Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Zonneluifel

Zonneluifel


Met een zonneluifel geniet je van het mooie weer zonder dat je hinder ervaart van de zon. Het scherm beschermt je deels tegen schadelijke UV-straling, het houdt je koel en het staat lekker zomers. Overweeg je een zonneluifel te kopen en wil je weten wat je qua kosten kan verwachten en welke verschillende opties er zijn? Lees dan snel verder!

Wat kost een zonneluifel? 

De kosten van een luifel variëren van ongeveer € 900 tot € 3.000 en zijn afhankelijk van het materiaal, het gekozen systeem, de grootte en de montagekosten. Bekijk in onderstaand prijsoverzicht de gemiddelde kosten voor de twee verschillende zonneschermen: het uitvalscherm en het knikarmscherm (exclusief montagekosten). 

Uitvalscherm breedte bij 100 cm uitvalGem. kosten ex. montage
1 meterVanaf € 475
2 meterVanaf € 600
3 meterVanaf € 775
4 meterVanaf € 900

Knikarmscherm breedte bij 200 cm uitvalGem. kosten ex. montage
2 meterVanaf € 900
3 meterVanaf € 1.000
4 meterVanaf € 1.100
5 meterVanaf € 1.250
6 meterVanaf € 1.400

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Zonneluifel

Welke zonneluifels zijn er? 

We maken onderscheid tussen 2 verschillende luifels:

 • Het uitvalscherm
 • Het knikarmscherm

Bekijk hieronder de kenmerken van deze luifels. 

Het uitvalscherm

Het uitvalscherm heeft twee armen die aan de muur zijn bevestigd. Deze armen gaan omlaag zodra je het scherm laat zakken. Dit type zonneluifel is uitermate geschikt voor het tegenhouden van de zon, zodat je woning koel blijft. 

Het knikarmscherm

Een knikarmscherm maakt het makkelijk om je luifel in en uit te schuiven. Het is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar het is ook esthetisch gezien een goede optie. Een knikarmscherm verdwijnt volledig in zijn kast wanneer je de luifel opbergt. Hierdoor ziet je woning er altijd strak uit. 

Zonneluifel elektrisch

Een elektrische zonneluifel biedt tal van voordelen en mogelijkheden ten opzichte van een handmatige, niet-elektrische zonneluifel. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die de elektrische variant tot een aantrekkelijke keuze maken:

Voordelen van een elektrische zonneluifel

 1. Gemak en Comfort
  • Het grootste voordeel van een elektrische zonneluifel is het gebruiksgemak. Met slechts één druk op de knop of een eenvoudige bediening via een afstandsbediening of smartphone-app, kun je de luifel moeiteloos in- en uitrollen. Dit is vooral handig voor oudere mensen of mensen met fysieke beperkingen.
 2. Snelle en Eenvoudige Bediening
  • Elektrische zonneluifels kunnen snel en efficiënt worden bediend, zonder fysieke inspanning. Dit betekent dat je snel kunt reageren op veranderende weersomstandigheden, zoals plotselinge regen of felle zon.
 3. Automatisering
  • Moderne elektrische zonneluifels kunnen worden uitgerust met sensoren die reageren op zonlicht, wind of regen. Deze sensoren zorgen ervoor dat de luifel automatisch in- of uitrolt afhankelijk van het weer, wat extra gemak en bescherming biedt.
 4. Verlengde Levensduur
  • Door de automatische sensoren wordt de zonneluifel beter beschermd tegen schade door harde wind of zware regenval. Dit kan de levensduur van de luifel aanzienlijk verlengen.
 5. Integratie met Smart Home Systemen
  • Elektrische zonneluifels kunnen worden geïntegreerd in smart home systemen, waardoor ze via spraakassistenten zoals Alexa of Google Home bediend kunnen worden. Dit biedt nog meer gemak en moderne functionaliteit.

Welke keuzes heb je bij het kopen van een zonneluifel? 

Bij het kopen van een zonneluifel kom je voor een aantal keuzes te staan. Bekijk hieronder welke keuzes dit zijn en kies de opties die bij jouw budget en wensen passen. 

Keuze 1: welke afmeting?

Welke afmeting zonnescherm kies je? Het formaat van je terras zal dit grotendeels bepalen. Als je een groot terras hebt, wil je waarschijnlijk een groter zonnescherm, zodat je van het hele terras gebruik kunt maken, ook als de zon fel schijnt. Wat de maximale breedte van een luifel is, verschilt per type luifel en systeem. Sommige kunnen wel zes meter of zelfs twaalf meter breed zijn. De uitval kan in sommige gevallen vier meter zijn.

Keuze 2: met of zonder cassette?

De cassette is een omkasting van de luifel. Een zonneluifel zonder omkasting is goedkoper, maar is minder goed bestand tegen wind en andere weersinvloeden. Je luifel gaat langer mee wanneer je voor een volledige cassette gaat. Bovendien blijft je scherm op deze manier langer mooi. Cassettes zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Je kunt voor een rechthoekig of rond model gaan. Kies voor een exemplaar dat mooi aansluit op je gevel.

Keuze 3: welke bediening?

Het gebruiksgemak van je luifel is afhankelijk van de bediening die je kiest. De goedkoopste optie is handbediening. Met behulp van een draaistang rol je de luifel op of af. Wil je je luifel op een eenvoudigere manier bedienen? Dan is elektrische bediening een goede optie. Er zijn vier mogelijkheden. Je kunt gaan voor bediening middels een wandschakelaar, een afstandsbediening of je smartphone. De vierde optie is een luifel die over een zon- en windsensor beschikt. Als de zon fel schijnt, komt de luifel te voorschijn. Detecteert de sensor wind? Dan rolt de luifel zichzelf weer op.

Keuze 4: montage uitbesteden? 

Je kunt ervoor kiezen om je zonneluifel zelf te monteren of dit uit te besteden aan een vakspecialist. Als je ervoor kiest om dit zelf te doen kun je besparen op de kosten, maar houd er wel rekening mee dat dit een lastig karwei kan zijn. Bekijk hieronder de gemiddelde meerprijs als je dit project uitbesteedt. 

SoortGemiddelde kosten
Montage€ 100 - € 300
Inmeten zonnescherm+ € 30 - € 99
Voorrij-/bezorgkosten+ € 30 - € 50

Keuze 5: extra opties 

Bij het kopen van een zonnescherm is het ook mogelijk om hier extra opties aan toe te voegen. Bekijk hieronder enkele opties waar je voor kunt kiezen.  

Zonnescherm met led verlichting

Je zonnescherm beschermt je tegen de zon, maar is daarnaast een sfeermaker. Niets staat zo zomers als een gezellig terras met een mooie luifel. Zit je ook graag in de avonden buiten? Dan is een zonnescherm met led verlichting sfeervol en functioneel. Het maakt het terras onder de luifel de perfecte plaats om warme zomeravonden door te brengen met familie en vrienden.

Een geïntegreerde luifel 

Een geïntegreerde luifel heeft een cassette die in de gevel van de woning verwerkt is. Hier is je zonnescherm mooi weggewerkt wanneer deze niet uitgerold is. Het geeft je huis een extra strakke uitstraling.

Bekijk in onderstaande tabel de verschillende extra opties die je hebt en de gemiddelde kosten die daarbij komen kijken. 

Extra optieGem. meerprijs
Cassette+ € 200
Stormvaste armen+ € 50 - € 100
Volant+ € 20 - €40
Aluminium muurstrips+ € 100
Kabel voor motor+ € 16 voor 5 tot 10 meter
Verlichting+ € 100 - € 450
Verwarming+ € 300

Zonneluifel kopen: vraag offertes op

Wil jij een zonneluifel kopen voor bij jou thuis? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via Homedeal. Je ontvangt zonwering offertes van verschillende vakspecialisten bij jou in de buurt. Zo kun je deze met elkaar vergelijken en de vakspecialist kiezen die het beste bij jou past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
 

Veelgestelde vragen 

Welke kleur zonwering is het beste?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je verwachtingen van de zonwering. Wit reflecteert zonlicht zeer goed, terwijl zwarte luifels zonwering absorberen. Zwart laat minder straling door dan wit. Hierdoor maakt zwart je terras ook donkerder. Dit voorkomt verblinding door de zon. Wit laat juist meer natuurlijk daglicht door. Dit is fijn als er niet veel direct zonlicht op je terras valt. Donkere kleuren luifels lijken qua eigenschappen het meest op zwarte luifels, terwijl lichtgekleurde luifels het meest op witte luifels lijken qua eigenschappen.

Hoeveel kost het om een zonneluifel te laten monteren?

Iedere vakspecialist bepaalt zijn eigen montagekosten, waardoor er enkel een grove schatting te geven is. Bovendien zijn de montagekosten afhankelijk van het zonneluifel systeem en de grootte van de luifel. In de regel zul je tussen de € 170 en € 250 kwijt zijn per luifel. 

Hoeveel wind kan een luifel verdragen?

Dit is deels afhankelijk van het type zonneluifel dat je hebt. Een luifel met cassette kan meer wind verdragen dan een luifel zonder cassette. Bij windkracht zes zul je de luifel zeker moeten inklappen, omdat het anders om kan klappen of kan beschadigen.