Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Kosten zonwering

Kosten zonwering

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 650
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 530 - € 765

Je bent op zoek naar de beste keuze in zonwering voor jouw woning? Er bestaan veel verschillende soorten zonwering, zo kun je kiezen uit binnen- of buitenzonwering. Informatie over verschillende soorten zonwering en een overzicht van alle zonwering prijzen vind je op deze pagina.

Wat kost zonwering?

De kosten voor zonwering lopen uiteen van gemiddeld € 30 tot € 1.400 voor binnenzonwering en gemiddeld € 200 tot € 3.000 voor buitenzonwering, afhankelijk van het type zonwering dat je kiest en de afmeting. Bekijk onderstaande kostenoverzichten voor een indicatie van de gemiddelde kosten van het type zonwering dat je op het oog hebt.

Soort buitenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btwBreedte
Markiezen€ 750 - € 2.5001 - 5 meter
Screens€ 600 - € 2.4001 - 5 meter
Zonnescherm€ 475 - € 3.0001 - 6 meter
Uitvalscherm€ 475 - € 1.7001 - 4 meter
Knikarmscherm€ 900 - € 3.0002 - 6 meter
Rolluiken€ 200 - € 1.1501 - 3 meter
Buitenjaloezieën€ 200 - € 5001 - 4 meter
Terrasoverkapping€ 800 - € 1.2003 - 12 meter
Soort binnenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btw Breedte
Shutters€ 300 - € 1.4001 - 3 meter
Jaloezieën€ 90 - € 6001 - 3 meter
Lamellen€ 30 - € 2001 - 2 meter
Rolgordijnen€ 70 - € 2501 - 3 meter
Vouwgordijnen€ 120 - € 3501 - 4 meter
Plissegordijnen€ 50 - € 3001 - 2 meter

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Zonwering prijzen

Kostenopbouw van zonwering

Kostenoverzicht Zonwering prijzen

Vergelijking: neem je binnen- of buitenzonwering?

We onderscheiden twee soorten zonwering: binnenzonwering en buitenzonwering. De keuze tussen binnen- of buitenzonwering is afhankelijk van jouw wensen.

  • Buitenzonwering. Buitenzonwering is zeer effectief omdat deze zonwering de warmte al tegenhoudt voordat de zon de ramen kan bereiken. Het grootste voordeel van dit type is dat deze de binnentemperatuur laag houdt tijdens warme dagen en dit type zonwering voor schaduw in de tuin, de veranda of op het balkon kan zorgen.
  • Binnenzonwering. Binnenzonwering is over het algemeen een goedkopere oplossing dan buitenzonwering en monteer je gemakkelijk zelf. Dit type zonwering is bedoelt om de binnentemperatuur op peil te houden en eventueel overlast door lichtinval weg te nemen, bijvoorbeeld in de woonkamer of serre. Er zijn verschillende soorten binnenzonwering. Elk type heeft zijn eigen voordelen. Bekijk deze voordelen in onderstaande tabel.

Vergelijk in de onderstaande tabel de voordelen van diverse soorten binnen- en buitenzonwering.

VoordeelBuitenzonweringBinnenzonwering
VerkoelendMarkiezen, screens, uitvalscherm, knikarmscherm, rolluiken, buitenjaloezieënShutters, jaloezieën, lamellen
EnergiebesparendRolluiken, screensShutters, jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen, plissegordijnen
Privacy verhogendRolluiken, screensShutters, jaloezieen
InbraakpreventieRolluiken, screens
Schaduwrijke tuinMarkiezen, knikarmscherm
Toevoeging aan interieurbuitenjaloezieënShutters, jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen, plissegordijnen
Voorkomen overmatig lichtinvalUitvalscherm, buitenjaloezieën Shutters, jaloezieën, lamellen

De bediening van zonwering

Jouw perfecte zonwering gevonden? Dan is het nu tijd om te kijken naar de bediening.  De bediening heeft namelijk invloed op de volgende punten:

  • Gebruiksgemak: Houd je het bij handmatige bediening of kies je voor elektrische bediening? Dat kan bijvoorbeeld met een wandschakelaar of voor nog meer gemak met draadloze bediening met afstandsbediening of via een app.
  • Bescherming van zonwering: Door te kiezen voor een domoticasysteem bescherm je jouw buitenzonwering tegen wind en regen. Buitenzonwering is erg gevoelig voor harde wind en vaak niet bestemd tegen regen.
  • Functionaliteit: De functie van zonwering is onder andere het verkoelen van de woning. Met tijdgestuurde bediening of een domoticasysteem op basis van zonnecellen sensoren sluit de zonwering voordat de zon jouw woning bereikt.

Lees in de onderstaande tabel de verschillende soorten bediening voor zonwering.

BedieningBijzonderheden
OogwindwerkMet (afneembare) handslinger of een draaistang aan de binnenkant.
Elektrische bedieningWandschakelaar met motor.
Tijdgestuurde bedieningDe zonwering wordt op een vooraf ingestelde tijd geopend en gesloten.
DomoticasysteemZonwering opent of sluit automatisch bij zon, regen en wind. Een domoticasysteem werkt op basis van wind, regen of zonnecellen sensoren.
Draadloze bediening met afstandsbedieningAan de hand van een draadloze afstandsbediening kan de zonwering gemakkelijk geopend en gesloten worden.
Draadloze bediening met een mobiele appMet een app die je downloadt op je mobiele telefoon of tablet, open en sluit je de zonwering. Op deze app kunnen ook andere elektrische apparaten worden aangesloten, zoals verlichting.

Montagekosten van zonwering

Zonwering-specialisten bieden over het algemeen een montage- en inmeetservice aan om ervoor te zorgen dat je jouw zonwering binnen no-time in gebruik kan nemen. Het gebruik van deze services brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • De juiste maten van de zonwering. Met de service van een vakspecialist ben je er in ieder geval zeker van dat de zonwering in de juiste maten wordt geleverd dankzij de inmeetservice. Of je nu standaard zonwering koopt of zonwering op maat, je weet zeker dat het past.
  • Een vakkundige montage. Je hoeft je geen zorgen te maken over de montage van je zonwering dankzij de deskundigheid van de vakspecialist. Bovendien behoud je de garantie op de zonwering door jouw zonwering professioneel te installeren.

Lees in de onderstaande tabel de gemiddelde montagekosten.

Soort kostenGemiddelde kosten
Montagekosten€ 0 - € 300
Inmeten zonwering€ 30 - € 100
Voorrij-/bezorgkosten€ 30 - € 50
Zonwering kosten

Tips voor het maken van de juiste keuze in zonwering

Goede zonwering is een aanwinst voor je woning. Je kunt er eigenlijk het hele jaar door van genieten en  daarom zeker de investering waard. Als je een grote investering doet, wil je natuurlijk niet te veel betalen of een verkeerde keuze maken. Bekijk de tips die de aankoop van de zonwering gemakkelijker maken.

1. Bekijk welk type zonwering het meest geschikt is voor jouw situatie

Ben je op zoek naar zonwering voor de zomer en heb je een schaduwrijke tuin? Kies dan voor een knikarmscherm. Ga je liever voor multifunctioneel en kies je in de zomer  voor verkoeling en in de winter voor warmte? Ga dan voor de rolluiken, gordijnen of shutters. Door te kiezen voor de beste zonwering voor jouw wensen en situatie voorkom je een miskoop.

2. Vergelijk de prijzen van meerdere vakspecialisten

Zonwering is een investering in je woning, maar je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Ben je op zoek naar goedkope zonwering, of mag het best iets meer kosten? Vergelijk de kosten van jouw zonwering bij verschillende aanbieders, zodat je zeker weet dat je niet te veel uitgeeft. Op Homedeal vergelijk je met één aanvraag gemakkelijk meerdere offertes van verschillende zonweringspecialisten. Zo kies je eenvoudig de beste vakspecialist voor jouw opdracht.

3. Bedenk welke zonwering het best past bij jouw stijl

Zonwering schaf je aan om er jarenlang van te genieten. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de uitstraling van je zonwering. Kies je voor tijdloos, romantisch of modern? Houd rekening met de stijl van je woning en de inrichting, maar denk ook na over toekomstige veranderingen in je interieur.

4. Investeer in een domoticasysteem

Kies je voor buitenzonwering? Verleng dan de levensduur van je zonnescherm door te investeren in een domoticasysteem. Een domoticasysteem beschikt over wind en/of windsensoren, waardoor het zonnescherm automatisch sluit bij regenval of harde wind.

Extra opties voor jouw zonwering

Heb je specifieke wensen voor jouw zonwering of wil je ‘m net wat meer eigen maken? In onderstaande tabel lees je diverse extra opties waarmee je de zonwering net dat beetje extra meegeeft.

Extra optieMeerprijs incl. btwSoort zonwering
Bedrukken+ € 25 per letter of tekenMarkiezen
Speciale vormen+ 30% - 50% extra op paneelprijsShutters
Clearview bediening+ € 30 per m2Shutters
Speciale kleur+ € 50 per m2Shutters
Railsysteem+ € 100 per meterShutters
Cassette+ € 200 per stukZonnescherm
Stormvaste armen+ € 35 per stukZonnescherm
Volant+ € 25 - €40 per stukZonnescherm
Aluminium muurstrips+ € 100 per stukZonnescherm
Kabel voor motor+ € 16 voor 5 tot 10 meterZonnescherm
Verlichting+ € 200 - € 450Zonnescherm
Verwarming+ € 300 per stukZonnescherm
Ingebouwde zonnepanelenPrijs afhankelijk van persoonlijke wensenRolluik
Ingebouwde insectenweringPrijs afhankelijk van persoonlijke wensenRolluik
Bijzondere kleuren+ 30% - 40% per stukJaloezieën
Zijgeleiding+ € 20 per stukJaloezieën
Deurclips+ € 7,50 per stukJaloezieën
Badkamerkwaliteit+ € 15 per stukJaloezieën

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Laat meerdere zonwering in een keer plaatsen

Door meerdere zonweringen in één keer te laten plaatsen, bespaar je tot 10% op de totale installatiekosten. Het is daaromr de moeite waard om dit te overwegen of bij buren te informeren of zij interesse hebben in het laten plaatsen van zonwering.

Haal je zonwering zelf op

Door zelf je zonwering op te halen bij de leverancier, bespaar je € 30 tot € 50 per scherm. Zeker als je voor meerdere zonweringen gaat, is dit de moeite waard.

Meet je zonwering zelf op

Door zelf je zonwering op te meten, bespaar je op inmeetkosten. Er zijn online veel handleidingen beschikbaar waarin uitgelegd wordt hoe je zelf de maten voor je zonwering kunt opmeten. Door dit werk zelf te doen, bespaar je € 30 tot € 45 aan meetkosten. Check de afmetingen altijd nog een keer voordat je de zonwering bestelt. Hierdoor voorkom je dat je zonnescherm of shutters straks in de verkeerde maat worden geleverd.