Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Terraszonwering prijzen

Terraszonwering prijzen

Minimale kosten
€ 750
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 3.750
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.000 - € 2.500

Voor veel mensen is terraszonwering de ideale oplossing tegen de brandende zon. Zo kun je ‘s zomers genieten van het buiten zijn zonder te verbranden. Benieuwd naar de beste zonwering voor jouw terras? Bekijk de mogelijkheden die je hebt in dit artikel.

Wat zijn de prijzen voor terraszonwering?

Wat kost terraszonwering gemiddeld eigenlijk? De kosten beginnen al bij € 750, exlusief montage. De totale prijs van terraszonwering bestaat uit drie onderdelen: het type zonwering, de bediening die je kiest en de montagekosten. Afhankelijk van jouw wensen maak je het zo goedkoop of duur als je wilt.

FactorGem. prijzenPrijs afhankelijk van:
Zonwering€ 750 - € 3.000Type terraszonwering en afmeting
Bediening€ 0 - € 300Handmatig of elektrisch
Montage€ 250 - € 450
Totaal€ 1.000 - € 3.750

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Terraszonwering

Prijsvoorbeelden

Om je een goede indruk te geven van de totaalprijs van dit project zie je 3 prijsvoorbeelden. Elk voorbeeld geeft je een indicatie van de prijs voor terraszonwering. 

Laagste prijs

Bij een uitvalscherm van 200 cm breed en een uitval van 220 cm hoort een gemiddelde prijs van € 750. Deze prijs is inclusief handmatige bediening en exclusief montage door een vakspecialist. Een uitvalscherm gaat van boven schuin naar beneden waardoor een gedeelte van je terras in de schaduw komt.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Een knikarmscherm van 300 cm breed en een uitval van 200 cm, geleverd met draaistang, heeft een gemiddelde prijs van € 1.100 exclusief montage. Knikarmschermen worden horizontaal afgesteld zodat je er makkelijk onderdoor loopt en je je hele terras van schaduw kan voorzien.  

Groot en stijlvol

De kosten voor een terrasoverkapping van 600 cm breed en 250 cm diep liggen gemiddeld op € 2.000, inclusief montage. De terrasoverkapping is een vaste aanbouw aan het huis.

Prijsopbouw van terraszonwering laten plaatsen

Kostenverdeling Terraszonwering prijzen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van terraszonwering?

Wat voor jou de ideale oplossing is om in de zomer te genieten op je terras, is voor een ander weer een andere. De keuzes die je maakt hebben uiteraard invloed op de totaalprijs. We zetten de belangrijkste keuzes op een rij.

Keuze 1: Het type terraszonwering

De 3 meest voorkomende terraszonweringen zijn: het uitvalscherm, het knikarmscherm en de terrasoverkapping. Alle deze zonweringen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende breedtes en dieptes. Zo kies je een terraszonwering die perfect aansluit op de afmetingen van je woning en terras.

In onderstaande tabel zie je ter inspiratie de gemiddelde prijs per type terraszonwering met een aantal van de meest gekozen afmetingen. Deze kosten zijn inclusief handmatige bediening, exclusief montage.

Type terraszonwering
Diepte in cm x breedte in cmGem. kosten excl. montage
Uitvalscherm220 x 200
€ 750
220 x 300€ 900
220 x 400€ 1.000
Knikarmscherm200 x 250€ 900
200 x 300€ 1.100
200 x 400€ 1.200
Terrasoverkapping
250 x 300€ 950
250 x 600
€ 1.350
250 x 900€ 2.000

Keuze 2: Bediening van de terraszonwering

Terraszonweringen bedien je handmatig of elektrisch. Kies je ervoor zelf even de handen uit de mouwen te steken of ga je voor het comfort van elektrische bediening? Hieronder zijn de meerprijs van diverse soorten bediening weergegeven.

BedieningGem. meerprijs
Handmatig met draaistang€ 0 - € 50
Elektrisch met draaischakelaar€ 100 - € 200
Elektrisch met afstandsbediening€ 200 - € 300

Keuze 3: Montage van de terraszonwering

Heb je de gewenste terraszonwering gevonden, alleen ben je niet zeker over de juiste afmetingen? Geen probleem. Laat de zonwering eenvoudig inmeten door een vakspecialist. Zo weet je zeker dat de zonwering past op jouw terras en voorkom je extra kosten in het geval dat de terraszonwering te klein of te groot is.

Door de terraszonwering te laten plaatsen door een vakspecialist heb je de zekerheid dat dit precies en zonder schade gebeurt. Zo geniet je jarenlang van je terraszonwering. In onderstaand overzicht zie je een indicatie van de prijzen voor de montage van jouw terraszonwering.

MontagekostenGem. meerprijs, incl. btw
Inmeten€ 50 - € 100
Monteren€ 200 - € 350

Keuze 4: Extra opties

Wil je ook ‘s avonds met vrienden en familie genieten op je terras? Dan zorgt een terrasverwarmer en LED verlichting voor extra warmte en gezelligheid. Hieronder zie je de verschillende prijzen per afmetingen.   

Extra optie Gem. prijs
Hangende terrasverwarmer voor onder de zonwering of aan de buitenmuur€ 300
LED verlichting€ 250 - € 450

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal tips

Vraag naar garantie

Het aantal jaar dat je garantie hebt op zonwering verschilt per fabrikant. Daarnaast is het ook handig te weten wat de voorwaarden zijn voor garantie bij schade. Check daarom altijd de garantievoorwaarden en -termijnen.