Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Shutters prijzen

Shutters prijzen

Minimale kosten
€ 250
Gemiddelde kosten
€ 750
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 500 - € 1.200

Wil je shutters laten plaatsen in je huis en ben je benieuwd naar de kosten? Homedeal biedt je alle prijsinformatie die je nodig hebt, zodat jij straks van de mooiste shutters geniet. Lees hier meer over de prijzen van shutters en vind handige informatie die de keuze voor jouw shutters vergemakkelijken.

Wat kosten shutters?

Voor shutters betaal je gemiddeld € 250 tot wel € 2.500, afhankelijk van het materiaal dat je voor dit type zonwering kiest en de afmetingen die je nodig hebt. In onderstaande tabel vind je voor diverse breedtes de gemiddelde shutters prijzen.

Breedte shuttersGem. kosten
1 meterVanaf € 250
2 meterVanaf € 500
3 meterVanaf € 800
4 meterVanaf € 1.700

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Shutters prijzen

Prijsopbouw shutters

Kostenoverzicht Shutters prijzen

Vergelijking: welke soort shutters kies je?

Er zijn verschillende soorten shutters. De keuze hangt af van:

  • De ruimte waar je shutters wilt plaatsen.
  • De functie die de shutters vervullen in je woning.

Bekijk in onderstaande tabel de meest voorkomende shutters en voor welke doeleinden en welke ruimtes ze het meest geschikt zijn.

ShuttersVoor welke doeleinden geschikt?Voor welke kamer in de woning geschikt?
Houten shuttersHet meest gebruikte materiaal voor shutters is hout. Houten shutters zijn sfeervol en een toevoeging aan het interieur.Vanwege de natuurlijke en sfeervolle uitstraling van shutters zien we de houten shutters vaak terug in de woonkamer of keuken.
Polywood shuttersPolywood is kunststof, maar ziet eruit als hout. Dit materiaal is zeer isolerend en vochtbestendig.Vanwege de vochtbestendigheid van polywood wordt dit materiaal vaak gebruikt bij shutters in vochtige ruimtes als de badkamer.
Aluminium shuttersAluminium is licht en sterk. De uitstraling van aluminium shutters is modern en strak. De shutters zijn leverbaar in zowel glanzende als matte varianten. Aluminium is zeer geschikt om buiten te gebruiken, bijvoorbeeld voor de ramen, een terrasoverkapping of serre-zonwering. Aluminium is ook zeker geschikt voor binnenshuis.
VleugelshuttersBij de vleugelshutters vormen de lamellen een soort vliegtuigvleugel. Dankzij zijn unieke vorm sluiten de lamellen beter op elkaar aan. Dit zorgt ervoor dat er meer licht wordt geweerd.De vleugel shutter is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Dankzij zijn unieke vorm is deze shutter zeer lichtwerend.
Securitu shuttersVeiligheid shutters zijn shutters die je kunt afsluiten met een slot. Je kunt ramen dus openen terwijl de veiligheid shutters gesloten zijn. Plaats de shutters bijvoorbeeld in je slaapkamer. Vanwege het slot op de security shutters kun je zomers met een veilig gevoel met je raam open slapen.

Welke factoren beïnvloeden de totale kosten voor jouw shutters?

Laat je jouw shutters op maat maken of ga je voor een standaard afmeting? Niet alleen de afmetingen hebben invloed op de totale kosten. Materiaalkeuze en extra services bepalen mede de totale kosten van shutters. Bekijk hieronder de bijkomende kosten.

Materiaal

Een belangrijke keuze is het materiaal van shutters. Ga je voor de warme uitstraling van hout, of kies je liever een materiaal als aluminium? In het geval van houten shutters zijn verschillende houtsoorten mogelijk. Bekijk in de onderstaande tabel de gemiddelde prijzen per materiaal type.

MateriaalPrijs per shutter (per 1 meter breed) incl. btw
Lindenhout€ 200 - € 300
Composiet hout€ 200 - € 300
Polywood€ 350 - € 450
Aluminium€ 350 - € 450
Hardhout€ 400 - € 500

Montage

Zelf niet zo handig of gewoon zeker willen weten dat de montage goed gebeurd? Geen probleem, de meeste zonweringspecialisten bieden een opmeet- en montageservice aan. Als je jouw shutters laat monteren door een expert weet je zeker dat ze stevig bevestigd zijn en dat je muur geen schade oploopt. In onderstaande tabel lees je de gemiddelde meerprijs voor deze services.

MontageGem. kosten
Montagekosten€ 50 - € 150
Opmeetservice€ 30 - € 100
Voorrij-/bezorgkosten€ 30 - € 50

Extra’s

Heb je een rond of hoekig raam en wil je daar shutters laten plaatsen? Of ben je op zoek naar een specifieke kleur? Er zijn een heleboel extra mogelijkheden die jouw shutters net dat beetje extra meegeven. Bekijk in onderstaande tabel een aantal van deze extra opties en bijbehorende gemiddelde prijzen.

Extra optiesGem. prijsBijzonderheden
Speciale vormen30% - 50%Meerprijs op paneelprijs
Clearview bediening€ 30Meerprijs per m2, onzichtbare bediening
Afwijkende kleur€ 50Meerprijs per m2
Railsysteem€ 100Meerprijs per meter, alleen mogelijk bij shutters breder dan 240 cm
Shutters binnenzonwering

Tips: Zo geniet je langer van je shutters

Heb je de perfecte shutters voor jouw woning al helemaal uitgedacht? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je nieuwe aanwinst. Met de volgende tips geniet je langer van je nieuwe shutters.

1. Bekijk de garantie

Een lange garantietermijn is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Vraag altijd bij de leverancier na hoe lang de garantietermijn is en welke voorwaarden er gelden voor de garantie. Hierdoor voorkom je hoge kosten en ben je verzekerd van een goede schadeafhandeling mocht er onverhoopt iets mis zijn.

2. Maak de shutters regelmatig schoon

Heb je shutters aangeschaft? Dan is het nu aan jou om deze regelmatig goed te onderhouden. Met een regelmatige schoonmaakbeurt voorkom je vieze vlekken die er na verloop van tijd steeds lastiger afgaan. Gebruik voor de onderhoudsbeurt een stofdoek of de stofzuiger en vermijd (sterke) schoonmaakmiddelen. Bij twijfel raadpleeg je de website van de aanbieder.

3. Kies voor het juiste materiaal.

Het meest geschikte materiaal voor jouw shutters is afhankelijk van de plaatsing. Houten shutters zijn niet geschikt voor vochtige plekken in de woning, je kiest dan bij voorkeur voor polywood of aluminium. Check de bovenstaande tabel of laat je adviseren door een vakspecialist.

4. Kies voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding

Goedkoop is vaak duurkoop. Bekijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Wat is de geschatte levensduur? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je shutters. Kies daarom voor een kwalitatief goed materiaal.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Meet zelf de maten van je ramen op voor de shutters

Meet zelf de maten van je ramen op en bespaar zo op voorrij- en opmeetkosten. Dit kan maar zo een besparing opleveren van bijna € 100. Online zijn veel handleidingen te vinden waarin duidelijk uitgelegd staat hoe je de maten opmeet. Let wel op, want zelf inmeten is op eigen risico.