Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Zonwering serre

Zonwering serre

Heb je net een nieuwe serre laten bouwen of staat deze al een tijdje? Om optimaal te genieten van je aanbouw heb je zonwering nodig. Dit houdt de serre koel en de zon uit je gezicht. Het kan ook zijn dat je al zonwering voor je serre hebt, maar dat deze aan vervanging toe is. Wat je reden voor je zoektocht naar nieuwe zonwering voor een serre ook is, wij informeren je graag over de kosten, helpen je de juiste zonwering te kiezen en geven je antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat kost serre zonwering?

Hoeveel zonwering kost, is afhankelijk van het type zonwering dat je wenst, het materiaal dat je kiest en de grootte van je serre. De kosten voor zonwering van 1 meter breed verschilt daardoor van € 200 tot maar zo € 500, exclusief montagekosten.

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de gemiddelde kosten voor zonwering van 1 meter breed.

Soort zonweringGemiddelde kosten voor 1 meter breed
ScreensVanaf € 475
UitvalschermVanaf € 475
ShuttersVanaf € 250
RolluikenVanaf € 200

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw zonwering naar keuze in jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Zonwering serre

Waarom neem je zonwering voor je serre?

Zonwering dient op de eerste plaats als een barrière die de zon buiten de deur moet houden. Zonwering heeft echter ook veel andere functies. Welke van deze functies je belangrijk vindt, zal voor een groot deel bepalen welke zonwering je het beste kunt aanschaffen.

Zonwering houdt niet alleen de zonnestralen uit je gezicht wanneer je lekker ontspannen in de serre zit, maar het houdt de ruimte ook koel. Het houdt zowel de warmte als de uv-straling van de zon tegen. Zonwering geeft je tevens privacy. Vooral als je in een stedelijk gebied woont of je serre aan de straatkant is gebouwd, is het fijn om gebruik te maken van zonwering. Zo kan niet iedere voorbijganger bij je naar binnen kijken.

Zonwering helpt verbleking van meubels ten gevolge van de zon tegen te gaan en het verduistert je serre wanneer je dit wilt. Bovendien is zonwering in prachtige uitvoeringen beschikbaar, waardoor het uitstekende decoratie voor je serre is.

Welke zonwering past bij jouw serre?

Wil je zonwering die je veel privacy geeft? Dan zijn semi-transparante screens of vitrages ideaal. Ze laten licht door, waardoor je ze de hele dag gesloten kunt houden. Jij kunt wel naar buiten kijken, maar mensen niet naar binnen.

Wil je zonwering die goed kan verduisteren, zodat je bijvoorbeeld tv kunt kijken of achter de computer kunt zitten in de serre? Kies dan voor donkerdere screens of binnenzonwering als lamellen of gordijnen.

Vind je het belangrijk dat de zonwering je serre extra koel houdt? Ga dan voor buitenzonwering.

Binnen- of buitenzonwering kiezen voor de serre?

Binnen- en buitenzonwering voor de serre hebben beide zo hun voor- en nadelen. De beste oplossing voor buitenzonwering zijn screens. Deze kunnen zowel op het dak geplaatst worden als verticaal langs de ramen. Doordat de zonwering zich aan de buitenkant bevindt, blokkeert het de zon en de warmte voor deze de serre binnenkomt. Hierdoor blijft de ruimte koeler. Ook komen UV-stralen je serre niet binnen.

Wanneer je voor binnenzonwering kiest, heb je veel meer keuze. Je kunt voor screens gaan, maar gordijnen, doeken of lamellen werken ook uitstekend. Doordat de zonwering zich binnen bevindt, hoef je het niet op te bergen wanneer het regent of waait. Ook blijft de zonwering schoner, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken ervan. Het nadeel van binnenzonwering is dat de zon pas geblokkeerd wordt wanneer deze de serre al binnen is gekomen. De serre blijft met binnenzonwering dan ook niet zo koel als met buitenzonwering.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de zonwering van de serre bediend?

De meeste zonwering is tegenwoordig elektrisch bedienbaar met een knop of een afstandsbediening. Er zijn zelfs screens die volledig automatisch werken. Wanneer de zon fel schijnt, gaat deze zonwering automatisch naar beneden. Wanneer er een krachtige wind opsteekt, sluiten de schermen.

Hoe reinig je buitenzonwering?

Zonwering schoonmaken is deels afhankelijk van het type zonwering en het materiaal waar het van gemaakt is. De veel voorkomende screens zijn schoon te maken met lauw water. Met een zachte borstel kan het vuil zo verwijderd worden. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen je zonwering doen verkleuren. Na het reinigen, spoel je de zonwering na, bijvoorbeeld met een tuinslang. Gebruik geen hog0e waterdruk. Na het schoonmaken van de zonwering moet deze de tijd krijgen om op te drogen, alvorens je het weer sluit.

De zonwering nat oprollen – kan dat?

Dit kan. Stel dat het is gaan regenen en je zonwering al wat nat is geworden, kun je het gewoon oprollen om het tegen de elementen te beschermen. Wel is het belangrijk dat je na de bui je zonwering weer omlaag laat, zodat deze alsnog kan opdrogen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat er schimmel gaat groeien.