Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking PVC dakbedekking kopen

PVC dakbedekking kopen

Als je PVC dakbedekking gaat kopen is het van belang dat je zorgvuldig te werk gaat. De PVC dakbedekking blijft immers enkele tientallen jaren op je dak liggen. Gedurende de hele levensduur van de PVC dakbedekking wil je zo min mogelijk onderhoud plegen en geen last krijgen van lekkages of ander ongemak. Daarom lees je op deze pagina alles over PVC dakbedekking kopen.

Inhoudsopgave

PVC dakbedekking kopen: hier moet je op letten

Als je PVC dakbedekking gaat kopen is het goed om in ieder geval op de volgende zaken te letten:

 • Zelf doen of uitbesteden
  Het goed plaatsen van een PVC dakbedekking is een vak. Niet iedereen die een beetje handig is kan ook zelf PVC dakbedekking leggen. Je zal dus een keuze moeten maken of je de PVC dakbedekking zelf wilt leggen of dat je een dakdekker inhuurt voor de klus.
 • Het inwinnen van advies
  Ook wanneer je kiest om zelf de PVC dakbedekking te plaatsen kan je advies inwinnen bij een vakspecialist voor de aanschaf van materialen en gereedschap. Goede materialen en gereedschap zijn essentieel voor het goed leggen van PVC dakbedekking.
 • De eigenschappen van het folie
  Er zijn verschillende soorten PVC folie. Niet iedere rol folie die op de markt beschikbaar is beschikt over dezelfde eigenschappen. Zo is er folie met een dikte van 1,2 millimeter en folie met een dikte van 1,5 millimeter. Dikker folie heeft in zijn algemeenheid een langere levensduur.
 • De ondergrond
  Voordat je PVC dakbedekking gaat kopen is het van belang dat je vaststelt welke dakbedekking op dit moment op je dak ligt. Dit is met name relevant omdat het niet mogelijk is om PVC op bitumen te plaatsen.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De kosten van PVC dakbedekking kopen

Het is gebruikelijk om de kosten van PVC dakbedekking uit te drukken per vierkante meter. Hierbij geldt dat de kosten per vierkante meter vaak lager worden wanneer een dakdekker een groter oppervlak in een keer kan aanleggen. Dit komt doordat de dakdekker efficiënter kan werken als het dak een groter oppervlak heeft. Gemiddeld liggen de prijzen van PVC dakbedekking ongeveer op € 50 per m2. Voor een exacte prijsindicatie vraag je een offerte aan.

PVC dakbedekking kopen: enkele tips

Je hebt reeds gelezen waar je op moet letten als je PVC dakbedekking gaat kopen. Daarnaast zijn er nog enkele tips voor het moment dat je daadwerkelijk overgaat tot aanschaf:

 • Kies een betrouwbare dakdekker
  Kies een betrouwbare dakdekker als je de werkzaamheden niet zelf gaat uitvoeren. Een indicatie van de betrouwbaarheid kan je krijgen door recensies door te nemen en te controleren of de dakdekker is aangesloten bij een keurmerk.
 • Betaal niet het gehele bedrag vooraf
  Het is niet gebruikelijk om het gehele geoffreerde bedrag vooraf aan te betalen. Doe dit ook niet. Een gedeeltelijk aanbetaling is mogelijk, maar betaal niet het gehele bedrag vooraf. Zo zorg je ervoor dat de dakdekker een extra prikkel heeft om de werkzaamheden zo snel mogelijk en zo goed mogelijk uit te voeren.
 • Stem het gekochte materiaal af met de dakdekker
  Wanneer je zelf PVC inkoopt is het verstandig om dit af te stemmen met de dakdekker. Zo voorkom je dat de dakdekker niet blij is met de door jou gekochte materialen. Het is in het bijzonder aan te bevelen om de materialen bij of via de dakdekker zelf te kopen. Zo is in de toekomst ook duidelijk wie verantwoordelijk is in het geval van een eventuele schade of reparatie van de PVC dakbedekking.
PVC dakbedekking kopen in rollen

PVC dakbedekking kopen: het vergelijken van offertes

Als je PVC dakbedekking gaat kopen is het aan te bevelen om meerdere dakdekker offertes op te vragen bij deskundige dakdekkers. Dit kan je doen via de website van Homedeal. Het vergelijken van verschillende offertes heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Keurmerk
  Je kan controleren of een dakdekker is aangesloten bij Dakmerk. Wanneer een dakdekker is aangesloten bij dit keurmerk dan ontvang je de garantie dat het dak zeker tien jaar waterdicht is. Ontstaat in de tussentijd toch een lekkage? Dan worden de kosten vergoed.
 • Prijs
  Verschillende dakdekkers brengen verschillende tarieven in rekening. Je krijgt inzicht in de verschillende tarieven door offertes met elkaar te vergelijken.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een PVC dakbedekking?

Een dakbedekking van PVC kost circa € 50 per vierkante meter op het moment dat je het laat plaatsen door een dakdekker. Deze prijs geldt op het moment dat je nieuwe PVC laat plaatsen. Het is duurder per vierkante meter om PVC te laten vervangen. Dit wordt veroorzaakt doordat eerst de oude dakbedekking verwijderd moet worden.

Wat is beter bitumen of PVC?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Beide dakbedekkingen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Bitumen zijn vaak duurder om te laten plaatsen terwijl de levensduur van beide materialen vergelijkbaar is. Belangrijk voordeel van PVC is dat het ten opzichte van bitumen minder warm wordt onder het dak. Uiteindelijk hangt het van jouw situatie af welk type dakbedekking het beste is.

Hoe lang gaat een dakbedekking met PVC mee?

De levensduur van PVC dakbedekking is vooral afhankelijk van de dikte van het gebruikte folie. Een folie met een dikte van 1,5 millimeter gaat zo’n 30 tot 35 jaar mee. Dit kan zelfs langer zijn op het moment dat het dak goed wordt onderhouden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden