Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Goedkope dakbedekking

Goedkope dakbedekking

Het aanbod in soorten dakbedekking is groot. Hierdoor zit er een flink prijsverschil tussen de verschillende soorten dakbedekking. In dit artikel lees je meer over prijzen, informatie en tips voor de goedkoopste soorten dakbedekking, voor zowel platte als schuine daken.

Goedkope dakbedekking met een hoge kwaliteit

Er zijn heel veel soorten dakbedekking. Van hele dure soorten tot goedkope opties. Ook bij dakbedekking geldt vaak de regel: goedkoop is duurkoop. Toch is het mogelijk om een goedkope dakbedekking op het dak te leggen die jouw tientallen jaren beschermt tegen alle soorten weersomstandigheden. Op platte daken is bitumen en EPDM dakbedekking uitstekend voor een zacht prijsje. Op schuren en tuinhuizen zijn shingles en golfplaten geschikt, en hebben een hoge kwaliteit voor een kleine prijs. Goede en goedkope dakbedekking op schuine daken zijn betonnen en keramische dakpannen. Vraag altijd advies aan een dakdekker bij jou in de regio. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt. Lees verder voor uitgebreid informatie over goede goedkope dakbedekking op zowel platte als schuine daken.

Goedkope dakbedekking op een plat dak

De goedkoopste soorten dakbedekking voor platte daken (of licht hellend) zijn bitumen dakbedekking en EPDM. Voor € 45 per m2 plaatst een dakdekker deze dakbedekking op jouw dak. Beide soorten goedkope dakbedekking zijn ook uitstekend geschikt voor op een tuinhuis en schuur. Bekijk de vergelijkingstabel voor meer informatie over bitumen dakbedekking prijzen per m2 en EPDM dakbedekking kosten.

Bitumen dakbedekkingEPDM dakbedekking
Prijs per m2
(inclusief plaatsing)
€ 45€ 45
Levensduur20 jaar40 jaar
OmschrijvingDakleerKunststof dakbedekking
Voordelen- IJzersterk
- Eenvoudig te herstellen
- Lange levensduur
- Milieuvriendelijk
- Naadloze constructie; kleine kans op lekkage
- Wortelbestendig
- Eenvoudig te herstellen
Nadelen- Planten en wortels hechten zich aan het bitumen, met eventuele schade als gevolg- Gevoelig voor chloor en het is af te raden te gebruiken in de buurt van zwembaden

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Goedkope dakbedekking

Goedkope dakbedekking voor schuur en tuinhuis

Ben je op zoek naar goedkope dakbedekking op je schuur of tuinhuis? Voordat je bitumen dakbedekking gaat kopen of EPDM folie aanbrengt, bekijk dan ook de alternatieve, zoals shingles en golfplaten. Beide zijn goed geschikt als dakbedekking voor tuinhuizen of overkappingen, en zijn niet aanzienlijk duurder dan de goedkope rollen dakleer. Bekijk de vergelijkingstabel voor meer informatie over shingles en golfplaten.

Bitumen shinglesGolfplaten
Prijs per m2
(inclusief plaatsing)
€ 30€ 30
Levensduur20 jaar25 jaar
OmschrijvingDakleien van bitumenPVC
Voordelen– Licht gewicht; geschikt voor lichte constructies
– Authentieke uitstraling
– Eenvoudig te repareren
– Licht gewicht; geschikt voor lichte constructies
– Snel te plaatsen
Nadelen– Ongeschikt voor daken met een hellingshoek kleiner dan 15°– Minder luxe uitstraling
– Bij eventuele schade moet een groot deel van het dak vervangen worden

Goedkope dakbedekking schuin dak

Dakpannen van beton is de goedkoopste vorm van dakbedekking op schuine daken, vanaf € 50 per m2. Daarnaast heb je ook de keuze uit keramische dakpannen. Deze dakpannen zijn duurder dan betonnen dakpannen, maar gaan langer mee. Beide soorten dakpannen zijn snel te plaatsen en hebben een ruime keuze in verschillende kleuren. Ga je dakpannen kopen? Bekijk de vergelijkingstabel hieronder voor meer informatie over betonnen en keramische dakpannen.

Betonnen dakpannenKeramische dakpannen
Prijs per m2
(inclusief plaatsing)
€ 50€ 60
Levensduur30 jaar50 jaar
OmschrijvingUitgehard cementKlei gebakken op hoge temperatuur
Voordelen- Goedkoper dan keramische dakpannen- Algen en mos hechten niet tot nauwelijks aan keramische dakpannen
Nadelen- Minder lange levensduur dan keramische dakpannen
- Gevoelig voor mosvorming
- Hogere aanschafprijs dan betonnen dakpannen

Goedkope dakbedekking schuin dak

Tips voor goedkope dakbedekking van goede kwaliteit

Nieuwe dakbedekking over de oude

 Door de nieuwe dakbedekking over de oude laag heen te plaatsen bespaar je geld. Bij sommige soorten dakbedekking, zoals bitumen en EPDM, is het niet nodig om de oude laag eerst te verwijderen. De dakdekker begint gelijk met het leggen van de nieuwe laag. Zo bespaar je op loonkosten en ben je onder de streep goedkoper uit.

Kwantum korting

Het is mogelijk om kwantumkorting te ontvangen van dakdekkers. Door in gesprek te gaan met de buren kom je er achter of ook zij geïnteresseerd zijn in het vervangen van dakbedekking. Door samen de daken te vernieuwen is het mogelijk om kosten te delen. Zo is het voor jou en je buren goedkoper om nieuwe dakbedekking te laten plaatsen.

Dakdekkersbedrijven

Door verschillende offertes aan te vragen is het mogelijk om dakdekkersbedrijven te vergelijken. Vergelijk niet alleen de prijs maar ook keurmerken, levertijden en garantietermijnen. Zo vind jij de dakdekker met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Keurmerken

Binnen de dakdekkersbranche zijn er verschillende keurmerken. Bekijk of het dakdekkersbedrijf deze keurmerken in handen heeft. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een goede dakdekker. Het VEBIDAK keurmerk staat voor geschoold personeel die werkt in een veilige werkomgeving, duurzaamheid en milieu. Dakdekkers met het DAKMERK keurmerk zijn gecontroleerd op het juist aanbrengen van dakbedekking en materiaalkeuze.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden