Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Zonnescherm doek vervangen

Zonnescherm doek vervangen


Heb je een prachtig zonnescherm, maar wil je het zonneschermdoek vervangen? Dan is het niet nodig om het gehele zonnescherm te vervangen. Je kunt namelijk een nieuw doek op je zonnescherm laten plaatsen. Maar hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de precieze kosten van een zonneschermdoek vervangen inclusief montage? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Zonnescherm doek laten vervangen kosten

De precieze kosten voor het vervangen van een zonneschermdoek inclusief montage zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het heeft namelijk te maken met het type doek, maar ook met de omvang van het zonneschermdoek. In de tabel hieronder vind je een indicatie van de prijs.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Doek vervangen€ 70 - € 100 per m2

Hier komen kosten voor bijvoorbeeld het voorrijden nog bovenop. Wil je een precieze inschatting van de totaalprijs voor het vervangen van jouw zonnescherm doek? Vraag dan een offerte aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
nieuw zonnescherm doek is compleet na het vervangen

Hoe gaat het vervangen van een zonneschermdoek in zijn werk?

Het vervangen van het doek van een zonnescherm klinkt eenvoudig, maar toch raden wij je aan om dit uit te besteden aan een vakspecialist. Er moeten namelijk verschillende stappen doorlopen worden.

Oud doek verwijderen

Eerst moet het oude doek volledig uitgerold worden. Vervolgens wordt het doek losgesneden. Hij zit namelijk vast aan de voorlijst en oprolbuis. Ook de doekresten moeten uit het zonnescherm worden verwijderd. Daarvoor worden de oprolbuis en de voorlijst losgemaakt

Nieuw doek plaatsen

Het nieuwe zonneschermdoek wordt gekoppeld aan de oude pezen. Vervolgens wordt de ene zijde van het nieuwe doek in de voorlijst geschoven. De andere zijde wordt in de oprolbuis geschoven. De vakspecialist dicht daarna de zijkanten. Het zonneschermdoek wordt tot slot opgerold en dan is de klus geklaard.

Wanneer vervang je jouw zonneschermdoek?

Nederland kent veranderlijke weersomstandigheden en dit heeft invloed op het zonneschermdoek. Sommige zonneschermen worden weinig gebruikt, maar dan kunnen ze alsnog beschadigen. Veelal gaat dit in drie fases.

Eerst wordt het zonneschermdoek op verschillende plekken vaal. Daarna worden doorgaans slijtplekken zichtbaar. Na verloop van tijd komen er zelfs gaten in het zonneschermdoek. Zitten er gaten in het doek of zijn er duidelijke slijtplekken zichtbaar? Dan kun je het zonneschermdoek het beste laten vervangen.

Veel mensen vragen zich af of het zonnescherm dan ook vervangen moet worden. Dit is in principe niet noodzakelijk. De oprolbuis en voorlijst kunnen namelijk tegen een stootje. Ze zijn duurzamer dan een zonneschermdoek en meestal kun je het zonnescherm dus nog langdurig gebruiken.

Het vervangen van een zonneschermdoek is overigens niet alleen praktisch, maar het geeft je zonnescherm ook weer een hernieuwde uitstraling. Een zonnescherm wordt immers ook gezien als het visitekaartje van de gevel. Om die reden is een zonneschermdoek ook beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

Welke factoren hebben impact op de totale kosten?

Eerder in dit artikel gaven we een prijsindicatie voor een zonneschermdoek vervangen. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, denk aan materiaalsoort, afmetingen en arbeidskosten.

Materialen

In de eerste plaats is de prijs afhankelijk van het materiaal van het doek. Ze worden namelijk gemaakt van verschillende materialen en die hebben allemaal weer unieke eigenschappen.

Zonneschermdoeken worden vaak van polyester gemaakt. Dit is een stabiele stof en daarmee ideaal voor grotere zonneschermen. Het doek blijft dan langer zijn mooie vorm behouden. Bovendien hebben ze ook een herstellend vermogen.

Zonneschermdoeken worden soms ook van het materiaal acryl gemaakt. Doeken van acryl zijn iets goedkoper, maar ook minder duurzaam dan polyester.

Ga je voor een zonneschermdoek van goede kwaliteit? Dan betaal je doorgaans wat meer. Ook heb je de mogelijkheid om je zonneschermdoek te coaten. Er wordt dan een extra laag op het doek aangebracht. Dit maakt het zonneschermdoek waterafstotend. Bij een regenbui hoef je dan niet naar buiten te rennen.

Afmetingen

Ook de afmetingen van het doek hebben een impact op de kosten. Doorgaans wordt de prijs namelijk per vierkante meter berekend. Hoe groter het zonneschermdoek, hoe meer geld je kwijt bent.

Arbeidskosten

Laat je een zonnescherm doek vervangen voor een zonwering specialist? Dan ben je natuurlijk ook geld kwijt aan de montage. Bedrijven berekenen de prijs op verschillende manieren.

Sommige bedrijven berekenen de prijs per gewerkt half uur of uur. Vaak geven ze vooraf een indicatie van het aantal uren dat ze denken kwijt te zijn. Bij eventuele problemen kan het echter langer duren voordat het zonneschermdoek geplaatst is. Er zijn ook bedrijven die een vaste prijs berekenen. Dan betaal je een prijs per vierkante meter inclusief de montage.

Vraag offertes op voor zonnescherm doek vervangen

Ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor het laten vervangen van jouw zonnescherm doek? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op van vakspecialisten bij jou in de buurt via Homedeal. Zo kun je offertes van verschillende vakspecialisten vergelijken en de beste keuze maken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het vervangen van een zonneschermdoek?

Gemiddeld ben je € 70 tot € 100 per m2 kwijt voor het vervangen van het doek van jouw zonwering. De exacte kosten hangen o.a. af van het materiaal van het doek, de afmetingen van jouw zonnescherm en de berekende arbeidskosten.

Kan ik zelf een zonneschermdoek vervangen?

Je kunt een zonneschermdoek het beste door een vakspecialist laten vervangen. Zij hebben de ervaring en kunde om het doek veilig en efficiënt te vervangen.

Kun je besparen op je zonneschermdoek?

Je kunt op verschillende manieren besparen. Zo kun je overwegen het zonneschermdoek zelf te monteren. Dit is wel op geheel eigen risico. Soms vervalt de garantie namelijk. Ook kun je kiezen voor een goedkoper materiaal. Je zonneschermdoek is dan wel minder duurzaam. Besparen op je zonneschermdoek is dus mogelijk, maar niet altijd verstandig.