Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Goedkope zonwering

Goedkope zonwering

Wanneer de zomer aanbreekt is het tijd om van het mooie weer te genieten. Helaas kan de zon soms ook vervelend zijn. Teveel zon kan leiden tot een slechte nachtrust, een te warme woning en een hogere energierekening als je bijvoorbeeld een airco hebt. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze problemen, zoals goedkope zonwering voor buiten. In dit artikel zullen we uitgebreid ingaan op de mogelijkheden, opties en kosten van goedkope zonwering.

Wat kost goedkope zonwering? 

De kosten van zonwering liggen gemiddeld tussen de € 150 en € 3.000 en zijn grotendeels afhankelijk van de grootte en soort zonwering. Er zijn verschillende soorten beschikbaar die de zon tegenhouden en voor schaduw of verkoeling kunnen zorgen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van de soorten goedkope zonwering voor buiten en binnen. 

Soort buitenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btwBreedte
Markiezen€ 750 - € 2.5001 - 5 meter
Screens€ 600 - € 2.4001 - 5 meter
Zonnescherm€ 475 - € 3.0001 - 6 meter
Uitvalscherm€ 475 - € 1.7001 - 4 meter
Knikarmscherm€ 900 - € 3.0002 - 6 meter
Rolluiken€ 200 - € 1.1501 - 3 meter
Buitenjaloezieën€ 200 - € 5001 - 4 meter
Terrasoverkapping€ 800 - € 1.2003 - 12 meter
Soort binnenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btw Breedte
Shutters€ 300 - € 1.4001 - 3 meter
Jaloezieën€ 90 - € 6001 - 3 meter
Lamellen€ 30 - € 2001 - 2 meter
Rolgordijnen€ 70 - € 2501 - 3 meter
Vouwgordijnen€ 120 - € 3501 - 4 meter
Plissegordijnen€ 50 - € 3001 - 2 meter
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Goedkope zonwering

Welke soorten zonwering voor buiten zijn er? 

Er zijn verschillende soorten goedkope zonwering voor buiten beschikbaar, zoals screens, rolluiken, terrasoverkappingen, markiezen, zonneschermen, schaduwdoeken en knikarmschermen. Elk type zonwering biedt zijn eigen voor- en nadelen en kan daarmee een gepaste oplossing zijn voor verschillende situaties, of juist niet. 

Screens zijn bijvoorbeeld geschikt voor het beschermen tegen zon, insecten en wind, terwijl rolluiken daarnaast ook goed isoleren en een optimale privacy bieden doordat je er niet doorheen kunt kijken. Markiezen geven door hun ontwerp een stijlvolle toevoeging aan de gevel van je huis. Zonneschermen bieden woningen bescherming tegen de zon en knikarmschermen zijn juist weer ideaal voor de wat grotere oppervlakken.

Zelf zonwering installeren of kiezen voor een vakspecialist?

Als het gaat om de installatie van goedkope zonwering voor buiten, dan heb je de keuze om het zelf te doen of om dit door een vakspecialist te laten uitvoeren. Het zelf installeren van zonwering kan besparingen opleveren, maar een zonweringspecialist zorgt voor een snellere en veilige installatie met mogelijk een beter eindresultaat waar je meer tevreden over bent.

Voordat je zonwering bestelt moet het eerst goed worden ingemeten. Dit kan je natuurlijk zelf doen, maar dan moet je er wel heel zeker van zijn dat de maten precies kloppen. Bij een vakspecialist weet je zeker dat dit goed gaat, omdat deze over de juiste vaardigheden en ervaring beschikt. Mocht er in een uitzonderlijk geval dan toch iets fout gaan, dan heb je in ieder geval nog garantie op de installatie. Als je zonwering buiten zelf installeert dan heb je natuurlijk wel fabrieksgarantie op het materiaal, maar niet op de installatie zelf. Mocht er dus uiteindelijk iets mis zijn, dan is dit volledig voor eigen kosten.

Om de zonwering zo goedkoop mogelijk te houden heeft Homedeal een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Hoe kun je besparen op zonwering? 

Tip 1: kies voor een goedkope soort zonwering

Er zijn diverse manieren om besparingen te realiseren bij de aanschaf van zonwering voor buiten. Een van de meest eenvoudige manieren is door te kiezen voor een goedkope optie, zoals bijvoorbeeld screens of zonneschermen in plaats van rolluiken of terrasoverkappingen. Ook kan je besparingen realiseren door te kiezen voor goedkope zonwering met een handmatige bediening in plaats van een elektrische of draadloze bediening. Dat kan in veel gevallen al snel enkele honderden euro’s verschil maken.

Tip 2: kies voor eenvoudige montage

Een andere manier om een besparing op zonwering te realiseren, is door te kiezen voor een zonwering die gemakkelijk te installeren is. Hierdoor kan je besparen op de installatiekosten van een vakspecialist, of je kunt zelfs overwegen om de installatie zelf uit te voeren als je een beetje handig bent. Ook kan je de kosten verminderen door te kiezen voor minder dure materialen zoals polyester in plaats van acryl voor een schaduwdoek. Let er wel op dat dit gevolgen kan hebben voor de kwaliteit en levensduur van de zonwering. Neem deze overweging dus altijd mee in je uiteindelijke keuze.

Tip 3: vergelijk offertes

Daarnaast is het natuurlijk altijd belangrijk om meerdere zonwering offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten, zodat je die met elkaar kunt vergelijken. Als je graag goedkope zonwering wilt aanschaffen kun je de vakspecialisten vergelijken op de prijs. Vaak kun je al snel op de voorrijkosten besparen als je voor een vakspecialist in de buurt kiest.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe kun je besparen op zonwering? 

Wat zijn de kosten voor zonwering buiten?

De kosten voor zonwering zijn afhankelijk van het type zonwering dat je kiest, de afmeting van de zonwering, het materiaal van de zonwering en of je kiest voor een handmatige of elektrische bediening. Gemiddeld gezien kost zonwering voor buiten tussen de € 150 en € 3.000. 

Kan ik zonwering buiten zelf installeren?

Ja, veel types van zonwering buiten zijn gemakkelijk te installeren door de doe-het-zelf-klusser. Het is wel belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen om beschadiging van de zonwering te voorkomen.

Welke soorten zonwering buiten zijn er?

Er zijn diverse soorten zonwering buiten beschikbaar, waaronder screens, rolluiken,, markiezen, zonneschermen, schaduwdoeken, knikarmschermen.

Wat is de beste zonwering voor mijn huis?

De beste zonwering voor jouw huis hangt af van je persoonlijke wensen en behoeften. Onderzoek de verschillende opties en de kosten van alle mogelijkheden goed en kies de zonwering die het beste past bij jouw wensen en budget. Laat je eventueel adviseren door een vakspecialist om een goed overwogen beslissing te maken voor welke goedkope zonwering voor jou de beste oplossing biedt.