Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakrenovatie kosten

Dakrenovatie kosten

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 3.600
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.000 - € 4.300

Een dak krijgt veel te verduren, zeker in Nederland met de verschillende weersomstandigheden. Is dakrenovatie hoognodig, maar wil je meer weten over het kostenplaatje en ben je op zoek naar handige informatie inclusief richtprijzen? Homedeal heeft voor jou een overzicht met alle kosten en mogelijkheden. Zo weet je precies wat je kan verwachten.

Wat kost een dakrenovatie?

De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie van een plat dak liggen rond de € 1.800 en voor een schuin dak rond de € 5.000. Uiteraard variëren de kosten afhankelijk van de grootte van je dak en het type dakbedekking. Het kan ook gaan om het renoveren van een klein stukje dak in plaats van het gehele dak. Wees er in ieder geval op tijd bij, des te lager liggen de kosten. Bekijk onderstaand de gemiddeld dakrenovatie kosten per dakbedekking soort, uitgaande van een dak van 50 m2 (gemiddelde dakoppervlak in Nederland):

Type dakGemiddelde kosten
(inclusief btw en arbeid)
Renovatie plat dak
€ 1.800
- Nieuwe bitumineuze laag€ 900
- Vervangen bitumen€ 1.800
- Nieuwe EPDM laag€ 2.600
Renovatie schuin dak€ 5.000
- Plaatselijk vervangen dakpannen en pannenlatten€ 4.500
- Plaatselijk vervangen dakpannen€ 5.500

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakrenovatie

Prijsvoorbeelden

De dakrenovatie kosten lopen sterk uiteen, omdat er veel verschillende gradaties in renovatie zijn. Het type dakbedekking dat je gaat vervangen heeft bijvoorbeeld invloed. Zo is het vervangen van bitumen een stuk goedkoper dan het vervangen van alle dakpannen. Het renoveren van een plat dak is in het algemeen goedkoper dan dat van een schuin dak, omdat dit aanzienlijk minder arbeidsuren kost en het materiaal goedkoper is.

Nieuw bitumen op je schuur

Is het dak van jouw schuur toe aan een nieuwe laag bitumen? Dan ben je tussen de € 650 en € 900 kwijt. Hierbij is uitgegaan van een schuurdak van 15 m2, dit is het gemiddelde oppervlak van een schuur in Nederland.

Vervangen dakpannen

Goede dakpannen zijn van groot belang voor een droog en goed functionerend dak. Zijn een aantal van je dakpannen aan vervanging toe? Als je 10 m2 aan dakpannen laat leggen, kost dit gemiddeld € 1100. Na dit project ben je weer voorzien van een prachtig dak met hele, onbeschadigde dakpannen.

Prijsopbouw dakrenovatie

Kostenverdeling dakrenovatie kosten

Wat bepaalt de prijs voor een dakrenovatie?

De dakrenovatie kosten zijn afhankelijk van een aantal keuzes waar je voor komt te staan. Zie welke keuzes welke invloed hebben op de kosten van je dakrenovatie.

Keuze 1: Materiaal

De prijs van de dakbedekking is afhankelijk van het type materiaal dat je kiest. Zie onderstaand een overzicht van de kosten van verschillende dakbedekkingen, zo weet je wat je kan verwachten voor jouw dakrenovatie.

MateriaalGemiddelde prijs per m2
(inclusief btw en arbeid)
Bitumen€ 46
EPDM€ 66
PVC€ 80
Riet€ 85
Dakpannen€ 85
Keuze 2: Dakreparatie of dakrenovatie

Is je dak aan een intensieve renovatie toe, of moeten er maar een paar dakpannen vervangen worden? Het kan zelfs zijn dat je een compleet nieuw dak moet plaatsen. De kosten van een paar dakpannen vervangen zijn lager dan het isoleren van je dak en vervangen van alle dakpannen. Ga goed na waar je dak aan toe is, of laat dit nakijken door een dakdekker. Zoek je vaak een dakdekker voor kleine reparaties, dan is het voordeliger om te kiezen voor een dakrenovatie. Zo ben je van alle kleine problemen af en kan je zorgeloos leven onder je dak.

Keuze 3: Extra opties

Bij een dakrenovaties zijn er een aantal extra opties, waarmee je je dak nog meer verbetert.

OptieGemiddelde prijs
(inclusief btw en plaatsing)
Voordelen
Dakisolatie€ 60 per m2- Energiebesparing
- Hoger wooncomfort
Zonnepanelen€ 560 per stuk- Energie opwekken voor eigen gebruik
Dakreiniging€ 10 per m2- Een schoon aanzicht
- Bevordert de levensduur van de dakbedekking

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Doe-het-zelf

Door het voorwerk voor de dakdekker te doen, bespaar je op het aantal uren dat de dakdekker nodig heeft voor je project. Denk bijvoorbeeld aan het zelf verwijderen en afvoeren van het grind op je platte dak, of het zelf verwijderen van de dakbedekking.

Kwantumkorting

Woon je onder een 2 onder 1 kap woning of een rijtjeshuis? Bij grote afname kan je vaak rekenen op een korting. Overleg met de buren of zij ook toe zijn aan een dakrenovatie. Zo delen jullie in de kosten en zijn jullie gegarandeerd van een dak dat niet lekt en alle weersomstandigheden aan kan.

Lokaal

Zoek naar een geschikt bedrijf bij jou uit de buurt. Een landelijk bedrijf rekent vaak hoge voorrijkosten en een lokaal bedrijf niet. Ook kan je zelf het afval van de dakrenovatie afvoeren, een dakdekkersbedrijf rekent hier vaak voorrijkosten voor.