Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevel stralen kosten

Gevel stralen kosten

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 960
Maximale kosten
€ 1.320
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 780 - € 1.130

Ligt de oorspronkelijke kleur van je gevel verscholen achter algen, mos of roetaanslag? Dan kom je met gevel stralen hier snel weer vanaf. Door je gevel te laten stralen geniet je binnen de kortste keren weer van een gevel die gezien mag worden. Lees hier alles over de gemiddelde gevel stralen kosten en mogelijkheden van het stralen van je gevel.

Wat kost een gevel stralen?

Gevel stralen is een techniek om je gevel te reinigen. De gevel stralen kosten variëren van ongeveer € 10 tot € 22 per m2. Straalmiddel wordt hierbij op de muur gespoten om hardnekkig vuil te verwijderen. Bekijk onderstaand overzicht voor de verschillende opties en een indicatie van de prijzen bij een gevel omvang van 60 m².

Type gevel stralenGemiddelde prijs per 60 m², inclusief btwKenmerken
Zandstralen€ 600 - € 1.020De gevel wordt grondig gereinigt door scherpe korreltjes zand die met de vloeistof vermengt zijn.
Vochtstralen€ 720 - € 1.320Een combinatie bestaande uit water met zand, kalk of glasparels. Zachter als zandstralen waardoor de kans op gevelschade kleiner is.
Nevelstralen€ 900 - € 1.200Nevel waarmee de gevel nauwkeurig wordt schoongemaakt. Vooral geschikt voor historische panden.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gevel stralen

Welke manieren van gevel stralen zijn er?

Gevel stralen is een techniek waarbij de gevel aan de hand van straalmiddel gereinigd wordt. Hierbij wordt het vuil als het ware van je muur afgeschuurd. De meest voorkomende manieren van gevel stralen zijn: zandstralen, vochtstralen of nevelstralen. Bekijk de kenmerken en prijzen van de verschillende manieren en kies de geschikte reinigingstechniek voor jouw gevel.

Zandstralen

Bij zandstralen wordt er met hoge druk zand als straalmiddel tegen de gevel aangespoten. Vroeger gebruikten ze kwartzand, maar dit is inmiddels al tientallen jaren verboden in verband met de schadelijke stof kwarts die hierbij vrij kwam. Inmiddels zandstralen ze vaak met olivinezand, maar grit en garnet behoren ook tot de mogelijkheden. Zandstralen is een vrij agressieve vorm van stralen en wordt voornamelijk ingezet bij hardnekkig vuil, zoals graffiti.

Vochtstralen

Waar je bij zandstralen de gevel reinigt met alleen straalmiddel wordt er bij vochtstralen water aan toegevoegd. Ook gebruikt de vakspecialist hierbij ook andere soorten straalmiddel, zoals kalk en glasparels. Door de toevoeging van het water is deze manier van stralen veel milder en veiliger voor je gevel.

Nevelstralen

Nevelstralen is een nog mildere manier van stralen. Bij nevelstralen spuit de gevelspecialist water en zand met een lage druk op de gevel. Deze druk kan handmatig aangepast worden. Nevelstralen wordt door de voorzichtige aanpak vaak ingezet bij historische panden.

Kijk in onderstaande tabel voor een indicatie van de gemiddelde prijzen per m² en de verschillende voor- en nadelen per type gevel stralen.

Type gevel stralenGemiddelde prijs per m², inclusief btw
Zandstralen€ 10 - € 17
Vochtstralen€ 15 - € 22
Nevelstralen€ 15 - € 20

Prijsvoorbeelden van gevel stralen

Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beeld te krijgen van de totale kosten voor het laten stralen van je gevel.

Goedkope keuze

Is jouw gevel vervuild door bijvoorbeeld grafitti of roetaanslag? Zandstralen is een efficiënte manier om hardnekkig vuil te verwijderen. Voor het laten zandstralen van een oppervlakte van 10 m² betaal je gemiddeld € 150, inclusief btw en voorrijkosten.

Verantwoorde keuze

Ben je bang dat de zandstraal de staat van je gevelstenen aantast? Dan raden wij je aan om te kiezen voor vochtstralen. Voor het verwijderen van bijvoorbeeld graffiti op een oppervlakte van 10 m² betaal je gemiddeld € 200, inclusief btw en voorrijkosten.

Keuze voor historische gebouwen

Woon je in een historisch pand en heb je te maken met mossen en algen op je gevel? Wanneer je een complete gevel van 60 m² laat nevelstralen, kost dit gemiddeld € 1.000, inclusief btw en voorrijkosten.

Prijsopbouw gevel stralen

Gevel stralen kosten

De gevel stralen kosten zijn opgebouwd uit arbeids- en materiaalkosten. Het uurloon van een gevelreiniger ligt gemiddeld rond de € 30 per uur.

Keuzes die de gevel stralen kosten beïnvloeden

De totale kosten van gevel stralen zijn naast de omvang van de gevel ook afhankelijk van een paar keuzes die je zelf maakt, zoals het soort straalmiddel en wel of geen beschermlaag laten aanbrengen.

Keuze 1: Soort straalmiddel

De keuze van het straalmiddel heeft direct invloed op de kosten van je gevelreiniging. Zandstralen is meestal de goedkoopste optie en werkt uitstekend tegen hardnekkig vuil. Als je een zachtere behandeling voor je gevel wilt, is vochtstralen een alternatief, maar dit kan iets duurder uitvallen. Fijnere steentjes belasten je gevel namelijk minder. Voor historische gebouwen is nevelstralen de beste keuze; deze methode is echter vaak duurder omdat het een gespecialiseerde aanpak vereist. Het reinigingsmiddel wordt met een lagere druk op de gevel gespoten.

Afhankelijk van je behoeften en het type gebouw, kunnen de kosten dus variëren. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen welke methode het beste bij jouw situatie en budget past en je te laten adviseren door een gevelspecialist.

Keuze 2: Langdurige bescherming

Na het stralen van je gevel wil je natuurlijk dat het resultaat zo lang mogelijk mooi blijft. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun gevel te laten impregneren. Door impregnering krijgen de gevelstenen een beschermende laag die vocht en vuil afstoot. Dit is een slimme investering voor de lange termijn. Voor het impregneren van een gevel betaal je gemiddeld zo’n € 6 per m2.

Door deze keuzes zorgvuldig te overwegen, kun je niet alleen de kosten van het gevel stralen in de hand houden, maar ook zorgen voor een duurzaam en langdurig resultaat.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gevel stralen?

De gevel stralen kosten zijn afhankelijk van de straalmethode. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 10 en € 22 per m². Vraag gratis en vrijblijvend gevelreiniging offertes aan om de exacte kosten voor jouw project te zien.

Wat kost zandstralen per m²?

Zandstralen kost gemiddeld tussen de € 10 en € 17 per m². De exacte kosten voor jouw project zijn afhankelijk van de oppervlakte van de gevel en de arbeidskosten van de vakspecialist.

Waarom een gevel zandstralen?

Een gevel zandstralen kan een goede oplossing zijn voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Deze reinigingsmethode zorgt ervoor dat je gevel binnen de kortste keren weer helemaal schoon is.

Homedeal bespaartips

Deel de voorrijkosten

De kans is groot dat het aangrenzende huis van de buren ook vervuild is met mos of algen. In dit geval is het handig om samen dezelfde vakspecialist in dienst te nemen. Hierdoor betaal je maar één keer de voorrijkosten en ben je door deze kosten te delen beide goedkoper uit.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en wil je graag zelf meehelpen? Overleg met de vakspecialist wat je aan voorwerk kan doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt, bijvoorbeeld door de delen van de gevel te reinigen waar je zelf bij kan zonder ladder. Overleg wel eerst met de gevelreiniger hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Vergelijk offertes

Door gevelreiniging offertes van verschillende gevelspecialisten met elkaar te vergelijken, kom je snel te weten welke vakspecialist de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Let bij het vergelijken van de offertes niet alleen op de prijs, maar kijk ook naar de keurmerken, garanties en de tijdsplanning.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden