Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Elektrisch zonnescherm

Elektrisch zonnescherm

Minimale kosten
€ 350
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 4.100
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 700 - € 1.600

Met een simpele druk op de knop je elektrische zonnescherm bedienen? De keuze voor het gemak van elektrische zonwering is snel gemaakt. Bekijk in dit artikel welke zonnescherm met elektrische bediening het beste bij jouw situatie past en vind de daarbij behorende prijzen.

Inhoudsopgave

Wat kost een zonnescherm elektrisch inclusief montage?

Voor elk budget is er een geschikte oplossing. Zo heb je al een zonnescherm vanaf € 150 en elektrische bediening vanaf een meerprijs vanaf € 150. In onderstaand overzicht is te zien hoe de totaalprijs voor een elektrisch zonnescherm inclusief montage over het algemeen wordt opgebouwd.

FactorGemiddelde kosten
Zonwering€ 150 - € 3.000
Bediening€ 150 - € 600
Montage€ 50 - € 500
Totaal€ 350 - € 4.100

Wil jij graag weten hoeveel een zonnescherm met elektrische bediening voor jouw situatie kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan via de knop hieronder.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Een voorbeeld van een elektrisch zonnescherm in een achtertuin

Prijsvoorbeelden

Om een goed beeld te krijgen van dit project hebben wij 3 veel voorkomende situaties van elektrische zonneschermen uitgewerkt.

Standaard screen

Een screen wordt aan de binnen- of buitenkant van het raam bevestigd. Bedien je jouw zonnescherm elektrisch met een wandschakelaar, dan is de gemiddelde prijs voor een screen van 100 cm breed en 200 cm hoog exclusief montage € 700.

Verfraaiing van je huis

Met een elektrische markies geef je jouw huis een vrolijke uitstraling en heb je tegelijk een effectieve zonwering, dit omdat zowel de voorzijde als de zijkanten van de markies met doek bekleed zijn. Voor een markies van 100 cm breed en een uitval van 120 cm, met elektrische bediening betaal je gemiddeld € 1.000. Deze prijs is exclusief montage door een vakspecialist.

Schaduw op je terras

Wanneer je in de schaduw op je terras wil kunnen genieten van het buiten zijn, dan is een elektrisch knikarmscherm de ideale oplossing. Je loopt er gemakkelijk onderdoor en met de elektrische bediening is je knikarmscherm zonder fysieke inspanning eenvoudig uit te rollen.

Voor deze soort buitenzonwering van 300 cm breed en een uitval van 250 cm met elektrische bediening via een afstandsbediening betaal je gemiddeld € 1.500. Deze prijs is exclusief montage.

Prijsopbouw van een elektrisch zonnescherm

Kostenverdeling elektrische zonwering

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van een elektrisch zonnescherm?

Waar de een zijn zolderkamer wil verkoelen, heeft de andere behoefte aan schaduw op zijn terras. Bekijk al je keuzes en bereken wat de prijs is voor jouw ideale elektrische zonwering.

Keuze 1: Bedieningsmogelijkheden

Je zonnescherm kan op verschillende manier bediend worden door middel van elektrische bediening. In onderstaand overzicht zie je een aantal van deze mogelijkhedenen wat de bijbehorende gemiddelde meerprijs is.

BedieningGemiddelde prijs, excl. motor
Wandschakelaar€ 100 - € 200
Sleutelschakelaar
€ 100 - € 250
Tijdschakelklok € 100 - € 400
Afstandsbediening€ 150 - € 600

Keuze 2: Type zonnescherm: elektrisch

Er zijn diverse soorten zonneschermen met elektrische bedieningsmogelijkheden. Hierdoor is er voor elke wens wel een passende oplossing. Bekijk in onderstaande tabel de mogelijkheden inclusief de gemiddelde prijzen, gebaseerd op de meest voorkomende afmetingen.

Type zonweringDiepte in cm x breedte in cmGemiddelde kosten
Rolluik
200 x 100€ 400
Uitvalscherm100 x 200€ 500
Screen200 x 100€ 550
Markies120 x 100€ 750
Knikarmscherm250 x 300€ 1.300

Keuze 3: Soort motor

Om de keuze voor de juiste motor voor je zonwering iets te vereenvoudigen, hebben we de meest voorkomende opties op een rij gezet. De prijzen verschillen door de grootte van de zonwering, de kracht van de motor en de bijbehorende specificaties als draadloze bediening.

Motor voor elektrische zonweringGemiddelde meerprijs, incl. btw Bediening
Standaard motor€ 100 - € 200Bedrade vaste wandschakelaar
Draadloze standaard motor€ 150 - € 300Draadloze schakelaar of afstandsbediening
Draadloze cassette motor€ 200 - € 300Draadloze schakelaar of afstandsbediening

De cassette is een brede bak die aan de muur wordt bevestigd waar de zonwering in kan oprollen. Met een perfecte cassette sluitfunctie wordt voorkomen dat de zonwering beschadigd raakt door het scherm onnodig ver via de elektrische bediening op te rollen.

Keuze 4: Montage

Het is verstandig om de montage van jouw elektrische zonwering uit te laten voeren door een ervaren vakspecialist. Zo weet je zeker dat alles straks naar behoren werkt en behoud je jouw garantie. In onderstaand overzicht vind je gemiddelde inmeet- en montagekosten.

Montage mogelijkhedenGemiddelde meerprijs, incl. btw, montage en elektrische bediening
Inmeten zonwering € 50 - € 100
Montage€ 0 - € 300

Keuze 5: Extra opties

Wil je jouw zonwering van wat extra luxe voorzien? Met deze extra opties voor je zonnescherm, elektrisch of niet, ben je verzekerd van meer comfort of een langere levensduur van je zonwering.

Extra optieGemiddelde meerprijs, incl. btw, excl. montageToelichting
Inbouw LED verlichting€ 200
Vooral geschikt voor terrasoverkappingen
Zon/windautomaat € 200
Automatisch bediening van de elektrische zonwering bij harde wind of felle zon
Somfy TaHoma Box€ 350
Bediening van je elektrische zonwering via smartphone of tablet

Elektrisch zonnescherm kopen – aandachtspunten

Het aanschaffen van een elektrisch zonnescherm kan een slimme investering zijn voor extra wooncomfort en om op energiekosten te besparen. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden bij de aanschaf:

1. Afmetingen en montage

Voordat je een elektrisch zonnescherm koopt, is het belangrijk om de afmetingen van de ruimte waar het zonnescherm moet komen nauwkeurig op te meten. Denk aan de breedte en de uitval (de afstand die het scherm kan uitstrekken). Zorg er ook voor dat je gevel de nodige ondersteuning biedt voor het zonnescherm. Een vakspecialist kan hierbij helpen.

2. Materiaal en Kwaliteit

Zonneschermen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium en staal voor de constructie en acryl of polyester voor het doek. Hoogwaardige materialen zijn duurzamer en weerbestendiger. Controleer ook de kwaliteit van de motor, aangezien dit het hart van het elektrische systeem is. Een betrouwbare motor zorgt voor een soepele en langdurige werking.

3. Bediening en Automatisering

Elektrische zonneschermen kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals met een afstandsbediening, een wandschakelaar of zelfs via een smartphone-app. Overweeg ook de mogelijkheid van automatisering, zoals zon- en windsensoren die het zonnescherm automatisch in- en uitrollen afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit verhoogt niet alleen het gebruiksgemak, maar beschermt het scherm ook tegen beschadiging door harde wind.

4. Weerbestendigheid

Aangezien het zonnescherm buiten wordt geïnstalleerd, moet het bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Controleer of het doek waterafstotend en UV-bestendig is om zowel regen als zonneschade te weerstaan. Een stevige constructie helpt om te gaan met wind en andere elementen.

5. Energiebesparing

Elektrische zonneschermen kunnen bijdragen aan energiebesparing door je huis koel te houden in de zomer en warmteverlies in de winter te verminderen. Kies voor een zonnescherm met een goede isolerende werking en overweeg of het kan integreren met je bestaande huisautomatiseringssystemen voor maximale efficiëntie.

6. Design en Esthetiek

Het zonnescherm moet niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch passen bij de stijl van je woning. Er zijn verschillende kleuren, patronen en stijlen beschikbaar. Kies een ontwerp dat zowel bij de buitenkant van je huis als bij je persoonlijke smaak past.

7. Prijs en Garantie

Vergelijk prijzen van verschillende merken en modellen om een zonnescherm te vinden dat binnen je budget past. Let op dat goedkopere opties mogelijk minder duurzaam zijn. Controleer ook de garantievoorwaarden. Een langere garantieperiode kan een indicatie zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product.

8. Installatie

Hoewel sommige elektrische zonneschermen eenvoudig zelf te installeren zijn, kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen voor de installatie. Dit zorgt ervoor dat het zonnescherm correct en veilig wordt gemonteerd, wat de levensduur en werking ten goede komt.

9. Onderhoud

Overweeg het onderhoud van het zonnescherm. Sommige materialen en mechanismen vereisen regelmatig onderhoud om optimaal te blijven functioneren. Informeer naar de onderhoudsvereisten en de kosten die daarmee gepaard gaan.

Vraag offertes aan voor jouw elektrische zonnescherm

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een elektrisch zonnescherm bij jou thuis? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op via Homedeal. Je komt in contact met verschillende vakspecialisten die jou een op maat gemaakte offerte toesturen. Zo kun je het aanbod vergelijken en uiteindelijk kiezen voor de vakspecialist die het beste bij jou en jouw project past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een elektrisch zonnescherm?

Elektrische zonneschermen zijn verkrijgbaar vanaf € 350. De prijzen kunnen oplopen tot wel € 4.000. De prijsverschillen zitten in het soort zonwering dat je kiest, het type elektrische bediening en de montage.

Welke zonwering houdt de meeste warmte tegen?

In de zomer houden rolluiken jouw woning het langst lekker koel. Deze kan namelijk het raam volledig afsluiten, waardoor geen zon doorgelaten wordt.

Homedeal Bespaartips

Voorkom schade aan je zonwering

Wanneer je te maken hebt met veel wind rondom je huis, dan is het plaatsen van zonwering met stormvaste armen voor jou de ideale oplossing. Deze armen zijn zwaarder dan normale armen, waardoor het doek niet gaat klapperen bij een stevige wind. Zo voorkom je dat binnen de kortste keren je zonwering kapot is. Vraag je vakspecialist naar de mogelijkheden.

Vraag naar de garantievoorwaarden

De garantievoorwaarden verschillen per aanbieder, informeer hier daarom goed naar voordat jouw elektrische zonwering of buitenmuur onverwachts schade oploopt. Let er bijvoorbeeld op dat aanbieders niet altijd garant staan voor eventuele schade als je besluit de elektrische zonwering zelf te monteren. Door naar de garantievoorwaarden te vragen kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan.