Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Markiezen prijzen

Markiezen prijzen

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 750 - € 1.200

Ben je op zoek naar markiezen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Homedeal zet voor jou alle opties op een rij.

Wat kosten markiezen?

Wil je zonwering kopen en is je oog gevallen op markiezen? Een markies kost gemiddeld € 750 tot € 1.200, exclusief montage. De afmetingen, de wijze van bediening (handmatig of elektrisch) en het materiaal van de bovenkap hebben invloed op de totaalprijs van de markies.

Zie onderstaand de gemiddelde kosten voor markiezen:

FactorPrijs incl. btwPrijs afhankelijk van
Afmetingen€ 600 - € 1.500Breedte en uitval
Bediening€ 0 - € 600Handmatig of elektrisch
Bovenkap€ 0 - € 200Materiaalsoort
Montage€ 150 - € 200
Totaal€ 750 - € 2.500

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Markiezen

Prijsvoorbeelden

Hieronder zie je een tabel met 3 prijsvoorbeelden rondom markiezen kopen en plaatsen, op basis van drie verschillende budgetten. Ga jij voor budgetproof, of gaat je voorkeur uit naar luxe zonwering?

BudgetproofGemiddeldLuxe
1 meter breed, uitval 80 cm en handmatige bediening 3 meter breed, uitval 100 cm en elektronische bediening2 markiezen, 2 meter breed, uitval 120 cm, inclusief elektrische bediening en montage
Gem. prijs € 600Gem. prijs € 1.200Gem. prijs incl. btw € 2.300

Prijsopbouw van markiezen

Kostenoverzicht Markiezen prijzen

Welke keuzes beïnvloeden de markiezen prijzen?

Bij het samenstellen van je markiezen spelen diverse zaken een rol. Factoren zoals de grootte, bediening en bovenkap beïnvloeden de prijs. Hieronder lees je meer over de verschillende opties en wat de invloed hiervan is op de totaalprijs van jouw markiezen.

Keuze 1: Model kiezen

Welke markiezen passen het beste bij jouw stijl? Er zijn 3 modellen waaruit je kunt kiezen: het standaardmodel, het klapmodel en het petmodel. Het is belangrijk om vooraf na te denken over situatie bij jouw woning om het juiste model te kiezen. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de modellen en in welke situaties ze veel gebruikt worden. 

Model
EigenschapWordt gebruikt in situaties waarbij geen doorloop nodig is.
Wordt toegepast in situaties waar mensen onder de markiezen door moeten lopen.Bijzondere variant op het standaard model en is geschikt voor plaatsen waar een vrije doorloop is.
UitvalDe uitval is gelijk aan de hoogte.
De uitval is groter dan de hoogte.
De uitval is kleiner dan de hoogte.

Keuze 2: Uitval en breedte

Bij markiezen is het van belang om te kijken naar welke breedte en welke uitval je zoekt. Uitvallen van 80, 100 of 120 centimeter worden frequent gebruikt, al zijn er markiezen met een uitval tot 200 centimeter. De grootte van de uitval hangt af van de hoogte van het raam.

Uiteraard kan je ook de zonwering op maat laten maken. Zie onderstaande tabel voor een indicatie van de gemiddelde prijzen van markiezen.

Gem. prijs per markies, incl. btw UitvalUitvalUitval
Breedte markies80 centimeter100 centimeter120 centimeter
1 meter+/- € 600+/- € 675+/- € 740
2 meter+/- € 750+/- € 825+/- € 900
3 meter+/- € 900+/- € 1.000+/- € 1.100
4 meter+/- € 1.000+/- € 1.100+/- € 1.200
5 meter+/- € 1.200+/- € 1.300+/- € 1.400

Keuze 3: Bediening

Voor veel mensen geldt dat de bediening van markiezen gemakkelijk moet zijn. Vind jij een handslinger voldoende of ga je toch liever voor de draadloze bediening via een mobiele app? De meerprijs van elektrische bediening ligt op gemiddeld € 300 tot € 600, afhankelijk van de mate van luxe. Bekijk diverse bedieningsmogelijkheden en de bijbehorende bijzonderheden in onderstaande tabel.

BedieningBijzonderheden
OogwindwerkMet (afneembare) handslinger of een draaistang aan de binnenkant.
Elektrische bedieningWandschakelaar met motor.
Tijdgestuurde bedieningDe zonwering wordt op een vooraf ingestelde tijd geopend en gesloten.
DomoticasysteemZonwering opent of sluit automatisch bij zon, regen en wind. Een domoticasysteem werkt op basis van wind, regen of zonnecellen sensoren.
Draadloze bediening met afstandsbedieningAan de hand van een draadloze afstandsbediening kan de zonwering gemakkelijk geopend en gesloten worden.
Draadloze bediening met een mobiele appMet een app die je downloadt op je mobiele telefoon of tablet, open en sluit je de zonwering. Op deze app kunnen ook andere elektrische apparaten worden aangesloten, zoals verlichting.
Oranje markies

Keuze 4: Bovenkap

Kies je voor een bovenkap waarin je de markiezen opvouwt, dan blijven de markiezen langer in goede staat. Aluminium of kunststof komen hierbij het meest voor, waarbij de meeste mensen kiezen voor een aluminium bovenkap. Deze heeft namelijk weinig onderhoud nodig.

Keuze 5: Montage

Wil jij er zeker van zijn dat jouw markiezen straks stevig vastzitten en dat de muur tijdens de montage geen beschadigingen oploopt? Laat de zonwering dan door een vakspecialist monteren. Bekijk onderstaande tabel voor voor de montagekosten, inmeetkosten en overige kosten die bij de montage komen kijken.

MontageGem. kostenBijzonderheden
Montagekosten€ 150 - € 200
Opmeetservice+ € 100
Bedrukken+ € 25Prijs per letter of teken

Hoe zien jouw markiezen eruit?

Er zijn meerdere factoren belangrijk bij het samenstellen van markiezen. Bij markiezen kopen is het daarom altijd goed om jezelf eerst een aantal cruciale vragen te stellen. Hieronder vind je er een aantal met het bijbehorende antwoord.

VraagAntwoord
Welk model zoek ik? Een standaard-, klap- of petmodel?- Een standaardmodel heeft een uitval die gelijk is aan de hoogte.
- Een klapmodel heeft een uitval die groter is dan de hoogte.
- Een petmodel heeft een uitval die kleiner is dan de hoogte.
Wat zijn de voordelen en nadelen van een markies?- Voordelen: het biedt uitstraling, het beschermt je woning en is minder windgevoelig.
- Nadelen: het belemmert de doorgang onder het raam, markiezen zijn vrij kostbaar.
Wat is mijn garantietermijn?Gemiddeld genomen 5 jaar, maar dit verschilt per markiezenspecialist.
Monteer ik markiezen zelf of kan ik deze beter laten monteren?Het monteren van je markiezen is mogelijk.
Er zijn verschillende handleidingen die je daarbij kunnen helpen.
Toch is het verstandiger om het door een specialist uit te laten voeren
om garantie voor een correcte plaatsing te waarborgen.
Voor welk soort materiaal kies ik?De meest voorkomende materialen zijn: hout, aluminium en kunststof.
Hoe groot moet mijn markies zijn?Deze grootte hangt af van je huis.
We gaan uit van een gemiddelde breedte van 1 t/m 5 meter met een uitval van 80, 100 of 120 centimeter.

Tips voor markiezen

Hoe vind je de beste zonwering voor jou en hoe zorg je ervoor dat je er zo lang mogelijk van geniet? Belangrijke vragen voor de keuze van jouw zonwering. Daarom geven we je graag een aantal tips.

1. Houd je markiezen mooi door goed onderhoud

Na de investering in zonneschermen wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Gemiddeld gaan markiezen tegenwoordig tussen de 10 en 20 jaar mee. Goed onderhoud houdt je zonwering langer mooi.

De buitenzonwering bestaat uit verschillende materialen. Hoe onderhoud je elk materiaal het beste? Bekijk zonwering schoonmaken voor meer informatie.

2. Kies de beste zonweringspecialist voor jou

Voor een goed resultaat zoek je een vakspecialist die jouw visie begrijpt en wiens prijs/kwaliteit verhouding je aanspreekt. Hoe weet je welke zonweringspecialist het beste bij jou past? Het opvragen van meerdere offertes biedt hierbij hulp. Via Homedeal ontvang je met één aanvraag een aanbod van meerdere vakspecialisten. Zo hoef jij alleen nog maar te vergelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende factoren:

  • Prijzen: Wat zijn de prijzen voor de buitenzonwering, bediening en montage? Welke kwaliteit krijg je hiervoor?
  • Garantieregeling: Wat is de garantieperiode en wat zijn de garantievoorwaarden?
  • Tijdsplanning: Wanneer wordt de zonwering geplaatst en geleverd? Past dit voor jou?
  • Extra’s: Voldoet de vakspecialist aan eventuele aanvullende wensen die je hebt?

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kosten markiezen?

De prijzen voor markiezen beginnen al bij € 600 voor een markies van 1 meter breed, met handmatige bediening. Kosten zijn afhankelijk van o.a. de afmeting, type bediening en andere extra’s en lopen op tot € 2.500.

Hoe lang gaan markiezen mee?

Gemiddeld genomen gaat zonwering 10 tot 20 jaar mee. Je kunt de levensduur van markiezen verlengen door de markiezen goed te onderhouden.

Hoeveel betaal je extra voor markiezen met elektrische bediening?

De meerprijs van elektrische bediening is gemiddeld € 300 tot € 600. Hoe hoog de extra kosten uitvallen hangt af van de mate van luxe die je kiest.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting: schaf meerdere markiezen aan

Heb je plannen om meerdere markiezen te plaatsen? Laat je markiezen dan in een keer plaatsen. Misschien willen je buren ook wel markiezen. Bij grotere bestellingen is soms korting op de totaalprijs mogelijk, waar jullie samen van kunnen profiteren.

Bespaar op bezorgkosten

Wanneer je markiezen zelf ophaalt bij de leverancier, bespaar je op de bezorgkosten.

Zelf inmeten

Er zijn veel instructies en handleidingen te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je zelf de maten van jouw markiezen inmeet. Doe je dit zelf, dan bespaar je op de kosten die vakspecialisten hiervoor rekenen. Let op: dit is op eigen risico. Check daarom dubbel of je de maten goed opgemeten hebt: bij fouten ben je zelf aansprakelijk.