Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Zonwering plaatsen

Zonwering plaatsen

Ben jij niet zo handig of wil je geen enkel risico lopen met je nieuwe investering in zonwering? Dan zul je niet lang hoeven na te denken om een zonweringspecialist jouw zonwering te laten plaatsen. Verstandig, bekijk hier handige informatie en tips.

Wat kost het plaatsen van zonwering?

Heb je al een type zonwering op het oog dat je wilt laten plaatsen? Montage kost gemiddeld € 50 tot € 300 euro, met enkele uitschieters. Aan ieder type zonwering hangt een ander prijskaartje voor de plaatsing. Zo is een screen sneller geplaatst dan een maatwerk terrasoverkapping is opgebouwd. Zie hieronder wat de gemiddelde plaatsingskosten zijn per type zonwering.

MontageGemiddelde prijzen montage, excl. zonwering
Screens€ 100 - € 200
Rolluiken€ 100 - € 200
Markiezen€ 150 - € 200
Uitvalschermen€ 150 - € 250
Knikarmschermen€ 100 - € 300
Terrasoverkappingen€ 300 - € 800

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer prijsinformatie over zonwering? Bekijk onze prijsgids: zonwering prijzen.

Zonwering plaatsen

Uitbesteden of zelf je zonwering plaatsen?

Een vraag die bij veel mensen speelt bij de aankoop van zonwering, en daarom belangrijk om even bij stil te staan, is: ga ik zelf mijn zonwering plaatsen of laat ik dit doen?

Verschillende varianten binnenzonwering worden vaak zelf geplaatst, zoals (rol)gordijnen. Ben je niet helemaal zeker van je eigen kunnen, of je de juiste maten hebt opgenomen of laat je bijvoorbeeld shutters plaatsen die sfeer bepalend zijn voor je complete interieur? Dan kan je altijd een zonweringspecialist inschakelen voor advies, de opmeetservice en/of de plaatsing. Door de maten op te laten meten hoef je niet te twijfelen over een verkeerde bestelling, wel z’n prettig idee.

Buitenzonwering is vaak zwaarder en met de elektrische bediening ingewikkelder om zelf te plaatsen aan de gevel van je huis. De zonweringspecialist heeft de kennis in huis om jouw zonwering stevig te monteren zodat je bent verzekerd van een zonwering die heel wat jaartjes mee gat. Mocht je zonwering toch onverwachte schade oplopen na bijvoorbeeld een hevige storm, dan hebben zonweringspecialisten de juiste materialen om je zonwering weer volledig te herstellen. Om er zeker van te zijn dat dit ook bij jou wordt gedaan, raden wij je aan altijd de garantievoorwaarden door te nemen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.   

Waar let je op bij zonwering laten plaatsen?

Welke factoren zorgen ervoor dat jij de beste zonwering laat plaatsen? Dat hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeur zoals schaduw wensen, uiterlijk of lichtinval. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waarmee je rekening dient te houden bij de aankoop van je zonwering.

Toonaangevende merken:

De bekendste merken voor zonwering die hun diensten door de jaren heen hebben bewezen zijn Velux, Harol en Luxaflex. Deze drie innovatieve merken lopen voorop in het ontwikkelen van zonwering op maat. Somfy is een bedrijf dat elektrische systemen voor zonwering ontwerpt, de kans is groot dat de motor en bediening van je zonwering van dit merk afkomstig is.

Gecertificeerde zonwering:

Zonwering met een CE keurmerk is gemaakt in overeenstemming met de Europese normen. Het is belangrijk om hier naar te kijken, bij producten zonder CE keurmerk komt mogelijk de veiligheid van de constructie in gevaar. Je verzekering staat dan niet garant voor eventuele schade. Een tweede keurmerk is het TÜV keurmerk, dit houdt in dat de zonwering getest is op kwaliteit en veiligheid en daarmee aan de internationale standaard voldoet. Handig dus om bij aankoop te kijken of de zonwering die je wilt laten plaatsen gecertificeerd is, hiermee verklein je de kans op ongemakken.

Garantievoorwaarden:

Vraag bij de aankoop van je zonwering ook altijd naar de garantievoorwaarden en het garantietermijn, deze verschillen namelijk per aanbieder. Zo kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan wanneer bijvoorbeeld een flinke storm schade toe brengt aan je zonwering.

De beste deal:

Om te voorkomen dat je te veel gaat betalen voor je zonwering en het plaatsen daarvan raden wij aan om prijzen van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald én dat je waar krijgt voor je geld.

Zonwering laten plaatsen

Handige tips voor het zelf plaatsen van zonwering

  • Voor buitenzonwering moet het scherm aan beide kanten tussen de 30 en 50 cm breder zijn dan het kozijn.
  • Gebruik bij voorkeur RVS gereedschap en geen roestig gereedschap bij het plaatsen van je zonwering. Roestig gereedschap kan sporen achterlaten op de zonwering waardoor er corrosie ontstaat en de zonwering gaat roesten.
  • Zorg ervoor dat delen waarop de zonwering geplaatst wordt stevig genoeg zijn. Indien je twijfelt of de bevestiging wel sterk genoeg is, neem dan contact op met je zonweringspecialist. De meeste handleidingen voor buitenzonwering gaan uit van plaatsing op steen. Voor het plaatsen van je zonwering op een andere ondergrond is er ander bevestigingsmateriaal nodig waar je zonweringspecialist raad mee weet.
  • Pas altijd op met het demonteren van zonwering. Op sommige onderdelen als bijvoorbeeld armen van een knikarmscherm staat spanning. Een losschietend onderdeel leidt in het ergste geval tot nare verwondingen. Wees je daarom bewust van de risico’s.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.