Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakpannen kopen

Dakpannen kopen

Zijn je dakpannen hoognodig aan vervanging toe, maar wil je meer informatie over dit project? Op deze pagina staat alles wat je moet weten voor en bij het kopen van dakpannen. Zo ben je goed voorbereid en koop je dakpannen voor de beste prijs.

Kosten dakpannen kopen

Voordat je nieuwe dakpannen koopt om je oude te vervangen, wil je een zo duidelijk mogelijk beeld van de kosten van dit project. Om je een idee te geven van de kosten die komen kijken bij het kopen van dakpannen, hebben we een overzicht gemaakt. Bij de prijs van de dakpannen is het leggen van de dakpannen meegerekend.

Type dakpanPrijs per m2
(inclusief loon en btw)
Gemiddelde levensduur
Beton€ 5030 jaar
Keramisch€ 6050 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je een uitgebreider overzicht van de kosten die komen kijken bij het dakpannen kopen? Bekijk dan de prijsgids:  Dakpannen kosten.

Dakpannen kopen

Soorten dakpannen

Bij het kopen van nieuwe dakpannen, heb je de keuze uit twee soorten. De eerste soort is de betonnen dakpan. Deze dakpan is door zijn grotere oppervlakte goedkoper dan de keramische dakpan, omdat het minder tijd kost om deze dakpan te leggen. De betonnen dakpan gaat minder lang mee dan de keramische variant, omdat deze vatbaarder zijn voor mos en algen.

De tweede soort is de keramische dakpan, dit is de meest geziene dakpan in het Nederlandse straatbeeld. Doordat ze een kleinere oppervlakte hebben dan betonnen dakpannen, duurt het langer om ze te leggen en is de prijs ook hoger. De keramische dakpan gaat een stuk langer mee dan betonnen dakpannen, omdat ze minder vatbaar zijn voor mos en algen.

Bij het kopen van dakpannen is het dus belangrijk om goed af te wegen voor welk type dakpan je kiest.

Groene aanslag

Vaak zie je na een paar jaar na de aanschaf groene aanslag verschijnen op dakpannen, iets waar je niet blij mee bent. Waardoor ontstaat deze groene aanslag en wat kan je eraan doen? De groene aanslag die je ziet, bestaat uit mos en algen die zich vestigen op je dakpannen. Het komt voornamelijk voor bij daken die dichtbij bomen staan. Algen vestigen zich vaak als eerst op je dak en als ze niet snel genoeg verwijderd worden, ontstaat er ook mos. Mos en algen zitten graag op vochtige plekken en dakpannen zijn hiervoor de ideale plek. Er zijn gelukkig een aantal maatregelen die de groei van algen en mos tegengaan:

Koop dakpannen met een glazuurlaag;

Door het gladde oppervlak kunnen algen en mossen zich minder makkelijk bevestigen aan je dakpannen.

Behandel je dakpannen met een schimmelwerend product;

Voor gemiddeld € 22 per liter behandel je je dakpannen met een schimmelwerend product dat de groei van algen en mossen tegengaat. Je kan dit zelf doen, maar veel dakdekkersbedrijven kunnen je dit klusje gemakkelijk uit handen nemen.

Schoonmaken van je dakpannen;

Het regelmatig schoonmaken van je dakpannen gaat de groei van algen en mossen ook tegen. Doe dit het liefst met een borstel en een tuinslang, omdat sommige dakpannen niet tegen een hogedrukreiniger kunnen.

Dakpannen kopen soorten

Tips bij dakpannen kopen

Koop gebruikte dakpannen

Als je ervoor kiest om gebruikte dakpannen te kopen, kan je flink besparen op de kosten. Vaak hebben mensen nog stapels met ongebruikte dakpannen liggen die je kan overkopen. Zo hoef je niet de nieuwprijs te betalen en ben je toch de eigenaar van nieuwe dakpannen.

Koop meer dakpannen dan nodig

Bij het kopen van dakpannen is het handig om een aantal extra dakpannen te kopen. Als er dakpannen kapot gaan, heb je altijd nog de extra dakpannen. Zo kan je de kapotte dakpannen snel vervangen en hebben vervangende dakpannen dezelfde kleur als de kapotte.

Informeer naar isolatie

Is jouw dak nog niet geïsoleerd? Als je je dakpannen gaat vervangen is het handig om meteen ook je dak te isoleren. Ongeveer 30% van de warmte in je huis gaat verloren via het dak als deze niet geïsoleerd is. Door je dak goed te laten isoleren, bespaar je op je energierekening en ben je beter voor het milieu. Isolatiemateriaal kost gemiddeld €45 per m2, inclusief btw en arbeid. De investering in het isoleren van je dak verdien je gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar terug. Vraag bij je dakdekker naar de kosten en mogelijkheden.

Dakpannen kopen kosten

Voordelen van dakpannen kopen:

Dakpannen zijn een hele populaire soort dakbedekking, maar waarom zijn dakpannen beter dan andere materialen? Lees hier de voordelen.

  • Lange levensduur
  • Brandveilig
  • Relatief goedkoop
  • Onderhoudsarm

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.