probeert te vervangen, loop je meer risico op schade. Het herstellen van schade kan dan nog duurder zijn dan het inschakelen van de dakdekker. Daarnaast kan een dakdekker met je meedenken welke dakbedekking het geschiktst is voor jouw dak op basis van jouw wensen en budget.

Offertes voor schuur dakbedekking aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor schuur dakbedekking voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend dakdekker offertes aan. Je ontvangt meerdere offertes, waarbij je de kosten en mogelijkheden kunt vergelijken en zo de dakdekker kunt kiezen die het beste past bij jouw wensen en budget.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welke type dakbedekking voor op een schuur?

De volgende soorten dakbedekking worden veel toegepast op schuren: Bitumen, EPDM, PVC en dakpannen.

Wat is de goedkoopste dakbedekking voor de schuur?

De goedkoopste dakbedekking voor jouw schuur is bitumen dakbedekking, dit kost € 45 per m2. Voor een dak van 15 m2, de gemiddelde grootte van een schuur in Nederland, ben je voor bitumen ongeveer € 850 kwijt.

Kun je zonnepanelen plaatsen op een schuur?

Ja, je kunt zonnepanelen plaatsen op een schuur. Hoe de zonnepanelen worden geplaatst, hangt af van je dak en dakbedekking. Vraag gratis offertes aan om de mogelijkheden in te zien.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Is de dakbedekking van je huis ook aan vernieuwing toe, of kan de schuur van je buren ook nieuwe dakbedekking gebruiken? Als een dakdekker meerdereprojecten in één keer kan doen op dezelfde locatie, dan is de kans groot dat je met de dakdekker een kwantumkorting kan afspreken.

Zorg voor extra dakbedekking

Zorg dat je altijd meer dakbedekking bestelt dan dat er nodig is voor op het dak van je schuur. Bij beschadigingen, heb je altijd extra dakbedekking achter de hand die hetzelfde zijn als de huidige. Daarnaast krijg je vaak korting als je veel in één keer afneemt, dit is dan ook goedkoper dan het los bestellen

Verwijder zelf de oude dakbedekking

Ben je handig en niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Verwijder dan zelf de oude dakbedekking en het eventuele grind dat erop ligt. Dit hoeft de dakdekker dan niet meer te doen, wat scheelt in de uren en dus in de totaalprijs. Voer de oude dakbedekking ook zelf af, wanneer een dakdekkersbedrijf dit doet, rekenen zij hier geld voor.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden