Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn de nieuwste trend op het gebied van buitenzonwering. Ze zijn de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Ze kunnen worden voorzien van staaldraad of aluminium geleiders en diverse extra opties en uitvoeringen. In dit artikel geven we informatie over de mogelijkheden en de buitenjaloezieën prijs, met daarnaast tips om te kunnen besparen.

Wat is de buitenjaloezieën prijs? 

Het is belangrijk om te weten dat de buitenjaloezieën prijs kan variëren. Dit is afhankelijk van de grootte van het raam of de pui, het materiaal en de gekozen bediening. Daarnaast kunnen daar ook nog montagekosten bij komen als je het uitbesteedt aan een vakspecialist. Hieronder vind je een tabel met daarin de gemiddelde buitenjaloezieën prijs en mogelijkheden. 

Buitenjaloezieën optiesGemiddelde prijs
Buitenjaloezieën€ 200 - € 500
Oogwindwerk€ 50 - € 75
Elektrische bediening€ 100 - € 200
Tijd gestuurde bediening€ 75 - € 150
Domotica€ 150 - € 300
Draadloze bediening met afstandsbediening€ 150 - € 250
Draadloze bediening met mobiele applicatie€ 150 - € 300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Buitenjaloezieën

Welke factoren zijn van invloed op de buitenjaloezieën prijs? 

Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op de buitenjaloezieën prijs. Bekijk hieronder welke opties je hebt.

Afmeting van het raam

Een van de grootste factoren is de grootte van het raam of de pui waarvoor je de zonwering wilt laten monteren. Een grotere maat betekent in de basis ook een hogere prijs. Dit komt omdat er meer materiaal vereist is en de montage lastiger is en meer tijd in beslag neemt. 

Handmatige of elektrische bediening

Ook de gekozen bediening heeft invloed op de prijs. Zo is handmatige bediening de goedkoopste optie en kan een elektrische bediening al snel tussen de € 100 en € 200 extra kosten. Als je het gemak van een tijd gestuurde bediening wilt, moet je rekening houden met een prijs tussen de € 75 en € 150. Domotica, waarbij de jaloezieën gekoppeld zijn aan een slimme thermostaat of een app, kost tussen de € 150 en € 300 extra. Draadloze bediening met een afstandsbediening kost tussen de € 150 en € 250, terwijl draadloze bediening met een mobiele applicatie tussen de € 150 en € 300 kost.

De kleur van de buitenjaloezieën

Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van deze soort zonwering. De gekozen kleur kan van invloed zijn op de prijs, afhankelijk van de gekozen RAL-kleur. Vaak zijn de jaloezieën in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar, maar voor een niet standaard kleur betaal je mogelijk wel een hogere prijs.

Als je op zoek bent naar buitenjaloezieën dan is het slim om eerst goed te kijken naar je wensen en je budget. Zo kun je gericht zoeken naar de juiste zonwering voor jouw situatie. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van deze jaloezieën voor buiten, afhankelijk van de breedte van de lamellen:

Buitenjaloezieën afmetingGemiddelde prijs
1 meter€ 200 - € 300
2 meter€ 300 - € 400
3 meter€ 400 - € 450
4 meter € 450 - € 500

Als je een aantal zonwering offertes opvraagt, kun je zien waar de verschillen zitten tussen de vakspecialisten en welke jaloezieën het beste bij jouw budget passen. Houd er wel rekening mee dat de kosten niet alleen afhankelijk zijn van de vakspecialist, maar ook van de gekozen opties en extra’s. Zorg er dus wel voor dat de offertes vergelijkbaar zijn qua product, opties en eventueel inbegrepen installatie of onderhoud.

Tips om te besparen op de buitenjaloezieën prijs

Er zijn een aantal manieren om geld te besparen op de kosten van buitenjaloezieën. Bekijk ze hieronder. 

Tip 1: kies voor handmatige bediening

Een van de manieren is door te kiezen voor een handmatige bediening in plaats van een elektrische bediening. Handmatige bediening is een stuk goedkoper, maar elektrische bediening kent meer voordelen. Als je wilt besparen kun je daarom het beste kiezen voor handbediende buitenjaloezieën. 

Tip 2: bepaal of je de installatie zelf doet of uitbesteedt

Zelf installeren 

Ook kun je geld besparen door de zonwering zelf te installeren, in plaats van een vakspecialist in te huren. Hierdoor bespaar je op de arbeidskosten, aangezien voor installatie vaak extra kosten in rekening gebracht worden. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd en afhankelijk van je technische vaardigheden. Het installeren van de jaloezieën is namelijk een precisie klus en vereist enige ervaring met het gebruik van gereedschap. Voordat je besluit om de de jaloezieën zelf te installeren, is het verstandig om eerst te bepalen of je de juiste vaardigheden en gereedschappen hebt.

Als je besluit om de jaloezieën zelf te installeren, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat je een goede en stabiele ondergrond hebt voor de bevestiging van de jaloezieën. Ook is het van groot belang dat je de juiste gereedschappen hebt, zoals een boormachine, een waterpas en een stanleymes. Bovendien is het verstandig om de installatie instructies van de fabrikant goed door te nemen voordat je begint met de installatie en deze natuurlijk ook op te volgen tijdens de installatie.

Uitbesteden aan een vakspecialist

Als je besluit om een vakspecialist in te huren, dan zijn er een aantal voordelen bij inbegrepen. Zo kun je er zeker van zijn dat de installatie op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat de buitenjaloezieën veilig en stevig worden bevestigd. Zeker bij harde wind is dat een absolute vereiste. Bovendien kan een vakspecialist je ook adviseren over de beste oplossing voor jouw situatie en eventueel ook onderhoud uitvoeren.

Een ander voordeel van het inhuren van een vakspecialist is dat je gebruik kunt maken van de garantie van de fabrikant. Als er iets misgaat met de jaloezieën na de installatie, dan kan de vakspecialist deze problemen voor je oplossen. Wanneer je zelf de installatie uitvoert en het gaat toch verkeerd, dan zijn de eventuele kosten daarvan voor jou zelf.

Tips voor het aanschaffen van buitenjaloezieën

  • Zorg ervoor dat je goed de maten opneemt voordat je begint met de installatie. Dit helpt om te voorkomen dat je te kleine of te grote jaloezieën koopt.
  • Overweeg om te kiezen voor elektrische bediening, dit maakt het openen en sluiten van de jaloezieën veel gemakkelijker en efficiënter.
  • Kies voor een duurzame afwerking om ervoor te zorgen dat je jaloezieën langer meegaan.
  • Let op de windstabiliteit. Bij hoge gebouwen of in winderige gebieden is het aan te raden om voor buitenjaloezieën die windvast zijn te kiezen. Deze bevatten de hoogste windstabiliteit door de montage in het kozijn met geleiderails, waardoor ook krachtige windstoten ze niet te pakken kunnen krijgen.
  • Overweeg de mogelijkheid om de jaloezieën op afstand te kunnen bedienen. Er zijn diverse draadloze bedieningsopties beschikbaar zoals een afstandsbediening of een mobiele app. Hiermee kun je gemakkelijk de jaloezieën bedienen zonder dat je naar het raam toe hoeft te lopen. Ook kan je de jaloezieën van afstand bedienen, handig voor als je niet thuis bent.
  • Houd rekening met een goede en toekomstbestendige kleurkeuze van de zonwering. Er zijn diverse RAL-kleuren beschikbaar, dus kies een kleur die bij jouw huis en interieur past.
  • Zorg voor regelmatig onderhoud van de jaloezieën. Dit zorgt voor een langere levensduur en een betere werking van de jaloezieën. Dit onderhoud kan bestaan uit het regelmatig reinigen van de jaloezieën, het smeren van de bewegende delen en het controleren van de bevestiging. Door regelmatig onderhoud te plegen, voorkom je ook dat kleine problemen. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de gemiddelde kosten?

De gemiddelde kosten liggen tussen € 200 en € 500, afhankelijk van de grootte van het raam of de pui en de gekozen opties zoals elektrische bediening.

Wat zijn de voordelen van buitenjaloezieën?

De voordelen zijn dat ze de warmte en stralen van de zon afschermen, waardoor je geen last meer hebt van een direct inschijnende zon. De jaloezieën zorgen ook voor een isolerende werking waardoor je je ruimte in de winter warm houdt en in de zomer koel. Bovendien kan de kosten voor verwarming, airco en verlichting verminderen door de flexibele lichtsturing.

Hoe worden ze bediend?

De jaloezieën kunnen worden bediend met een handmatige mono commando bediening die zowel binnen als buiten kan worden bevestigd. Er zijn ook elektrische opties beschikbaar, zoals een motor met schakelaar, afstandsbediening of via een app op de smartphone.