Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Dakleer reparatie

Dakleer reparatie

Heb je een lekkage door beschadigd dakleer? Wacht dan niet te lang met een dakleer reparatie. Hoe langer je wacht, des te groter de lekkage wordt. In dit artikel lees je meer over een bitumen dak repareren.

Inhoudsopgave

Hoe bitumen dak repareren?

Heb je bitumen dakbedekking? Dan kan je eventueel zelf het kapotte dakleer repareren. Een lekkage bij een bitumen dak repareren kan echter wel lastig zijn. Zit er een kleine scheur in het dakleer? Dan kun je het bitumen dak repareren met een speciale coating of pasta. Deze kun je kopen bij de lokale bouwmarkt. Om de scheur te verhelpen, breng je de coating of pasta aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de coating of pasta goed drogen en je bent klaar.

Is de schade wat erger dan een eenvoudige scheur? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe strook dakleer te branden op de plek van de beschadiging. Je kunt het oude dakleer eerst verwijderen, maar het is ook mogelijk om een tweede laag dakleer aan te brengen. Je kunt dakleer namelijk gewoon over bestaand dakleer branden. Een dakdekker kan helpen bepalen welke optie geschikt is voor jouw dak.

De kosten van een dakleer reparatie


We raden altijd aan om een ervaren dakdekker in te schakelen voor het repareren van dakleer. De kosten van een bitumen dak repareren zijn afhankelijk van enkele factoren. Denk hierbij aan de mate van de beschadiging, de complexiteit van de reparatie, de bitumen dakbedekking prijs per m2 en het tarief van de dakdekker die je inhuurt.

Dit zijn de gemiddelde kosten voor een dakleer reparatie:

Type reparatieKosten per m2
Een reparatie met bitumen€ 250 - € 280
Een reparatie met EPDM€ 260 - € 290
Een bitumen dak repareren door alle zwakke gedeeltes te vervangen€ 250 - € 300
De beschadiging van de dakbedekking opsporen€ 300 - € 400
Voorrijkosten€ 40 - € 80
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Benieuwd naar de exacte kosten voor lekkage bitumen dak repareren? Vraag dan een offerte aan bij een dakdekker in de buurt. Wil je de scherpste prijs? Vraag dan offertes aan bij meerdere dakdekkers en vergelijk deze met elkaar.

Heb je al een wat ouder dak? Dan kan het interessant zijn om niet voor een dakleer reparatie te gaan, maar direct het gehele dakleer te vervangen. In dit geval ben je 50 tot 90 euro per m2 kwijt, afhankelijk van het soort dakbedekking dat je kiest. Als je dak al vrij oud is, kan een nieuw dak een interessante investering zijn. Zo weet je in ieder geval wel zeker dat je de komende jaren niemand meer hoeft in te huren voor bitumen dak repareren. Lees meer over de kosten van een nieuw dak.

Lekkage bitumen dak repareren

Schade aan dakleer zorgt vaak al snel voor een lekkage. Zelfs als er een kleine scheur in het dakleer zit, is de kans groot dat je op de korte termijn te maken krijgt met wateroverlast. Wil je dit voorkomen? Wacht dan niet met lekkage bitumen dak repareren, maar zet dit direct in gang als je een beschadiging hebt gevonden. Wacht je te lang met dakleer repareren, dan kan het vocht de dakconstructie aanpassen. Hierdoor wordt lekkage bitumen dak repareren al snel vele malen duurder en zul je wellicht geheel nieuwe dakbedekking moeten aanschaffen.

Dakleer reparatie


Zelf bitumen dak repareren of kies je voor een dakdekker?

Wil je geld besparen? Dan kun je zelf aan de slag te gaan met bitumen dak repareren. Let er wel op dat je precies te werk moet gaan en enige ervaring moet hebben met bitumen dakbedekking aanbrengen. Verkeerd gerepareerd dakleer kan namelijk voor nog meer problemen zorgen dan de beschadiging.

Voor je start met bitumen dak repareren, moet je achterhalen waar de schade precies zit. Als je de beschadiging gevonden hebt, schat je in hoe je deze het beste kunt repareren. Een eenvoudige scheur kun je prima oplossen met een coating of pasta. Deze smeer je als het ware over de scheur heen. Is de beschadiging groter dan een eenvoudige scheur of is het dakleer al wat ouder? Dan kun je de kapotte delen vervangen door een nieuwe strook dakleer te plaatsen. Zo kun je zelfs de volledige dakbedekking vervangen, inclusief de onderlaag dakbedekking, mocht dit noodzakelijk zijn.

Laat je de reparatie van je dakleer liever over aan een vakspecialist? Dan kun je een dakdekker inhuren voor de dakleer reparatie. Het is verstandig om de direct dakdekker offertes aan te vragen voor bitumen dak repareren als je gezien hebt dat je schade hebt, omdat niet alle dakdekkers direct langs kunnen komen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat te doen bij een lekkend dak?

Heb je een lekkage ontdekt? Beperk de waterschade dan direct door een emmer onder het lek te plaatsen. Ook verplaats je spullen die in de buurt van de lekkage staan, om te voorkomen dat deze beschadigd raken. Vervolgens bel je zo snel mogelijk een dakdekker voor een dakleer reparatie. Wil je zelf het dakleer repareren? Ga dan naar de bouwmarkt om de juiste materialen te halen.

Kun je dakleer over dakleer branden?

Ja, het is mogelijk om een strook nieuw dakleer over een strook oud dakleer te branden. Het verwijderen van oud dakleer voor je start met dakleer repareren is niet noodzakelijk. Je bevestigt de nieuwe strook dakleer door deze over het oude dakleer te branden. Let wel goed op dat het bevestigen goed gaat, want anders krijg je mogelijk een nieuwe lekkage.

Hoeveel kost dakleer repareren?

De kosten van een dakleer reparatie zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de beschadiging, de complexiteit van de klus en het tarief van de dakdekker. Gemiddeld ben je tussen de 250 en 300 euro per m2 kwijt voor lekkage bitumen dak repareren. Moet de lekkage eerst nog opgespoord worden? Dan betaal je hier nog 300 tot 400 euro extra voor. Deze kosten zijn inclusief materialen en arbeid, maar exclusief de voorrijkosten van de dakdekker.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden