Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

Met een breed scala aan beschikbare opties voor dakbedekking, steekt EPDM met kop en schouders boven vele anderen uit vanwege zijn ongeëvenaarde duurzaamheid en veelzijdigheid. Of je nu een doorgewinterde huiseigenaar bent die aan een renovatieproject werkt of een nieuwbouwplan overweegt, het verkennen van de EPDM dakbedekking voordelen en nadelen is sowieso een stap in de goede richting. Bekijk op deze pagina alles over EPDM dakbedekking mogelijkheden, kosten, voor- en nadelen, onderhoud en meer.

Inhoudsopgave

Wat is EPDM dakbedekking?

Laten we meteen met de deur in huis vallen de meest prangende vraag beantwoorden: wat is EPDM dakbedekking nu juist? EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een hoogwaardig synthetisch rubber dat zich uitstekend leent voor gebruik op daken. Dit materiaal wordt al tientallen jaren in de bouwsector gebruikt vanwege zijn opmerkelijke eigenschappen. EPDM dakbedekking is vooral geliefd vanwege zijn duurzaamheid, weerbestendigheid en flexibiliteit, waardoor het zich gemakkelijk aanpast aan verschillende klimaatomstandigheden zonder aan kwaliteit te verliezen.

Het wordt vaak gebruikt voor zowel platte als licht hellende daken en heeft bewezen bestand te zijn tegen uv-straling, ozon, extreme temperaturen en zelfs chemische blootstelling. Deze eigenschappen maken een dakbedekking met EPDM tot een betrouwbare keuze voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, en het kan aanzienlijk bijdragen aan de levensduur en prestaties van je dak.

Wat zijn de kosten voor EPDM dakbedekking?

Nu we het antwoord op de vraag “Wat is EPDM dakbedekking?” kennen, kunnen we overgaan naar de kosten. Gemiddeld bedragen de kosten voor EPDM dakbedekking ongeveer €50 per m². Deze rubberen dakbedekking biedt een duurzame oplossing met een levensduur van gemiddeld 40 jaar.

WerkzaamhedenKosten
Zelf verwijderen en EPDM laten plaatsen€ 1.200 - € 1.600
Verwijderen en plaatsen EPDM€ 1.500 - € 2.000
Verwijderen en plaatsen EPDM en groendak€ 3.500 - € 5.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.


Let op: Deze prijzen dienen als algemene richtlijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, complexiteit van het project en eventuele extra opties.

De voor- en nadelen van EPDM dakbedekking

Dakbedekking met EPDM biedt een scala aan voordelen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor verschillende soorten daken. Maar zoals bij alle bouwmaterialen zijn er ook enkele overwegingen die in gedachten moeten worden gehouden, en zijn er naast vele voordelen ook enkele EPDM dakbedekking nadelen.

EPDM Dakbedekking voordelen

 • Uitzonderlijke duurzaamheid: EPDM staat bekend om zijn indrukwekkende levensduur van gemiddeld 40 jaar, wat resulteert in langdurige bescherming van je dak en investering.
 • Weerbestendigheid: Of het nu gaat om hete zomers, koude winters of stortregens, EPDM blijft flexibel en bestand tegen alle weerelementen, waardoor het ideaal is voor uiteenlopende klimaatomstandigheden.
 • Elastische afdichting: Dankzij zijn buitengewone elasticiteit kan EPDM naadloos hoeken, randen en andere moeilijk bereikbare gebieden afdichten, wat lekkages minimaliseert.
 • UV- en ozonbestendigheid: EPDM kan met gemak de schadelijke effecten van zonnestraling en ozon doorstaan, waardoor het zijn kwaliteit en integriteit behoudt.
 • Milieuvriendelijk: EPDM is een recyclebaar materiaal en de productie ervan heeft een relatief lage impact op het milieu.

EPDM dakbedekking nadelen

 • Initiële kosten: Hoewel de duurzaamheid op lange termijn aanzienlijke besparingen oplevert, zijn de initiële kosten voor de aanschaf en installatie van EPDM hoger vergeleken met sommige andere dakbedekkingsopties. Dat is meteen ook één van de grootste EPDM dakbedekking nadelen.
 • Complexiteit van installatie: Correcte installatie van EPDM vereist specifieke vaardigheden en kennis, dus het is aanbevolen om een ervaren professional in te schakelen.
 • Gevoeligheid voor sommige chemicaliën: EPDM kan reageren op bepaalde oliën en oplosmiddelen, dus het is belangrijk om de juiste reinigings- en onderhoudsproducten te gebruiken.

EPDM dakbedekking op maat

Een van de opvallende eigenschappen van dakbedekking met EPDM, ten opzichte van andere soorten dakbedekking, is de aanpasbaarheid aan diverse dakvormen en afmetingen. Zo kan EPDM op maat worden gesneden voor zowel klassieke zadeldaken, moderne platte daken of zelfs unieke architectonische structuren, en kan het daarna naadloos worden geïnstalleerd om perfect aan te sluiten op de contouren van je dak. Deze flexibiliteit biedt niet alleen esthetische voordelen, maar versterkt ook de waterdichte integriteit van je dakoppervlak. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om EPDM over bitumen dakbedekking te plaatsen. Dit kan veel werk en kosten schelen wanneer je graag wil overstappen van bitumen naar EPDM dakbedekking.

EPDM dakbedekking

Dakbedekking met EPDM aanbrengen

Het professioneel aanbrengen van dakbedekking met EPDM is een cruciale stap om te genieten van de volledige voordelen ervan. Dit proces begint met het zorgvuldig voorbereiden van het dakoppervlak, inclusief reiniging en eventuele reparaties. Vervolgens wordt de EPDM-folie op maat gesneden en nauwkeurig gepositioneerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bevestigingsmethoden zoals ballast, mechanische bevestiging of lijm, afhankelijk van het type dak en de omstandigheden.

Het vakmanschap bij het aanbrengen, samen met de juiste afdichtingen en afwerkingen, garandeert een waterdichte en duurzame bescherming die jarenlang meegaat. Het is sterk aanbevolen om een ervaren professional in te schakelen voor een correcte installatie van je dakbedekking, zodat je langdurige gemoedsrust hebt wat betreft de integriteit van je dak.

Dakbedekking met EPDM: onderhoud en levensduur

EPDM dakbedekking staat niet alleen bekend om zijn duurzaamheid bij installatie, maar ook om de langdurige prestaties met minimale inspanning voor dakonderhoud. Het regelmatig inspecteren van je EPDM-dak en het nemen van preventieve maatregelen kunnen echter de levensduur verlengen en de blijvende kwaliteit garanderen.

Onderhoudstips

 • Voer regelmatig visuele inspecties uit om eventuele beschadigingen, scheuren, losse naden of lekkages op te sporen. Vroegtijdige detectie kan problemen minimaliseren.
 • Verwijder vuil, bladeren en ander vuil om te voorkomen dat vocht zich ophoopt en afvoeren verstopt raken.
 • Voorkom het plaatsen van scherpe objecten of het lopen met harde schoenen op het dak, omdat dit de EPDM kan beschadigen.
 • Controleer speciale aansluitingen, zoals schoorstenen en ventilatieopeningen, en zorg ervoor dat ze goed zijn afgedicht.

Levensduur van EPDM dakbedekking

Gemiddeld gaat EPDM dakbedekking zo’n 40 jaar mee, maar met zorgvuldig onderhoud en goede omstandigheden kan dit zelfs langer zijn. De inherente bestendigheid tegen uv-straling, ozon en temperatuurschommelingen draagt bij aan de lange levensduur. Door tijdig kleine reparaties uit te voeren en regelmatig onderhoud te plegen, kun je optimaal profiteren van de duurzaamheid van EPDM dakbedekking en de bescherming van je huis nog vele jaren handhaven.

Offertes vergelijken

Bij het plannen van je dakbedekking is het verkrijgen van nauwkeurige offertes van verschillende professionals een essentiële stap. Het vergelijken van offertes stelt je in staat om niet alleen de financiële aspecten te beoordelen, maar ook de expertise en materialen die worden aangeboden. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het vergelijken van offertes voor je EPDM dakproject:

 • Prijs en specificaties: Zorg ervoor dat je de offertes grondig doorneemt en begrijpt welke diensten en materialen zijn inbegrepen. Let op eventuele verborgen kosten en vraag om verduidelijking indien nodig.
 • Ervaring en expertise: Onderzoek de achtergrond van de dakdekkers en vraag naar referenties of eerdere projecten die ze hebben afgerond. Een ervaren professional met een bewezen staat van dienst kan van invloed zijn op de kwaliteit van het werk.
 • Garanties: Controleer of de offerte garanties of garantievoorwaarden bevat voor zowel het materiaal als de installatie. Dit kan je gemoedsrust bieden over de lange termijn.
 • Materialen en kwaliteit: Vergelijk de gebruikte materialen en hun kwaliteit. Een iets hogere initiële investering kan zich vertalen in betere duurzaamheid en prestaties op de lange termijn.
 • Planning en tijdschema: Begrijp het voorgestelde tijdschema voor het project. Dit is vooral belangrijk als je een strakke deadline hebt of als het weer een rol speelt.

Nu je een antwoord hebt op “Wat is EPDM dakbedekking?” en een inzicht in de kosten, voor- en nadelen, ben je beter uitgerust om weloverwogen beslissingen te nemen voor je dakproject. De duurzaamheid, flexibiliteit en weerbestendigheid maken EPDM tot een aantrekkelijke optie voor diverse daktypen. Overweeg de voordelen en overwin de nadelen om te bepalen of EPDM dakbedekking de juiste keuze is voor jouw huis.

EPDM dakbedekking offertes aanvragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor EPDM dakbedekking voor jouw specifieke situatie? Vraag dan direct dakdekker offertes aan. Zo kun je verschillende dakdekkers vergelijken en krijg je goed inzicht in de kosten van dakdekkers. Kies de dakdekker die het best past bij jou project en geniet van het resultaat!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat leg je onder EPDM dakbedekking?

Meestal wordt isolatiemateriaal gecombineerd met een dampscherm onder EPDM dakbedekking. Isolatie reguleert temperatuur, terwijl het dampscherm vochtinsijpeling voorkomt.

Wat zijn de EPDM dakbedekking nadelen?

Hoewel EPDM veel voordelen heeft, zijn er ook enkele EPDM dakbedekking nadelen. De initiële kosten zijn vaak hoger dan bij sommige materialen. Installatie vereist specifieke expertise. EPDM kan reageren op bepaalde chemicaliën, en sommige aspecten, zoals scherpe voorwerpen, kunnen de duurzaamheid beïnvloeden.

Wat is EPDM dakbedekking?

“Wat is EPDM dakbedekking” is één van de meest gegoogelde vragen omtrent dit topic. EPDM, afkorting van Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een hoogwaardig synthetisch rubber dat veel wordt gebruikt voor het bedekken van daken. Dit duurzame materiaal staat bekend om zijn weerbestendigheid, elasticiteit en UV-bestendigheid.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden