Vergelijk dakdekker offertes
Vind dé dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie 6 moderne slaapkamer ideeën voor een schuin dak

6 moderne slaapkamer ideeën voor een schuin dak

Op deze pagina krijg je 6 slaapkamer ideeën voor een schuin dak in moderne stijl. Deze ideeën kunnen jou inspireren op het moment dat je jouw slaapkamer aan gaat pakken en van een nieuwe, moderne inrichting voorziet. De genoemde ideeën hebben zowel betrekking op de kleuren van je slaapkamer, als de locatie van je bed, kasten en accessoires.

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – 1 plaats van je bed

Inherent aan een schuin dak is dat het plafond niet overal in je slaapkamer even hoog is. Op een aantal plekken in je slaapkamer zal je vermoedelijk niet kunnen staan. Een slaapkamer moet natuurlijk allereerst functioneel zijn. Daarom moet je er goed over nadenken waar je je bed plaatst. Zorg dat je niet hoeft te bukken in de gedeeltes van je slaapkamer waar je het vaakste komt. Plaats het hoofdeinde van je bed dus niet volledig onder de schuine wand en zorg ook dat je niet gebukt door je kamer hoeft te lopen.

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – 2 lichte kleuren

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – 1 lichte kleuren

Een schuine wand in jouw slaapkamer zorgt er al snel voor dat de muren en het plafond op je afkomen. De ruimte voelt klein aan. Om een ruimtelijk gevoel in je slaapkamer te creëren, kan je het plafond en de muren het beste in lichte kleuren schilderen. Vanzelfsprekend is de kleur wit hiervoor geschikt, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor pasteltinten. Ben je avontuurlijk ingesteld dan kan je kiezen om een accentkleur aan te brengen op de schuine wand. Hierdoor gaat het ruimtelijke gevoel mogelijk enigszins verloren, maar het geeft je slaapkamer wel een strakke, moderne uitstraling.

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – 3 plaats een donkere vloer

We hebben al benoemd dat een slaapkamer met een schuin dak klein kan aanvoelen. De lichte kleuren op de muur zorgen voor een ruimtelijk gevoel, maar je krijgt pas echt een moderne, ruimtelijke slaapkamer als je hierbij kiest voor een donkere vloerbedekking. Een donkere vloer doet het grondoppervlak namelijk groter ogen. Je vergroot je slaapkamer optisch nog meer op het moment dat je ook bijpassende donkerkleurige hoge plinten plaatst. Hierdoor loopt de vloer als het ware over in de muur en zo maak je jouw slaapkamer voor het gevoel veel groter.

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – 4 verlichting

Verlichting maakt een ruimte af. Dit geldt voor iedere ruimte in je woning, dus ook voor je slaapkamer onder het schuine dak. Denk hierbij aan zowel natuurlijk licht dat door ramen naar binnen kan stromen als door kunstmatig licht van lampen. De lichte muren en donkere vloeren zijn er op gericht om je slaapkamer een ruimtelijk gevoel te geven. Plaats je een grote, hangende lamp in je slaapkamer dan wordt dit ruimtelijk gevoel direct teniet gedaan. Een grote lamp in je slaapkamer is dan ook geen goed idee. Kies in plaats voor meerdere kleine lampen, zoals spots, muurlampen of kleine hanglampen.

Door de spots of lampen in het plafond te verwerken vergroot je het ruimtelijke gevoel van je slaapkamer, maar bedenk ook eens of het mogelijk is om een extra raam te plaatsen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kan kiezen voor een raam in het schuine dak, maar je kan ook kiezen voor een dakkapel. Met een dakkapel sla je direct twee vliegen in een klap: je vergroot de lichtinval in je slaapkamer én je vergroot de leefruimte in je slaapkamer.

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – 5 plaats knieschotten of een kast op maat

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – kast op maat

Bij een schuin dak op je slaapkamer heb je al snel te maken met loze ruimte. Zeker als je tip 2 opvolgt en je jouw bed niet volledig onder het schuine plafond plaatst. De ruimte het dichtst bij de muur onder het schuine gedeelte is het moeilijkst toegankelijk in een slaapkamer met schuin dak. Je kunt er niet staan en ook je bed plaatsen is geen goed idee. Gebruik deze ruimte daarom als opslagruimte! Dit kan je doen door knieschotten te plaatsen, maar ook door een kast onder je schuine dak te plaatsen. Zo gebruik je de ruimte in je slaapkamer niet alleen optimaal, maar is de ruimte onder het schuine dak ook nog eens mooi afgewerkt.

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – 6 decoratie voor je vloer

Zoals gezegd zorgt donkere vloerbedekking voor een ruimtelijk gevoel van je slaapkamer. Maar hiermee is je vloer nog niet af. Je wilt dan wel een moderne slaapkamer, je wilt natuurlijk geen saaie slaapkamer! Gelukkig is de vloer uitermate geschikt om je slaapkamer boeiend en persoonlijk te maken. Dit doe je natuurlijk door diverse accessoires op de vloer te plaatsen. Denk hierbij aan een vloerkleed. Rechte en strakke lijnen worden geassocieerd met modern, maar een rond vloerkleed kan de ruimte ook goed doen.

Ook andere accessoires kan je natuurlijk direct op de vloer plaatsen. Denk hierbij aan een grote vaas met takken, veren of bloemen. Of aan een bijzondere plant of kunstwerk. Maar weet wel, het goed plaatsen van accessoires in je slaapkamer is misschien wel het moeilijkste dat er is. Te weinig accessoires maken een slaapkamer onpersoonlijk, te veel accessoires en spullen maken je slaapkamer rommelig

Slaapkamer ideeën schuin dak modern – Tot slot

Op deze pagina heb je 6 slaapkamer ideeën voor een schuin dak modern gekregen. Door deze tips op te volgen kan je ook van jouw slaapkamer onder dit type dak een moderne slaapkamer maken. Maar de belangrijkste tip is waarschijnlijk dat je jouw slaapkamer eigen moet maken. Jij moet je er in thuis voelen en jij brengt er veel tijd in door. Wil je dus toch dat gekke, felgekleurde kleedje in het midden van je slaapkamer leggen? Vooral doen!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden