Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Zonwering buiten

Zonwering buiten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.250
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 800 - € 1.650

Ben jij benieuwd naar zonwering voor buiten? In dit artikel vind je alle informatie rondom buitenzonwering op een rijtje: kosten, mogelijkheden, de bediening en montage en handige bespaartips. Bekijk alle informatie voor jouw toekomstige zonnescherm voor buiten en gebruik de nuttige tips om de juiste zonwering voor jou te vinden.

Inhoudsopgave

Wat kost zonwering voor buiten?

Ga jij zonwering kopen voor buiten, dan is informatie over de kosten waarschijnlijk een eerste prioriteit. De kosten voor buitenzonwering starten vanaf € 150 en lopen op tot wel € 3.000, afhankelijk van het type zonwering dat je kiest.

Zie in onderstaande de gemiddelde prijzen per buitenzonwering om een inschatting te maken van de kosten.

Soort buitenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btwBreedte
Markiezen€ 750 - € 2.5001 - 5 meter
Screens€ 600 - € 2.4001 - 5 meter
Zonnescherm€ 475 - € 3.0001 - 6 meter
Uitvalscherm€ 475 - € 1.7001 - 4 meter
Knikarmscherm€ 900 - € 3.0002 - 6 meter
Rolluiken€ 200 - € 1.1501 - 3 meter
Buitenjaloezieën€ 200 - € 5001 - 4 meter
Terrasoverkapping€ 800 - € 1.2003 - 12 meter

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Buitenzonwering bij een hoekhuis met tuin

Prijsopbouw van buitenzonwering

Kostenoverzicht Buitenzonwering prijzen

Voordelen van buitenzonwering

Naar welk type zonwering voor buiten gaat jouw voorkeur uit? Uiteraard speelt het budget een grote rol, maar ook andere kenmerken kunnen een reden zijn om het ene zonnescherm boven de ander te verkiezen. Om je te helpen de beste zonwering voor jouw woning te kiezen, vind je in onderstaand overzicht per type de belangrijkste voordelen. Meer over elektrische zonwering voor buiten lees je hier.

VoordeelBuitenzonwering
VerkoelendMarkiezen, screens, uitvalscherm, knikarmscherm, rolluiken, buitenjaloezieën
EnergiebesparendRolluiken, screens
Privacy verhogendRolluiken, screens
InbraakpreventieRolluiken, screens
Schaduwrijke tuinMarkiezen, knikarmscherm
Toevoeging aan interieurBuitenjaloezieën
Voorkomen overmatig lichtinvalUitvalscherm, buitenjaloezieën

De voordelen van buitenzonwering

Buitenzonwering, zoals rolluiken, markiezen, screens en zonneschermen, biedt een breed scala aan voordelen die zowel esthetisch als functioneel van aard zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Energiebesparing

Een van de meest significante voordelen van buitenzonwering is de besparing op energiekosten. Door zonlicht en warmte buiten te houden, blijft het binnen koeler, waardoor de behoefte aan airconditioning vermindert. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening, vooral tijdens warme zomermaanden.

Comfort en temperatuurregeling

Buitenzonwering helpt bij het reguleren van de binnentemperatuur door de hoeveelheid zonlicht die de woning binnenkomt te verminderen. Dit zorgt voor een aangenamere leefomgeving, zowel in de zomer als in de winter. In de zomer voorkomt het oververhitting, terwijl het in de winter kan helpen om warmte binnen te houden door een extra isolerende laag te bieden.

Bescherming van interieur

Meubels, vloeren en andere interieuritems kunnen vervagen of beschadigd raken door blootstelling aan direct zonlicht. Buitenzonwering biedt bescherming tegen schadelijke UV-stralen, waardoor de levensduur van interieurartikelen wordt verlengd en hun uiterlijk behouden blijft.

Privacy en veiligheid

Buitenzonwering, zoals rolluiken, kan extra privacy bieden door inkijk van buitenaf te verminderen. Bovendien kan het een extra beveiligingslaag bieden tegen inbraak, aangezien rolluiken en andere stevige zonweringssystemen een fysieke barrière vormen voor potentiële indringers.

Esthetische waarde

Buitenzonwering is beschikbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen, waardoor het mogelijk is om de esthetische aantrekkingskracht van een woning te verbeteren. Goed gekozen zonwering kan de buitenkant van een huis verfraaien en een aantrekkelijker uiterlijk creëren.

De bediening van buitenzonwering

De technologie breidt zich uit, ook voor de bediening van buitenzonwering. Vind jij een handslinger voldoende of ga je toch liever voor gemak met een draadloze bediening via een mobiele app? Bekijk de bedieningsmogelijkheden en bijbehorende bijzonderheden in onderstaande tabel.

BedieningBijzonderheden
OogwindwerkMet (afneembare) handslinger of een draaistang aan de binnenkant.
Elektrische bedieningWandschakelaar met motor.
Tijdgestuurde bedieningDe zonwering wordt op een vooraf ingestelde tijd geopend en gesloten.
DomoticasysteemZonwering opent of sluit automatisch bij zon, regen en wind. Een domoticasysteem werkt op basis van wind, regen of zonnecellen sensoren.
Draadloze bediening met afstandsbedieningAan de hand van een draadloze afstandsbediening kan de zonwering gemakkelijk geopend en gesloten worden.
Draadloze bediening met een mobiele appMet een app die je downloadt op je mobiele telefoon of tablet, open en sluit je de zonwering. Op deze app kunnen ook andere elektrische apparaten worden aangesloten, zoals verlichting.

Hoe laat je jouw buitenzonwering monteren?

Heb jij geen idee hoe je zonwering moet monteren? Of wil je het risico niet lopen dat er iets mis gaat? Je zonweringspecialist plaatst je zonwering professioneel en met garantie. Hierdoor ben je verzekerd van een snelle en precieze montage, zonder schade aan de zonwering of jouw woning.

Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde montagekosten.

Gemiddelde kosten
Montage kosten€ 100 - € 300
Inmeten zonwering+ € 30 - € 99
Voorrij-/bezorgkosten+ € 30 - € 50
Zonnescherm buiten aan de achterzijde van een woning

Personaliseer jouw zonnescherm met extra’s

Er zijn een heleboel extra opties die het gebruik van je buitenzonwering vergemakkelijken. Ook zijn er opties waarmee je het uiterlijk van je zonwering naar wens kunt aanpassen. De meest voorkomende opties met gemiddelde prijzen staan in onderstaande tabel. Welke kies jij?

Extra optieGemiddelde meerprijsSoort zonwering
Bedrukken+ € 25 per letter of tekenMarkiezen
Cassette+ € 200 per stukZonnescherm
Stormvaste armen+ € 35 - € 100Zonnescherm
Volant+ € 20 - € 40Zonnescherm
Aluminium muurstrips+ € 100Zonnescherm
Kabel voor motor+ € 16 voor 5 tot 10 meterZonnescherm
Verlichting+ € 100 - € 450Zonnescherm
Verwarming+ € 300Zonnescherm

Tips voor buitenzonwering

Tot slot geven we graag een aantal tips op het gebied van buitenzonwering, bijvoorbeeld over het onderhoud ervan. Waarom dat zo belangrijk is? Je buitenzonwering gaat hierdoor langer mee en blijft langer mooi. Daarnaast is het belangrijk om de juiste vakspecialist te kiezen. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

1. Houd je buitenzonwering mooi door goed onderhoud

Een zonnescherm voor buiten kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Hoe onderhoud je elk materiaal het beste? Bekijk zonwering schoonmaken voor meer informatie over onderhoud of zie onderstaande tabel voor enkele eenvoudige tips:

DoenDoe niet
DoekVochtige doekSchoonmaakmiddel
Metalen delenNeutraal schoonmaakmiddeSoda, alkalische of zure reinigingsproducten
Kunststof onderdelenLauwwarm waterAgressief schoonmaakmiddel

2. Kies de beste zonweringspecialist voor jou

Zeker weten dat je jouw project toevertrouwd aan een vakspecialist met de beste prijs-kwaliteit verhouding? Vraag dan meerdere zonwering offertes van aan. Vergelijk deze en kies de beste vakspecialist voor jouw opdracht. Maak deze vergelijking bijvoorbeeld aan de hand van de volgende factoren:

  • Prijzen: wat zijn de prijzen voor de buitenzonwering, bediening en montage?
  • Garantieregeling: wat is de garantieperiode en wat zijn de garantievoorwaarden?
  • Tijdsplanning: wanneer wordt de zonwering geleverd en geplaatst?
  • Extra mogelijkheden: heb je aanvullende wensen, zoals zonwering op maat? Zo ja, kan de vakspecialist hieraan voldoen?

Zonwering voor buiten kopen

Wil jij zonwering voor buiten kopen en ben je benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden voor jouw situatie? Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan voor zonwering voor buiten. Je ontvangt verschillende offertes van vakspecialisten bij jou in de buurt, die je vervolgens met elkaar kunt vergelijken om zo de beste keuze te maken. Vraag vandaag nog offertes op voor buitenzonwering bij jou thuis.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost buitenzonwering?

De kosten van buitenzonwering zijn onder andere afhankelijk van het type zonwering en de afmetingen. Zonnescherm prijzen kunnen daardoor verschillen van € 150 tot wel € 3.000.

Wat is de beste zonwering voor buiten?

Op zoek naar de beste zonwering voor jouw woning? Jouw zonwering kies je aan de hand van de wensen die je hebt. Wil je zonwering om warmte buiten te houden, je terras van schaduw te voorzien? Vind je inbraakwerendheid belangrijk? Kies op basis daarvan jouw zonwering uit.

Homedeal Bespaartips

Check de looptijd van de garantie

De levensduur van buitenzonwering ligt tussen de 10 en 20 jaar met een gemiddelde garantietermijn van 5 jaar. Dit is afhankelijk van het type zonwering en de vakspecialist, net als de inhoud van de garantievoorwaarden. Het is belangrijk om deze voorwaarden op te vragen bij de vakspecialist voor de aanschaf van een zonnescherm. Zo weet jij wanneer je wel of niet terugvalt op de garantie om een zonnescherm te laten repareren of vervangen.

Voorkom schade

Heb je vaak te maken met windvlagen rondom je huis? Dan is het verstandig om te kiezen voor buitenzonwering met stormvaste armen. Deze armen zijn zwaarder dan normale armen, waardoor het doek niet gaat klapperen bij stevige wind. Hiermee voorkom je dat binnen de kortste keren je zonwering moet worden vervangen. Vraag je vakspecialist naar de mogelijkheden.