Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Offerte dakdekker

Offerte dakdekker

Benieuwd naar dakdekker offertes? Als je op zoek bent naar een betrouwbare dakdekker, dan wil je natuurlijk niet teveel betalen. Door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkers, kom je erachter welk dakdekkersbedrijf aansluit op jouw wensen. In dit artikel krijg je handige tips en informatie over offertes voor dakbedekking. Zo vind jij de beste dakdekker voor jouw project. 

Dakdekker offertes aanvragen

Dakdekker gezocht? Een offerte van een dakdekker aanvragen via Homedeal heeft meerdere voordelen. Met een druk op de knop heb je niet alleen inzicht in de totale kosten maar kom je ook gemakkelijk en snel met meerdere vakspecialisten in contact. Een offerteaanvraag via Homedeal kent daarnaast nog meer voordelen: 

 1. Door het invullen van één formulier ontvang je offertes van verschillende dakdekkers. 
 2. De offerteaanvraag is volledig gratis en vrijblijvend. 
 3. De offertes kun je gemakkelijk vergelijken op bijvoorbeeld de prijs, garanties, keurmerken en werkzaamheden. 
 4. Al onze vakspecialisten zijn aangesloten bij de KvK. 
 5. De door jou ingevulde gegevens worden enkel gebruikt voor de offerteaanvraag.

Wat kost een dakdekker? 

De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van het soort project en het materiaal. Gemiddeld gezien kost een dakdekker tussen de € 35 en € 60 per uur. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van jouw project? Een dakdekker offerte geeft je inzicht in de totale kosten. Bekijk onderstaande tabel voor het gemiddelde uurloon per project. 

Soort dakWerkzaamhedenUurloon
BitumenRepareren€ 35 - € 60
Keramische dakpannen
Vervangen€ 35 - € 60
Natuurlijk rietNieuwbouw€ 35 - € 60

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Offerte dakdekker

Wat staat er in een dakdekker offerte?

In een dakdekker offerte vind je alles wat je moet weten over het dakdekkersbedrijf en jouw project. Bekijk hieronder welke zaken je allemaal terug kunt vinden in een dakdekker offerte: 

 • Prijsopbouw 
 • Werkzaamheden
 • Contactgegevens 
 • Tijdsplanning
 • Garanties
 • Keurmerken 
 • Btw

Hoe vraag ik een offerte van een dakdekker aan? 

 1. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte van een dakdekker aan via ons offerteformulier. In het offerteformulier worden de volgende dingen gevraagd: 
  1. De details van je project. Door de specificaties van het project te delen krijgen de dakdekkers een beeld van het project en kunnen ze een passende offerte voor je opstellen. 
  2. Jouw contactgegevens. Hiermee kunnen we dakdekkersbedrijven in jouw regio koppelen aan de offerteaanvraag en kunnen ze contact met je opnemen. 
 2. Jouw aanvraag wordt getoond aan verschillende dakdekkers waarna zij jou een offerte toe kunnen sturen. Je kunt tot wel 6 offertes ontvangen. 
 3. Binnen enkele werkdagen nemen een of meerdere geïnteresseerde dakdekkers contact met je op. 
 4. Vergelijk de verschillende dakdekkers met elkaar en kies de dakdekker die geschikt is voor jouw project.

Hoe vergelijk je offertes van dakdekkers? 

In een offerte staan meerdere belangrijke zaken waardoor je soms het overzicht kan verliezen. Homedeal heeft een aantal tips op een rijtje gezet om het vergelijken van dakdekker offertes makkelijker te maken, zodat je gemakkelijk en snel de beste vakspecialist vindt. 

Tip 1: vergelijkingsschema 

Maak van te voren een lijstje met de punten die jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld de prijs, tijdsplanning en keurmerken. Om de verschillende bedrijven op een overzichtelijke manier met elkaar te vergelijken kun je een vergelijkingsschema maken. In dit schema zie je in een oogopslag welk bedrijf voldoet aan jouw wensen. Bekijk onderstaand vergelijkingsschema ter inspiratie.

Naam bedrijf 1: Naam bedrijf 2: Naam bedrijf 3: Naam bedrijf 4: Naam bedrijf 5: Naam bedrijf 6:
Prijs + prijsopbouw
Percentage aanbetalen
Werkzaamheden inbegrepen
Beschikbaarheid
Garantieduur
Keurmerken

Tip 2: let op keurmerken

Keurmerken tonen de betrouwbaarheid en kwaliteit van een bedrijf aan. Er zijn verschillende keurmerken binnen de dakdekkersbranche. Bekijk de offerte om te zien welke keurmerken het dakdekkersbedrijf in handen heeft. Hieronder vind je een aantal keurmerken waar je op zou kunnen letten.

 • KOMO Keurmerk: dakdekkersbedrijven tonen met dit keurmerk aan dat ze zijn getoetst op de bouwkwaliteit van daken. Het KOMO keurmerk stelt met name eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. 
 • Dakmerk Certificaat: Dakmerk is een kwaliteitsorganisatie die zich als enige richt op platte daken. Daarnaast zijn ze ook de enige organisatie voor kunststof en bitumen daken. Met dit certificaat toont een dakdekkersbedrijf aan dat het dak voldoet aan e hoogste kwaliteitseisen en je krijgt een garantie van 10 jaar op de waterdichtheid van het dak.
 • Dakmeester: dakdekkers met het Dakmeester keurmerk zijn gekwalificeerde dakdekkers van hellende daken. 
 • Dumedo DWS: Dumedo DWS heeft een keurmerk voor dakdekkers die metalen daken plaatsen genaamd het Keurmerk Dak- en Gevelborg. Dakdekkers met dit keurmerk werken volgens verplichte kwaliteitsrichtlijnen.
 • Vebidak: Vebidak is een brancheorganisatie voor dakdekkersbedrijven. Leden hebben geschoold personeel die onder veilige omstandigheden aan het werk zijn.

Tip 3: bekijk de prijsgidsen

Bij het vergelijken van offertes kan het van belang zijn om al een beeld te hebben van de gemiddelde prijzen en een idee te hebben van hoe jouw project er ongeveer uit komt te zien.

Tip 4: leg alle afspraken vast

Zorg ervoor dat je alle mondelinge afspraken die je met een dakdekkersbedrijf maakt ook schriftelijk vast laat leggen. Op die manier heb je altijd wat om op terug te vallen als je niet meer precies weet wat er is afgesproken. Daarnaast weten jullie dan allebei wat er van jullie verwacht wordt. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Wat kost een dak laten dekken? 

Het laten dekken van een dak door een dakdekker kost gemiddeld € 35 tot € 60 per uur, afhankelijk van het soort project. Hier komen nog wel de materiaalkosten van de dakbedekking bij. Gemiddeld gezien ligt de totale prijs van een dak laten dekken tussen de € 60 en € 150 per m².

Wat kost een dakdekker per meter? 

De dakdekker kosten voor het laten dekken van een dak liggen gemiddeld tussen de € 60 en € 150 per m².

Wat kost een bitumen dak per m²?

Je dak laten dekken met bitumen dakbedekking kost gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per m². Wanneer je goedkoop uit wil zijn kun je ervoor kiezen om de nieuwe bitumen laag over de oude laag aan te laten brengen. Het is ook mogelijk om eerst de oude dakbedekking te laten verwijderen en daarna een nieuwe laag aan te brengen. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden