Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Zonnescherm prijzen

Zonnescherm prijzen

Minimale kosten
€ 475
Gemiddelde kosten
€ 850
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 600 - € 1.400

Wat kost een zonnescherm? Als je benieuwd naar de kosten van een nieuw zonnescherm, inclusief montage, dan vind je alle informatie op een rij: kostenvergelijkingen, verschillende opties, elektrische bediening, montage en handige bespaartips. Bekijk alle prijzen rondom de installatie van zonneschermen en gebruik de tips om het juiste zonnescherm te vinden voor jouw woning.

Inhoudsopgave

Wat kost een zonnescherm?

De kosten voor een zonnescherm, ook wel zonneluifel genoemd, starten al vanaf € 475 en kunnen oplopen tot zeker € 3.000. De afmetingen van je zonnescherm hebben de grootste invloed op de hoogte van de prijs. Een elektrisch zonnescherm inclusief montage en bediening start de kosten bij ongeveer € 975.

 • Uitvalscherm: Een zonnescherm met als doel om de zon uit huis te weren, zodat de temperatuur binnenshuis koel blijft.
 • Knikarmscherm: Wil je dat het zonnescherm ook een riante schaduwplek in de tuin creëert tijdens de warme zomermaanden? Kies dan een knikarmscherm.
Uitvalscherm breedte bij 100 cm uitvalGem. kosten ex. montage
1 meterVanaf € 475
2 meterVanaf € 600
3 meterVanaf € 775
4 meterVanaf € 900
Knikarmscherm breedte bij 200 cm uitvalGem. kosten ex. montage
2 meterVanaf € 900
3 meterVanaf € 1.000
4 meterVanaf € 1.100
5 meterVanaf € 1.250
6 meterVanaf € 1.400

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat kost een zonnescherm

Prijsvoorbeelden

Ben jij benieuwd naar concrete prijsvoorbeelden? De prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op de breedte van het zonnescherm en de verschillende soorten bediening en zijn exclusief montage. Bekijk de prijsvoorbeelden:

 • Functioneel: een uitvalscherm van 1 meter breed kost inclusief handbediening gemiddeld € 475. Hier zitten de montagekosten niet bij inbegrepen.
 • Populair: als je een zonnescherm van 2 meter breed met elektrische bediening laat monteren, ben je gemiddeld € 850 kwijt, exclusief montage.
 • Luxe: de kosten van een knikarmscherm van 5 meter breed beginnen gemiddeld bij € 1.250 exclusief montage. De toevoeging van een wind- en zonautomaat zorgt voor een meerprijs van gemiddeld € 200.

Prijsopbouw van zonneschermen

Kostenoverzicht Zonnescherm prijzen

Soorten zonneschermen

We onderscheiden 2 soorten zonneschermen. Bepaal zo welke zonwering het beste bij jouw situatie past:

 1. Uitvalscherm
  Bij een uitvalscherm zijn er twee armen aan de muur bevestigd die omlaag gaan als je het scherm uitklapt. Dit type zonwering houdt vooral de zon tegen, zodat het binnenshuis langer koel blijft.
 2. Knikarmscherm
  Dit zonnescherm heeft twee armen vlak onder het scherm die horizontaal in- en uitknikken. Een knikarmscherm is zeer geschikt boven een terras, omdat het voor veel schaduw zorgt.

Zonnescherm elektrisch inclusief montage

Veel mensen kiezen voor een elektrisch zonnescherm inclusief montage. Een zonnescherm met elektrische bediening inclusief montage laat je plaatsen vanaf ongeveer € 975. Het is niet voor niks dat dit een veel gewild type zonnescherm is. Elektrische zonwering biedt talrijke voordelen voor zowel huiseigenaren als bewoners. Dit type zonnescherm, dat elektrisch bediend wordt, is een moderne en handige oplossing om te genieten van schaduw en bescherming tegen de zon.

Het elektrische systeem maakt het mogelijk om het zonnescherm met een druk op de knop te openen of te sluiten. Dit bespaart je tijd en moeite in vergelijking met handmatige systemen. Met een afstandsbediening of een schakelaar binnen handbereik, kun je moeiteloos het zonnescherm bedienen en de gewenste schaduw creëren.

Sommige elektrische zonneschermen zijn uitgerust met sensoren die reageren op veranderingen in het weer. Bij fel zonlicht zal het zonnescherm automatisch uitrollen om de hitte en het schadelijke UV-licht te verminderen. Wanneer het bewolkt wordt of begint te regenen, zal het zonnescherm automatisch inklappen om beschadiging te voorkomen.

Tenslotte kunnen elektrische zonneschermen gebruikmaken van zonne-energie om zichzelf van stroom te voorzien. Ze zijn dan uitgerust met zonnepanelen die zonlicht omzetten in elektriciteit, waardoor ze milieuvriendelijk en energiezuinig zijn.

Wat zijn de kenmerken van een uitvalscherm en knikarmscherm?

Naast de prijs van zonneschermen zijn andere punten als kenmerken, voordelen en nadelen belangrijk. Hoe weet jij welk zonnescherm je moet aanschaffen en is zonwering op maat mogelijk? Onderstaand schema vergelijkt de verschillende soorten zonneschermen om jouw keuze makkelijker te maken.

VergelijkingenUitvalschermKnikarmscherm
KenmerkenArmen gevestigd aan de muurArmen horizontaal aan zonnescherm
VoordelenVerkoelend
Voorkomt overmatig lichtinval
Verkoelend
Schaduwrijke tuin
NadelenMoeilijk onderdoor te lopen,
alleen voor gesloten ramen of ramen die naar binnen openslaan.
Bevestiging alleen aan de muur,
inrollen bij slecht weer
Gem. levensduur10-20 jaar10-20 jaar
Uiterlijk Minder mooiMooi
Gem. uitvalTot 4 meterTot 6 meter
Gem. garantie-
termijn
5 jaar5 jaar

De bediening van je zonnescherm

Technologie breidt zich uit, ook voor de bediening van zonneschermen. Vind jij een handslinger voldoende of ga je toch liever voor de draadloze bediening met een mobiele app? Bekijk de bedieningsmogelijkheden en bijbehorende bijzonderheden in onderstaande tabel.

BedieningBijzonderheden
OogwindwerkMet (afneembare) handslinger of een draaistang aan de binnenkant.
Elektrische bedieningWandschakelaar met motor.
Tijdgestuurde bedieningDe zonwering wordt op een vooraf ingestelde tijd geopend en gesloten.
DomoticasysteemZonwering opent of sluit automatisch bij zon, regen en wind. Een domoticasysteem werkt op basis van wind, regen of zonnecellen sensoren.
Draadloze bediening met afstandsbedieningAan de hand van een draadloze afstandsbediening kan de zonwering gemakkelijk geopend en gesloten worden.
Draadloze bediening met een mobiele appMet een app die je downloadt op je mobiele telefoon of tablet, open en sluit je de zonwering. Op deze app kunnen ook andere elektrische apparaten worden aangesloten, zoals verlichting.
Zonnescherm elektrisch inclusief montage

Montagekosten van je zonnescherm

Heb jij geen idee hoe je een zonnescherm moet monteren? Geen probleem. Dat doet de vakspecialist graag voor je. Je betaalt er een kleine meerprijs voor, maar heeft ook voordelen:

 • Een stevige bevestiging aan de muur, zonder fouten
 • Binnen no-time geregeld
 • Een montage zonder beschadigingen

Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde kosten rondom montage.

SoortGemiddelde kosten
Montage€ 100 - € 300
Inmeten zonnescherm+ € 30 - € 99
Voorrij-/bezorgkosten+ € 30 - € 50

Extra’s

Er zijn een heleboel extra opties die je zonnescherm net wat meer luxe maken. De meest voorkomende opties met gemiddelde meerprijzen staan in onderstaande tabel. Kies jij voor de standaard variant, of maak je jouw zonwering naar wens af?

Extra optieGem. meerprijs
Cassette+ € 200
Stormvaste armen+ € 50 - € 100
Volant+ € 20 - €40
Aluminium muurstrips+ € 100
Kabel voor motor+ € 16 voor 5 tot 10 meter
Verlichting+ € 100 - € 450
Verwarming+ € 300

Tips bij de keuze van je zonnescherm

1. Kies de beste zonweringspecialist voor jou

Offertes van zonweringspecialisten vergelijken helpt met het kiezen van de beste vakspecialist voor jouw project. Hoe weet je welke zonwering specialist het best bij jou past? Vergelijk de offertes bijvoorbeeld op de volgende factoren.

 • Prijzen: wat zijn de prijzen voor de buitenzonwering, bediening en montage? Welke kwaliteit krijg je hiervoor terug?
 • Garantieregeling: wat is de garantieperiode van jouw nieuwe zonnescherm en wat zijn de garantievoorwaarden?
 • Tijdsplanning: wanneer is de levering en wordt de zonwering geplaatst?
 • Extra mogelijkheden: kan de vakspecialist voldoen aan de aanvullende wensen die je mogelijk hebt?

Homedeal maakt het makkelijk om via één offerteformulier meerdere offertes aan te vragen. Het is volledig gratis, vrijblijvend en bespaart je een hoop tijd.

2. Verleng de levensduur van je zonnescherm door goed onderhoud

Het is belangrijk om zonneschermen goed te onderhouden om de levensduur te verlengen en optimaal te profiteren van de garantietermijn. De onderhoudsbeurten kun je uitbesteden aan een vakspecialist die, meestal jaarlijks, het zonnescherm schoonmaakt, controleert op beschadigingen en eventuele reparaties meteen uitvoert. Ook een beschadigd doek vervangen ze gemakkelijk.

Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Hierbij een aantal onderhoudstips:

 • Gebruik altijd een vuilafstotend smeermiddel, zoals siliconenspray.
 • Gebruik nooit een ‘plakkerig’ smeermiddel, zoals WD40.
 • Gebruik water en groene zeep om het zonnedoek schoon te maken.
 • De batterij van een afstandsbediening gaat gemiddeld 5 jaar mee. Deze kun je zelf vervangen.

3. Informeer naar de garantievoorwaarden bij de zonweringspecialist

De levensduur van zonneschermen ligt tussen de 10 en 20 jaar met een gemiddelde garantietermijn van 5 jaar. Dit is afhankelijk per vakspecialist en soort zonwering, net zoals de inhoud van de garantievoorwaarden.

Waar moet een zonnescherm aan voldoen om binnen de garantie te vallen? Het is belangrijk om dit na te vragen bij de vakspecialist voor de aankoop van je zonwering. Zo weet jij wanneer je wel of niet terugvalt op de garantie om een zonnescherm te laten repareren of vervangen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zonnescherm inclusief montage?

De kosten voor een knikarm zonnescherm inclusief montage beginnen bij € 1.000 voor 1 meter breedte. Kies je liever voor een uitvalscherm, dan beginnen de kosten bij € 550. Vraag gratis zonnescherm offertes aan.

Wat kost een zonnescherm met knikarm van 5 meter?

Een knikarmscherm van 5 meter breed kost gemiddeld € 1.250. Deze prijs is op basis van handbediening en exclusief montage.

Hoe lang gaat een zonnescherm mee?

Gemiddeld is de levensduur van een zonnescherm 10 tot 20 jaar. Op de meeste zonneschermen zit een garantie van gemiddeld 5 jaar. Goed onderhoud aan je zonnescherm verlengt de levensduur ervan.

Wat kost een elektrisch zonnescherm inclusief monatage?

Een elektrisch zonnescherm inclusief montage heb je vanaf ongeveer €975. De totale kosten hangen af van de grootte van je zonnescherm en of je kiest voor een uitval- of knikscherm.

Homedeal bespaartips

Haal zelf je eigen zonnescherm op

Door zelf je zonnescherm op te halen bij de leverancier, bespaar je € 30 tot € 50 aan bezorgkosten.

Informeer in jouw buurt wie een zonnescherm wil

Als je meerdere zonneschermen in een keer laat monteren, krijg je tot wel 10% korting op de montagekosten. Als je zelf maar één zonnescherm wilt, informeer dan bij je buren of zij ook interesse hebben in een zonnescherm

Meet zelf de maten van jouw nieuwe zonnescherm op

Door zelf de maten op te meten voor jouw nieuwe zonnescherm, bespaar je veel geld, namelijk € 30 tot € 45 op de opmeetservice én € 30 tot € 50 aan voorrijkosten. Je besparing kan dus oplopen tot bijna € 100!