Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Pergola zonwering

Pergola zonwering

Optimaal van je tuin genieten van onder de beschutting van je pergola? Dan heb je pergola zonwering nodig. Met de juiste zonwering ben jij beschermd tegen warmte, schadelijke UV-straling, wind en regen. Hoeveel kost dit zonnescherm op palen? Uit wat voor zonwering heb je keuze en wat zijn de voordelen van zonwering? Wij vertellen je meer.

Wat kost pergola zonwering?

De kosten van pergola zonwering zijn afhankelijk van veel factoren. Ben je enkel op zoek naar zonwering of wil je zonwering met palen laten plaatsen? Wat is de breedte en de lengte van de uitval? Ook het merk en het materiaal van de zonwering heeft invloed op de prijs. Hou in ieder geval rekening met montagekosten en eventuele inmeetkosten.

Gemiddelde kosten
Pergola zonwering € 3.000 - € 10.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Pergola zonwering

De voordelen van pergola zonwering

Met alle voordelen die pergola zonwering te bieden heeft, zul je zeker genieten van je nieuwe aankoop. Het grootste voordeel dat de zonwering biedt, is uiteraard dat je lekker in de tuin kunt zitten zonder dat je je zorgen maakt over de zon.

De zonwering houdt niet enkel de zon uit je gezicht, maar vermindert ook de warmte en beschermt je deels tegen schadelijke UV-straling. Pergola zonwering die waterdicht is, beschermt je ook tegen de regen. Als het weer omslaat, hoef je dus niet direct naar binnen te vluchten.

Het is bovendien mogelijk om ritsscreens te plaatsen aan de zijkanten van je pergola. Deze screens beschermen je niet enkel tegen een laag ochtend- of avondzonnetje, maar ook tegen wind.

Pergola zonwering is in grote formaten beschikbaar, waardoor je een grote zithoek in de schaduw kunt creëren. Of je nu een groot gezin hebt of veel visite over de vloer krijgt; als je voor grote zonwering kiest, past iedereen onder de pergola.

Pergola zonwering kiezen – waar let je op?

Een goede zonwering laat zich niet kennen wanneer het weer omslaat. Het doek van de zonwering is strak gespannen, waardoor regen niet in het doek gaat hangen. Bij sommige pergola’s wordt regen via het doek en via de palen afgevoerd. Dit is effectief en voorkomt waterzakken of een regengordijn.

Er zijn pergola’s beschikbaar waarbij de palen en de zijgeleiders van de zonwering hetzelfde formaat hebben. Hierdoor is de verbinding van de zonwering subtiel weggewerkt en ziet de pergola er zeer strak uit.

Het formaat van de pergola zonwering is belangrijk. Je wilt waarschijnlijk dat je hele zithoek eronder past, zodat iedereen die buiten zit van de schaduw kan genieten. Meestal is zonwering op maat mogelijk. Sommige varianten zonwering kunnen in grotere formaten geleverd worden dan andere. Hoe groter de maat is die je nodig hebt, hoe beperkter je keuze wordt.

Pergola zonwering met of zonder palen?

Heb je nog geen pergolaconstructie? Dan laat je de pergola met zonwering het beste in een keer monteren. Op deze manier kan de zonwering mooi geïntegreerd worden en mogelijk bespaar je op meet- en arbeidskosten. Heb je al palen staan en wil je je bestaande zonwering vervangen? Dit is uiteraard ook mogelijk. Misschien heb je al een pergola met overkapping, maar biedt de overkapping niet voldoende bescherming tegen de zon. De zonwering kan dan toegevoegd worden om de zithoek koeler te maken.

Welke soorten zonwering voor pergola’s zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten pergola zonwering waar je uit kunt kiezen. Denk daarbij aan schaduwdoeken en horizontale screens. Zonwering kan ook onderdeel zijn van het dak van de pergola. Denk hierbij aan gekleurde kunststof platen. Er is ook verticale zonwering beschikbaar. Zo kun je kiezen uit verticale screens en schuifpanelen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waar let je op bij pergola zonwering kopen?

Er zijn veel zaken om te overwegen. Bedenk in ieder geval van tevoren wat je van je zonwering verwacht op het gebied van kosten, uitstraling, bediening, onderhoud, wind- en regenbestendigheid en lichtdoorlatendheid. Twijfel je? Win dan advies in bij een zonwering specialist.

Wat is de beste optie voor verticale zonwering voor de pergola?

Populair zijn de ritsscreens. Deze lopen op zo’n manier door de geleiders dat er geen kieren zijn. Hierdoor kan de wind niet met de screens spelen. Ze zijn stevig en je hebt geen last van een klapperende onderlat. Ritsscreens zijn gemaakt van glasvezeldoek wat ze waterbestendig maakt. Ook zullen ze niet schimmelen wanneer ze nat worden. Met ritsscreens geniet je wel van het natuurlijke daglicht, maar je hebt geen last van de felle zon.

Welke kleur zonwering kies je?

Welke kleur zonwering je kiest, is grotendeels afhankelijk van je eigen voorkeur. Hiervoor kun je overwegen of de kleur goed zal staan bij de kozijnen, de gevel en de betegeling in de tuin. Over het algemeen zijn donkere screens de beste keus voor zonwering. Ze laten minder licht en straling door. Hierdoor blijft het lekker koel onder de overkapping.