Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Verticaal zonnescherm

Verticaal zonnescherm

Een verticaal zonnescherm is een type zonwering dat helpt om zonlicht tegen te houden en warmte buiten te houden. De zonwering werkt verticaal, wat betekent dat het naar boven en naar beneden beweegt. Verticale zonneschermen zijn een populaire keuze voor huizen en appartementen omdat ze niet alleen bescherming bieden tegen de zon, maar er ook heel mooi uit kunnen zien.

Wat kost een verticaal zonnescherm?

De kosten van een zonnescherm, ook wel zonneluifel genoemd, kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type zonwering dat je kiest en de grootte van het scherm. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de gemiddelde prijzen van verschillende soorten verticale zonneschermen.

Soort zonneschermGemiddelde kosten
Rolluiken€ 200 - € 1.150
Screens€ 600 - € 2.400
Rolgordijnen€ 70 - € 250
Vouwgordijnen€ 120 - € 350
Plisségordijnen€ 50 - € 300
Jaloezieën€ 90 - € 600
Lamellen€ 30 - € 200
Shutters€ 250 - € 2.500

Let op dat deze prijzen indicatief zijn en variëren afhankelijk van de specifieke eisen en wensen die je aan de zonwering stelt. Ook kunnen er extra kosten bij komen voor installatie. Wil je een precieze indicatie van de kosten voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend zonwering offertes op.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Verticaal zonnescherm

Soorten verticale zonneschermen

Er zijn verschillende soorten verticale zonneschermen waar je uit kunt kiezen. Welke zonwering de beste zonwering voor jou is, is afhankelijk van waar je naar op zoek bent en welk doel het moeten dienen. De meest populaire opties vind je hieronder.

Rolluiken

Rolluiken bieden een effectieve manier om zonlicht en warmte tegen te houden. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals aluminium of kunststof, en kunnen naar beneden worden gerold om de ruimte te verduisteren. Behalve voor het tegenhouden van zonlicht en warmte zijn rolluiken ook een goede optie voor beveiliging. Ze zijn namelijk moeilijk te forceren. Bovendien kunnen rolluiken ook helpen om geluid van buitenaf te dempen.

Je kunt rolluiken handmatig bedienen via een schakelaar aansturen met behulp van een domoticasysteem. Een nadeel van rolluiken is dat het niet altijd de meest esthetisch aantrekkelijke optie is.

Screens

Screens zijn gemaakt van een dun, transparant materiaal, zoals gaas of doek dat op- en afgerold kan worden in een doekkast. Ze worden aan de zijkant van het raam geplaatst en kunnen gemotoriseerd of handmatig aangestuurd worden.

Screens zijn een goede optie wanneer je het uiterlijk van een huis of gebouw belangrijk vindt en om die reden geen rolluiken wilt plaatsen. Screens zijn namelijk minder zichtbaar aanwezig dan rolluiken. Een ander verschil met rolluiken is dat screens licht doorlatend zijn. Hiermee hou je dus zonlicht tegen zonder dat het in de kamer direct donker wordt.

Een nadeel van screens is dat ze niet zo effectief zijn als rolluiken als het gaat om het tegenhouden van warmte. Ook zijn ze door het materiaal minder geschikt als beveiliging.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn gemaakt van stof en kunnen met een ketting naar beneden worden gerold. Ze zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een goedkopere oplossing voor hun zonwering. De gordijnen zijn namelijk gemakkelijk te installeren en in een groot aantal stijlen en kleuren beschikbaar. Rolgordijnen zijn wel minder effectief in het tegenhouden van warmte en zonlicht dan andere opties, zoals rolluiken of screens.

Vouwgordijnen en plisségordijnen

Vouwgordijnen en plisségordijnen zijn vergelijkbaar met rolgordijnen. Het verschil is dat ze zijn opgebouwd uit verschillende panelen die opgevouwen kunnen worden om het zonlicht tegen te houden. Gordijnen zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een wat meer decoratieve oplossing voor hun zonwering.

Jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontale latten die kunnen worden gebogen om het zonlicht tegen te houden. Ze zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en functionele eigenschappen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, aluminium en kunststof. Dit betekent dat er voor elke woonstijl een geschikte optie beschikbaar is.

Houten jaloezieën zijn een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een warme en sfeervolle uitstraling. Aluminium jaloezieën zijn strak en tijdloos en zijn een praktische en budgetvriendelijke keuze, die bovendien goed past bij een meer industriële look. Daarnaast bestaan er ook nog kunststof jaloezieën.

Een voordeel van jaloezieën is dat het naast zonwering er ook voor zorgt dat je de lichtinval en privacy in een ruimte eenvoudig kan regelen door de jaloezieën omhoog of omlaag te bewegen. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in de woonkamer, kantoor of werkkamer.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik het juiste type zonnescherm?

Bij het kiezen van het juiste type zonnescherm zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kies voor een zonnescherm dat het meest voldoet aan jouw wensen op het gebied van functionaliteit, materiaal, bediening, prijs en stijl.

Kan ik een verticaal zonnescherm zelf installeren of moet ik dit laten doen?

Het is mogelijk om zonwering zelf te installeren, maar in bepaalde gevallen is het vanwege de complexiteit aan te raden om dit door een vakspecialist te laten doen – bijvoorbeeld bij buitenzonwering als rolluiken of screens.

Kan ik een zonnescherm op afstand bedienen?

Ja, het is mogelijk om te kiezen voor een elektrisch zonnescherm dat op afstand te bedienen is, met behulp van een afstandsbediening of via een app op je smartphone. Je kunt ook een timer instellen zodat het scherm automatisch naar beneden of omhoog gaat op bepaalde tijden van de dag.