Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Kosten dakdekker

Kosten dakdekker

Minimale kosten
€ 1.700
Gemiddelde kosten
€ 4.000
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.280 - € 4.720

Een dak is een belangrijk onderdeel van je huis en moet bestand zijn tegen allerlei verschillende weersinvloeden. Het is belangrijk dat het dekken van een dak op de juiste manier gebeurt waardoor er geen lekken ontstaan. De dakdekker kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, die Homedeal voor je op een rij heeft gezet.

Wat kost een dakdekker?

Het gemiddelde uurloon van een dakdekker is €35. Een dakdekker schakel je in bij reparatie en onderhoud van je dak of het leggen van een nieuw dak. Bekijk onderstaande kostenoverzicht om een beeld te krijgen van de gemiddelde dakdekker kosten voor de meest voorkomende projecten, uitgaande van een dak van 50m2 (gemiddelde dakoppervlakte in Nederland):

Soort dakTotale kosten
Bitumen€ 1.700 - € 2.100
Keramische dakpannen€ 4.000 - € 4.400
Riet€ 5.500 - € 6.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

dakdekker offerte

Bitumen

Dit type dakbedekking is verreweg het goedkoopst om te laten plaatsen. Bitumen dakbedekking is de meeste gebruikte vorm van dakbedekking voor platte daken in Nederland. Daarnaast is het ook toepasbaar op daken met een lichte helling. De totale dakdekker kosten voor dit project zijn € 1.700 à € 2.100.

Dakpannen

Heb je een schuin dak en staat je huis midden in een woonwijk, dan is de kans groot dat het dakpannen zijn die je wilt vervangen. Het vervangen van een pannendak is een arbeidsintensief project en gaat vaak gepaard met het plaatsen van nieuw isolatiemateriaal. De kosten voor het laten vervangen van dakpannen zijn gemiddeld € 4.000 tot € 4.400.

Riet

Wil je je huis ook een unieke en landelijke uitstraling geven? Dan is een rieten dak een duurzame oplossing en tegenwoordig voor ieder type woonhuis beschikbaar. De totale kosten voor het laten leggen van een rieten dak komen neer op €5.500 tot € 6.000.

Hoe is de prijs van een dakdekker opgebouwd?

Kostenverdeling kosten dakdekker

Wat bepaalt de dakdekker kosten?

Keuze 1: Soort werk

Het soort werk en het materiaal van de dakbedekking zijn uiteraard van grote invloed op de prijs van een dakdekker. Zo kost het plaatsen van bitumen dakbedekking aanzienlijk minder tijd dan het laten leggen van natuurlijk riet. Het leggen van riet is namelijk erg specialistisch werk. De volgende prijzen zijn een indicatie van de kosten:

Soort dakWerkzaamhedenUurloon
BitumenRepareren€ 25 - € 35
Keramische dakpannen
Vervangen€ 35 - € 45
Natuurlijk rietNieuwbouw€ 40 - € 45
Keuze 2: Ervaring

Naast het soort werk is het aantal jaren ervaring ook van invloed op de dakdekker kosten. Een leerling zal bijvoorbeeld minder kosten per uur rekenen dan een redelijk of zeer ervaren dakdekker. Die laatste kan een project misschien wel sneller afronden dan een leerling, waardoor de kosten voor het totale project gelijk blijven.

Keuze 3: Specialistisch of algemeen

Het zal je niet verrassen dat het plaatsen van een plat dak zorgt voor een lager uurloon, terwijl je een dakdekker die je rieten dak aanlegt een hoger uurloon moet betalen. Het dekken van een rieten dak is namelijk zeer specialistisch werk waar veel vakmanschap bij komt kijken. Het is dus goed om te bedenken dat de moeilijkheidsgraag van de dakbedekking meeweegt in de uiteindelijke totaalprijs.

Keuze 4: Randstad of provincie

Over het algemeen zijn de dakdekker kosten in de Randstad hoger dan in de overige provincies. De reden hiervoor is dat in de Randstad meer mensen wonen en dus vaker een werkzaamheden verricht moeten worden. Hierdoor kan een dakdekker een hogere prijs per uur vragen dan een collega uit de andere provincies.

WerkzaamhedenProvincieRandstad
Kluswerk€ 25 - € 35€ 30 - € 42
Nieuwbouw€ 27 - € 40€ 33 - € 47
Onderhoud/inspectie€ 31 - € 43€ 38 - € 51
Keuze 5: Omvang project

Ook de omvang van het project heeft invloed op de uurprijs van een dakdekker. Hoe groter een project is, des te effectiever kan een dakdekker zijn werk doen. Zo kan hij bijvoorbeeld gelijk beide daken van een twee-onder-een-kapwoning vervangen en bereikt hij met een enkele steiger beide daken. Hierdoor valt een uurloon lager uit.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Heb je een project die je samen met je buren wilt uitvoeren? Door dit bij het bedrijf aan te bieden, kan een korting afgedongen worden. Het is voor een dakdekker lucratief om op een bepaalde locatie meerdere daken te leggen. Hij bespaart dan namelijk op de voorrijkosten en kan effectiever te werk gaan.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en wil je graag ook zelf meehelpen? Overleg dan met een dakdekker wat je zelf aan voorwerk kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt. Denk hierbij aan het verwijderen en afvoeren van de oude dakbedekking of het opbouwen van steigerwerk.

Lokaal

Let goed op waar je vakman vandaan komt. Er zijn namelijk ook bedrijven die door het gehele land werken en dus erg veel voorrijkosten rekenen. Lokale bedrijven rekenen vaak maar €0,35 per kilometer. En door zelf je oude dakbedekking weg te brengen kun je nog meer besparen. Een vakman hoeft hierdoor minder vaak op en neer. Daarnaast kan het zo zijn dat hij hierdoor het project een dag eerder kan voltooien.