Vind de beste gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevel stralen kosten

Gevel stralen kosten

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 960
Maximale kosten
€ 1.320
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 780 - € 1.130

Ligt de oorspronkelijke kleur van je gevel verscholen achter algen, mos of roetaanslag? Dan kom je met gevel stralen hier snel weer vanaf. Door je gevel te laten stralen geniet je binnen de kortste keren weer van een gevel die gezien mag worden. Lees hier alles over de gemiddelde kosten en mogelijkheden van het stralen van je gevel.

Wat kost een gevel stralen?

Gevel stralen is een techniek om je gevel te reinigen. Straalmiddel wordt op de muur gespoten om hardnekkig vuil te verwijderen. Bij minder vuile gevels wordt er vaak gekozen om straalmiddel samen met water te gebruiken, voor een mildere reiniging. Bekijk onderstaand overzicht voor de verschillende opties en een indicatie van de prijzen bij een gevel omvang van 60 m².

Type gevel stralenGemiddelde prijs per 60 m², inclusief btwKenmerken
Zandstralen€ 600 - € 1.020De gevel wordt grondig gereinigt door scherpe korreltjes zand die met de vloeistof vermengt zijn.
Vochtstralen€ 720 - € 1.320Een combinatie bestaande uit water met zand, kalk of glasparels. Zachter als zandstralen waardoor de kans op gevelschade kleiner is.
Nevelstralen€ 900 - € 1.200Nevel waarmee de gevel nauwkeurig wordt schoongemaakt. Vooral geschikt voor historische panden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Gevel stralen

Welke manieren van gevel stralen zijn er?

Gevel stralen is een techniek waarbij de gevel aan de hand van straalmiddel gereinigd wordt. Hierbij wordt het vuil als het ware van je muur afgeschuurd. De meest voorkomende manieren van gevel stralen zijn: zandstralen, vochtstralen of nevelstralen. Bekijk de kenmerken en prijzen van de verschillende manieren en kies de geschikte reinigingstechniek voor jouw gevel.

Zandstralen

Bij zandstralen wordt er met hoge druk zand als straalmiddel tegen de gevel aangespoten. Vroeger werd er gebruik gemaakt van kwartzand, maar dit is inmiddels al tientallen jaren verboden in verband met de schadelijke stof kwarts die hierbij vrij kwam. Inmiddels wordt zandstralen vaak gedaan met olivinezand, maar dit kan ook gedaan worden met grit of garnet. Zandstralen is een vrij agressieve vorm van stralen en wordt voornamelijk ingezet bij hardnekkig vuil, zoals graffiti.

Vochtstralen

Waar je bij zandstralen de gevel reinigt met alleen straalmiddel wordt er bij vochtstralen water aan toegevoegd. Ook worden er hierbij meer verschillende soorten straalmiddel gebruikt, zoals kalk en glasparels. Door de toevoeging van het water is deze manier van stralen veel milder en veiliger voor je gevel.

Nevelstralen

Nevelstralen is een nog mildere manier van stralen. Bij nevelstralen wordt er water en zand met een lage druk op de gevel gespoten. Deze druk kan handmatig aangepast worden. Nevelstralen wordt door de voorzichtige aanpak vaak ingezet bij historische panden.

Kijk in onderstaande tabel voor een indicatie van de gemiddelde prijzen per m² en de verschillende voor- en nadelen per type gevel stralen.

Type gevel stralenGemiddelde prijs per m², inclusief btw
Zandstralen€ 10 - € 17
Vochtstralen€ 15 - € 22
Nevelstralen€ 15 - € 20

Prijsvoorbeelden van gevel stralen

Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beeld te krijgen van de totale kosten voor het laten stralen van je gevel.

Goedkope keuze

Is jouw gevel vervuild door bijvoorbeeld grafitti of roetaanslag? Zandstralen is een efficiënte manier om hardnekkig vuil te verwijderen. Voor het laten zandstralen van een oppervlakte van 10 m² betaal je gemiddeld € 150, inclusief btw en voorrijkosten.

Verantwoorde keuze

Ben je bang dat de zandstraal de staat van je gevelstenen aantast? Dan raden wij je aan om te kiezen voor vochtstralen. Voor het verwijderen van bijvoorbeeld graffiti op een oppervlakte van 10 m² betaal je gemiddeld € 200, inclusief btw en voorrijkosten.

Keuze voor historische gebouwen

Woon je in een historisch pand en heb je te maken met mossen en algen op je gevel? Wanneer je een complete gevel van 60 m² laat nevelstralen, kost dit gemiddeld € 1.000, inclusief btw en voorrijkosten.

Prijsopbouw gevel stralen

Gevel stralen kosten

De gevel stralen kosten zijn opgebouwd uit arbeids- en materiaalkosten. Het uurloon van een gevelreiniger ligt gemiddeld rond de € 30 per uur.

Keuzes die de prijs van gevel stralen beïnvloeden

De totaalprijs van je gevel stralen is naast de gevel omvang ook afhankelijk van een paar keuzes die je zelf maakt, zoals het soort straalmiddel en wel of geen beschermlaag laten aanbrengen.

Keuze 1: Soort straalmiddel

Het straalmiddel dat gebruikt wordt voor het stralen van een gevel verschilt. Zandstralen is de goedkoopste en meest voorkomende keuze voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Bij vochtstralen worden er fijnere steentjes gebruikt, wat een minder grote aanslag is voor je gevel. Bij nevelstralen wordt het reinigingsmiddel met een lagere druk op de gevel gespoten, geschikt voor historische gebouwen.

Keuze 2: Langdurige bescherming

Om te voorkomen dat je gevel binnen enkele jaren weer vuil is, laten de meeste huisbezitters de gevel impregneren na het stralen van de gevel. Door de gevel te impregneren krijgen de gevelstenen een beschermlaag die ervoor zorgt dat vocht en vuil wordt afgestoten. Voor het laten impregneren van een gevel betaal je gemiddeld € 6 per m².

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gevel stralen?

De prijs van gevel stralen is afhankelijk van de gevel straalmethode. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 10 en € 22 per m². Vraag gratis en vrijblijvend gevelreiniging offertes aan om de exacte kosten voor jouw project te zien.

Wat kost zandstralen per m²?

Zandstralen kost gemiddeld tussen de € 10 en € 17 per m². De exacte kosten voor jouw project zijn afhankelijk van de oppervlakte van de gevel en de arbeidskosten van de vakspecialist.

Waarom een gevel zandstralen?

Een gevel zandstralen kan een goede oplossing zijn voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Deze reinigingsmethode zorgt ervoor dat je gevel binnen de kortste keren weer helemaal schoon is.

Homedeal bespaartips

Deel de voorrijkosten

De kans is groot dat het aangrenzende huis van de buren ook vervuild is met mos of algen. In dit geval is het handig om samen dezelfde vakspecialist in dienst te nemen. Hierdoor betaal je maar één keer de voorrijkosten en ben je door deze kosten te delen beide goedkoper uit.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en wil je graag zelf meehelpen? Overleg met een gevelreinigingsbedrijf wat je aan voorwerk kan doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt, bijvoorbeeld door de delen van de gevel te reinigen waar je zelf bij kan zonder ladder. Overleg wel eerst met de gevelreiniger hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Vergelijk offertes

Door gevelreiniging offertes van verschillende gevelspecialisten met elkaar te vergelijken, kom je snel te weten welke specialist de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Let bij het vergelijken van de offertes niet alleen op de prijs, maar kijk ook naar de keurmerken, garanties en de tijdsplanning.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden