Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Kosten screens

Kosten screens

Minimale kosten
€ 475
Gemiddelde kosten
€ 950
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 650 - € 1.200

Wat kosten screens? Homedeal biedt je een overzicht van alle kosten en mogelijkheden van screens. Bekijk hier wat screens in jouw situatie zullen gaan kosten en vind de beste zonwering voor jouw huis.

Inhoudsopgave

Wat kosten screens?

De kosten van een screen beginnen al bij € 475 voor een breedte van 1 meter, met handbediening, exclusief montage. Afhankelijk van de zonweringspecialist kun je voor montage gemiddeld op een meerprijs van € 100 tot € 300 rekenen, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project.

Hoe laag of de hoog de prijs van jouw screen is hangt o.a. af van de breedte, de lengte, de bediening en bovenkap. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de prijzen per onderdeel van een screen als zonwering.

Screen optiesGem. kostenBijzonderheden
Breedte€ 475 - € 1.7001 tot 5 meter breed
Bediening€ 35 - € 365Handmatig of elektrisch
Bovenkap€ 0 - € 40Standaard of speciaal model
Montage€ 100 - € 200
Totaal € 600 - € 2.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

screens

Prijsvoorbeelden screens

Hieronder zie je een tabel met drie prijsvoorbeelden. Alle voorbeelden zijn exclusief montage en voor screens met een lengte van 150 centimeter.

Klein budgetGemiddeld budgetGroot budget
1 meter breed, handmatige bediening, excl. montage 2 meter breed, elektronische bediening, excl. montage3 meter breed, elektronische bediening, excl. montage
Gem. kosten € 555Gem. kosten € 850Gem. kosten € 1.100

Welke soorten screens zijn er?

Wanneer je screens koopt, heb je de keuze uit diverse soorten. Je hebt uiteraard de standaard variant, maar ook windvaste varianten. Op zoek naar verticale zonwering die ook warmte vasthoudt? ZIPscreens hebben de bescherming en isolatie die je zoekt. Welke soort het beste bij jouw wensen past? Bekijk onderstaand vergelijkingsschema:

OptiesStandaard screenWindvast screenZIPscreen
VerschilOnderlijst wordt naar beneden gehouden door een kabelsysteem in de geleiding. Onderlijst wordt naar beneden gehouden door een kabelsysteem in de geleiding, maar met extra veer die het geheel strak trekt.Onderlijst wordt naar beneden gehouden door een kabelsysteem in de geleiding en de zijkanten worden dichtgeritst in de zijgeleiders.
LichtinvalDe zijkanten zijn open wat een streepje lichtinval in huis kan brengen. Deze lichtinval kan beperkt worden met een extra lip.De zijkanten zijn open wat een streepje lichtinval in huis kan brengen. Deze lichtinval kan beperkt worden met een extra lip.Bedekt het volledige raam.
BedieningHandmatig of elektrisch.Handmatig of elektrisch.Handmatig of elektrisch.
VormvastNee, het doek gaat met de tijd soepeler worden. Ja, het doek wordt door kabel en veren op spanning gehouden.Ja, het doek wordt door het ritssysteem aan alle kanten afgesloten.
Klapperen onderlijstMogelijk bij veel wind.Nee.Nee.
InsectwerendNee, er zitten kieren aan de zijkanten.Nee, er zitten kieren aan de zijkanten.Ja, systeem omsluit alle zijkanten.
PrijsVoordeligst.Gemiddeld.Duurder.

Screens prijsopbouw

Kostenoverzicht Screens prijzen

Welke keuzes beïnvloeden de prijzen van screens?

Bij het samenstellen van je screen zijn er een aantal zaken waarbij je een keuze moet maken. Doordat je de screens helemaal naar wens kunt maken, lopen de totaalprijzen uiteen. Hieronder vind je meer informatie over hoe diverse keuzes de prijs beïnvloeden.

Keuze 1: Breedte screen

De meeste screens zijn verkrijgbaar vanaf 0,5 meter breed. Afhankelijk van de uitvoering is een breedte tot 6 meter mogelijk. Handig bijvoorbeeld voor grote raampartijen van een serre. Een vakspecialist kan samen met jou onderzoeken welke screens hieraan voldoen.

In onderstaande tabel zie je gemiddelde screen prijzen per meter breedte. Hierbij is uitgegaan van windvaste screens, handmatige bediening en een lengte van 1 meter.

Breedte windvaste screensGem. kosten (1 meter lengte)
1 meterVanaf € 475
2 meterVanaf € 650
3 meterVanaf € 850
4 meterVanaf € 1.000
5 meterVanaf € 1.700

Keuze 2: Bediening

Na de afmeting is de keuze voor de bediening aan de beurt. Ga je voor handmatige bediening of elektronische bediening? Elektrische zonwering vanwege het gemak steeds vaker gekozen gekozen. De meerprijs hiervoor varieert gemiddeld gezien van een extra € 150 tot € 365, afhankelijk van de mate van luxe die je kiest.

Hieronder vind je meer informatie over verschillende soorten elektronische bediening:

BedieningBijzonderheden
OogwindwerkMet (afneembare) handslinger of een draaistang aan de binnenkant.
Elektrische bedieningWandschakelaar met motor.
Tijdgestuurde bedieningDe zonwering wordt op een vooraf ingestelde tijd geopend en gesloten.
DomoticasysteemZonwering opent of sluit automatisch bij zon, regen en wind. Een domoticasysteem werkt op basis van wind, regen of zonnecellen sensoren.
Draadloze bediening met afstandsbedieningAan de hand van een draadloze afstandsbediening kan de zonwering gemakkelijk geopend en gesloten worden.
Draadloze bediening met een mobiele appMet een app die je downloadt op je mobiele telefoon of tablet, open en sluit je de zonwering. Op deze app kunnen ook andere elektrische apparaten worden aangesloten, zoals verlichting.

Keuze 3: Bovenkap

Er zijn 3 soorten bovenkappen voor een screen. Een afgeschuinde bovenkap is standaard inbegrepen in de prijs, maar keuze voor een vierkante of ronde bovenkap is ook mogelijk. Bekijk onderstaande tabel voor de extra kosten per screen.

BovenkapGem. prijs per screen, incl. btwBijzonderheden
Afgeschuind€ 0Standaard inbegrepen
VierkantVanaf € 20
Afgeronde kapVanaf € 40

Keuze 4: Montage

Wil jij er zeker van zijn dat jouw screens straks stevig vastzitten en de muur tijdens de montage geen beschadigingen oploopt? Laat je zonwering door een vakspecialist monteren om het gewenste resultaat te garanderen. Er zijn verschillende manieren om screens te monteren:

 • Voorbouw buitenkant: lijst zit voor het raam buiten.
 • Voorbouw binnenkant: lijst zit voor het raam binnen.
 • Opbouw: lijst zit op de muur.
 • Inbouw: lijst zit in de muur.

Overleg met de zonweringspecialist welke optie van montage de beste oplossing is voor jullie huis.

Bekijk onderstaande tabel voor de montagekosten, inmeetkosten en overige kosten die bij de montage komen kijken.

MontageGem. kosten
Montagekosten per screen€ 100 - € 300
Inmeetservice€ 30 - € 100
Voorrij-/bezorgkosten€ 40 - € 60

Tips voor screens

We geven tot slot een aantal tips voor het kopen en onderhoud van je nieuwe zonwering.

1. Kies de beste zonweringspecialist voor jou

Hoe weet je welke zonweringspecialist te kiezen? Door meerdere offertes te vergelijken, ontdek je gemakkelijk de verschillen tussen diverse vakspecialisten. Zo kies je gemakkelijk de vakspecialist met de beste prijs kwaliteit-verhouding voor jouw project. Let bij je vergelijking bijvoorbeeld op de volgende factoren:

 • Prijzen: wat zijn de totaalprijzen voor de screen, bediening en montage? Welke kwaliteit krijg je hiervoor?
 • Garantieregeling: wat is de garantieperiode en wat zijn de garantievoorwaarden?
 • Tijdsplanning: wanneer worden de screens geleverd en geplaatst? Past dit in jouw planning?
 • Extra’s: voldoet de zonweringspecialist aan eventuele aanvullende wensen die je hebt?

Bij Homedeal vraag je met één offerteformulier gemakkelijk meerdere offertes op. Zo kun je eenvoudig en snel beginnen met vergelijken.

2. Houd je screens mooi door goed onderhoud

Wil je extra lang genieten van je zonwering? Kies dan niet alleen voor goede kwaliteit, maar onderhoud je screens na het plaatsen regelmatig en laat eventuele schade repareren. Hoe onderhoud je deze materialen het beste? Bekijk het artikel zonwering schoonmaken voor meer informatie over onderhoud en zie onderstaande tabel:

SchoonmakenDoenNiet doen
DoekBorstel + vochtige doekGebruik schoonmaakmiddel
Metalen delenNeutraal schoonmaakmiddel
Gebruik soda, alkalische of zure reinigingsproducten
Kunststof onderdelen
Lauwwarm water
Gebruik agressief schoonmaakmiddel

3. Informeer naar de garantievoorwaarden bij de zonweringspecialist

De levensduur van screens ligt tussen de 10 en 20 jaar, met een gemiddelde garantietermijn van 5 jaar. Waar moet een screen aan voldoen om binnen de garantie te vallen? Het is belangrijk om naar de voorwaarden te vragen voor de aanschaf van jouw zonwering. Zo weet je wanneer je wel of niet kunt terugvallen op de garantie om een screen(onderdeel) te laten repareren of vervangen.

Screens voordelen

Kiezen voor screens als zonwering heeft verschillende voordelen. Homedeal heeft de belangrijkste voor je op een rij gezet:

 1. Zonwering: Screens blokkeren het directe zonlicht en verminderen de hoeveelheid warmte die door de ramen naar binnen komt. Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur in huis en zorgt voor een aangenamere leefomgeving, vooral tijdens warme zomermaanden.
 2. Energiebesparing: Doordat screens de hoeveelheid warmte die door de ramen binnenkomt verminderen, heb je minder airconditioning nodig. Dit kan leiden tot lagere energiekosten, omdat er minder energie nodig is om de ruimte te koelen.
 3. Privacy: Screens bieden privacy doordat ze het zicht van buitenaf beperken. Je kunt genieten van natuurlijk licht in huis, terwijl nieuwsgierige blikken worden tegengehouden.
 4. Lichtregulatie: Met screens kun je de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt reguleren. Je kunt ze aanpassen om het zonlicht te filteren en een aangename sfeer in huis te creëren, zonder dat je volledig het licht hoeft te blokkeren.
 5. Bescherming tegen schadelijke UV-stralen: Screens kunnen helpen bij het verminderen van de schadelijke effecten van UV-stralen op meubels, vloeren en gordijnen. Ze blokkeren een aanzienlijk deel van de UV-stralen, waardoor je interieur langer mooi blijft en beschermd wordt tegen verkleuring en veroudering.
 6. Insectenwerend: Door het installeren van screens kun je voorkomen dat insecten zoals muggen en vliegen gemakkelijk je huis binnenkomen, terwijl je nog steeds kunt genieten van frisse lucht door de geopende ramen.
 7. Geluidsreductie: Screens hebben ook een geluidsabsorberend effect. Ze kunnen helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, waardoor je een rustigere en meer ontspannen woonomgeving hebt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een screen inclusief montage?

De kosten voor een screen zijn afhankelijk van o.a. afmetingen, bediening en uitvoering. Een screen van 1 meter breed en 1 meter lang met handbediening is al te koop vanaf € 475, exclusief montage. Vraag gratis screens offertes aan.

Hoeveel warmte houdt een screen tegen?

Of een screen wel of niet isoleert, hangt af van het type screen dat je koopt. Speciale ZIPscreens zitten aan alle zijden vast in het kader. Hierdoor kan lucht niet ontsnappen en isoleert het screen goed.

Is een screen goedkoper dan een rolluik?

Gemiddeld liggen de kosten van een rolluik lager dan die van screens. Screens worden gebruikt om zon te weren, waarbij je nog steeds wel naar buiten kunt kijken. Met een rolluik wordt een raam of deur helemaal afgesloten.

Homedeal bespaartips

Bespaar op bezorgkosten

Heb je een auto met genoeg ruimte om screens in te vervoeren?. Zeker als je meerdere screens aanschaft, is het de moeite waard om deze op te halen bij de leverancier in plaats van de screens te laten bezorgen. Dat scheelt je maar zo tot € 100.

Kwantumkorting: schaf meerdere screens aan

Heb je plannen om meerdere screens te plaatsen? Laat je screens dan in een keer plaatsen. Misschien willen je buren ook wel screens. Schaf je meerdere screens aan, dan is het gemakkelijker om korting te krijgen op de totaalprijs.

Meet de maten van je screens zelf op

Er zijn online veel handleidingen beschikbaar waarin staat uitgelegd hoe je zelf de maat voor de screens opmeet. Doe dit zelf dan bespaar je op het inmeten door een vakspecialist. Zorg er wel voor dat je de afmetingen dubbel checkt zodat ze kloppen: het zelf inmeten is op eigen risico.