Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Knikarm zonnescherm

Knikarm zonnescherm

Minimale kosten
€ 900
Gemiddelde kosten
€ 1.600
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.100 - € 2.050

Een knikarm zonnescherm is een populaire en praktische keuze voor het creëren van schaduw en comfort op je terras of balkon. Wat staat jouw te wachten en welke keuzes heb je als je jouw tuin wilt verrijken met een knikarm zonnescherm? In dit artikel vind je alle informatie rondom knikarm zonneschermen: van prijsoverzichten tot nuttige tips.

Inhoudsopgave

Knikarm zonnescherm prijs

De kosten voor een zonnescherm met knikarm starten bij gemiddeld € 900 en lopen op tot wel € 3.000, afhankelijk van het formaat dat je kiest. De meeste knikarmschermen zijn verkrijgbaar in 2 tot 6 meter breed, al bestaan ook bredere varianten.

Het is aan te raden om een knikarm zonnescherm vakkundig te laten plaatsen, zo voorkom je ongelukken en mogelijke schade. Reken voor de montage nog gemiddeld € 300 bij de kosten op. Ook voor elektrische bediening wordt een meerprijs gerekend van gemiddeld € 150 tot € 200. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor de knikarmscherm prijzen per meter.

Knikarmscherm breedte bij 200 cm uitvalGem. kosten ex. montage
2 meterVanaf € 900
3 meterVanaf € 1.000
4 meterVanaf € 1.100
5 meterVanaf € 1.250
6 meterVanaf € 1.400

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Knikarm zonnescherm op hoekwoning

Hoe ontdek je jouw ideale knikarm zonnescherm?

De kosten van knikarmschermen worden bepaald door o.a. de uitvoering, het doekmateriaal, de cassette en de bediening. Waar let je op bij knikarmschermen?

Onderstaand schema vergelijkt de verschillende soorten knikarmschermen op diverse punten om jouw keuze gemakkelijker te maken.

Uitvoering

Knikarm zonneschermenen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de breedte van het scherm. De meest voorkomende systemen zijn de 2-buis- en 3-buissystemen. Bekijk de uitvoeringen in de volgende tabel.

Vergelijking2-buissysteem3-buissysteemMeerdere buizensysteem
OmschrijvingDe 2 armen zijn bevestigd aan de 2 zijsteunenHet knikarmscherm wordt ondersteund door een arm in het midden, naast de twee armen aan de zijkant.Het knikarmscherm wordt ondersteund door meerdere armen.
BreedteTot 5 meter breed bij een uitval van 3 meter.Tot 7 meter breed bij een uitval van 3 meter.Tot 15 meter breed bij een uitval van 3 meter.

Doekmateriaal

Is voor jouw waterdichtheid belangrijk? Kies je voor scheurvast? Of moet het doek er vooral mooi uit zien? Het doek van een knikarmscherm is verkrijgbaar in verschillende materialen, namelijk acryl en polyester. Zie onderstaand schema en bekijk de kenmerken van elk materiaal.

VergelijkingAcrylPolyester
OmschrijvingAcryl is vervaardigd uit synthetische vezels. Dit materiaal is zeer geschikt voor buiten. Polyester bestaat uit synthetische vezels die zeer hoge weerstand bieden tegen scheuren.
Kenmerken– Waterdichtheid
– Kleurbestendig
– Scheurvast
– Bestand tegen vlekken
– Onderhouds-vriendelijk
– Warmte-isolator
– Hoge uv-bestendigheid
– Zeer elastisch weefsel
– Vuilafstotend
– Waterdichtheid
– Scheurvast

Cassette

De bak waarin het doek van de knikarmscherm wordt opgerold heet een cassette. Cassettes zijn open, semi of gesloten verkrijgbaar. Welke vorm het best bij jouw woning past  is afhankelijk van de plek waar het zonnescherm hangt. Is deze plek volledig, deels of helemaal niet beschermd? Bekijk het schema en bepaal de cassette die jij nodig hebt.

VergelijkingOpen cassetteSemi cassetteGesloten cassette
OmschrijvingDeze is alleen geschikt voor plekken waar er geen regen bij het doek kan komen.Deze beschermt het doek aan de boven- en voorkant tegen regen.Deze beschermt het doek optimaal. Het doek wordt helemaal afgesloten.
PlekVolledig beschermdDeels beschermdNiet beschermd

De bediening van knikarm zonneschermen: handmatig of elektrisch

De technologie breidt zich uit, ook voor de bediening van knikarm zonneschermen. Vind jij een handslinger voldoende of ga je toch liever voor de draadloze bediening met een mobiele app? Bekijk de bedieningsmogelijkheden en bijzonderheden in onderstaande tabel.

BedieningBijzonderheden
OogwindwerkMet (afneembare) handslinger of een draaistang aan de binnenkant.
Elektrische bedieningWandschakelaar met motor.
Tijdgestuurde bedieningDe zonwering wordt op een vooraf ingestelde tijd geopend en gesloten.
DomoticasysteemZonwering opent of sluit automatisch bij zon, regen en wind. Een domoticasysteem werkt op basis van wind, regen of zonnecellen sensoren.
Draadloze bediening met afstandsbedieningAan de hand van een draadloze afstandsbediening kan de zonwering gemakkelijk geopend en gesloten worden.
Draadloze bediening met een mobiele appMet een app die je downloadt op je mobiele telefoon of tablet, open en sluit je de zonwering. Op deze app kunnen ook andere elektrische apparaten worden aangesloten, zoals verlichting.
Knikarm zonnescherm op vrijstaande woning in de zomer

Knikarmschermen monteren

Zie je het niet zitten om je nieuwe knikarmscherm zelf te monteren, dan kan de vakspecialist je dit werk uit handen nemen. Ook als er al een scherm hangt of je enkel jouw knikarm zonneschermdoek wilt vervangen. Voor de montage betaal je een meerprijs, maar er staan meerdere voordelen tegenover:

 • Snelle montage;
 • Kaarsrechte, strakke montage zonder fouten;
 • Geen schade bij het monteren van het knikarmscherm.

Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde kosten rondom de montage van een knikarmscherm.

OptiesGem. meerprijs
Inmeten zonwering€ 50 - € 120
Montage€ 100 - € 300
Voorrij-/bezorgkosten€ 40 - € 50

Prijsopbouw van knikarmschermen

Kostenoverzicht Knikarmscherm prijzen

Tips voor knikarm zonneschermen

Hoe kom je aan het beste knikarmscherm voor jouw situatie? Naast het vergelijken van de verschillende soorten knikarm zonneschermen, geven we nog enkele tips.

1. Vergelijk zonweringspecialisten

De beste zonweringspecialist, hoe vind je die? Door recensies en offertes te vergelijken, heb jij jouw zonweringspecialist snel gevonden. Let in jouw zoektocht naar de juiste vakspecialist bijvoorbeeld op de volgende punten:

 • Prijzen: wat zijn de prijzen van het zonnescherm, de bediening en montage?
 • Garantieregeling: wat is de garantieperiode en wat zijn de garantievoorwaarden?
 • Tijdsplanning: wanneer wordt het zonnescherm geleverd en geplaatst?
 • Extra mogelijkheden: voldoet de zonweringspecialist aan de aanvullende wensen die je mogelijk hebt?

2. Voer onderhoud uit voor een lange levensduur

Door je knikarmscherm goed te onderhouden, gaat deze langer mee. Maak het zonnescherm minimaal eens per jaar schoon, controleer regelmatig op beschadigingen en laat eventuele reparaties meteen uitvoeren. Natuurlijk kun je dit ook door een vakspecialist laten doen. Enkele tips voor het zonnescherm onderhoud:

 • Gebruik altijd een vuilafstotend smeermiddel, zoals siliconenspray.
 • Gebruik nooit een ‘plakkerig’ smeermiddel, zoals WD40.
 • Gebruik water en groene zeep om het zonnedoek schoon te maken.
 • De batterij van een afstandsbediening gaat gemiddeld 5 jaar mee en deze kan je zelf vervangen.

Extra’s voor jouw zonnescherm

Een knikarmscherm kan je zoveel naar jouw specifieke wensen aanpassen als je wil. Denk bijvoorbeeld aan verlichting of verwarming. Onderstaande tabel geeft een overzicht van diverse extra’s en de bijbehorende gemiddelde meerprijs.

Extra optieGem. meerprijs
Bedrukken€ 25 per letter of teken
Cassette€ 200 per stuk
Stormvaste armen€ 35 per stuk
Volant€ 30 per meter
Aluminium muurstrips€ 100 per stuk
Kabel voor motor€ 16 voor 5 tot 10 meter
Verlichting€ 200 - € 450
Verwarming€ 300 per stuk

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een knikarm zonnescherm?

Kosten zijn afhankelijk van de gekozen breedte, uitval en extra’s. Je hebt al een knikarmscherm van 2 meter breed vanaf € 900. De kosten kunnen oplopen tot zeker € 3.000 afhankelijk van jouw wensen.

Waar op te letten bij een knikarmscherm?

Zorg ervoor dat je goed opmeet hoe breed jouw knikarmscherm kan zijn. Dit kan je ook laten doen door een vakspecialist. Denk daarnaast na over het materiaal doek, het type cassette en het soort bediening.

Hoeveel kost montage van een knikarmscherm?

Voor het monteren van een knikarmscherm rekenen vakspecialisten gemiddeld een meerprijs van € 200 tot € 300. Ben je handig, dan kun je de plaatsing uiteraard ook voor je eigen rekening nemen.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting: schaf meerdere knikarmschermen aan

Bij veel zonweringspecialisten kan er bij meerdere knikarmschermen wat van de totaalprijs af. Bijvoorbeeld als zowel jij als je buren een nieuw zonnescherm kopen. Zo bespaar je op aanschafkosten, maar ook op voorrijkosten.

Pak zelf het meetlint

Door zelf de maten op te meten, bespaar je op kosten voor het opmeten. Let wel op dat je dit zo secuur en precies mogelijk doet, anders heb je straks een knikarmscherm besteld die je niet kunt gebruiken.

Voor de handige harry: monteer je knikarmschermen zelf

Bespaar tot wel € 300 euro op montagekosten door zelf jouw nieuwe knikarmscherm te plaatsen. Gebruik hierbij wel een duidelijk handleiding, die vaak wordt meegeleverd. Hierdoor voorkom je eventuele schade bij het monteren. Schakel daarnaast iemand in om je te helpen.