Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Beste zonwering

Beste zonwering

Op de vraag wat de beste zonwering is lopen de antwoorden uiteen, dat heeft natuurlijk grotendeels te maken met je woonsituatie en schaduw wensen. Zie onderstaand de passende oplossing voor iedere situatie.

Wat kost binnen- en buitenzonwering?

Binnenzonwering

Er zijn diverse soorten zonwering voor binnen op de markt. Prijzen verschillen van gemiddeld € 30 tot wel € 600. In onderstaande tabel vind je diverse soorten binnenzonwering, inclusief gemiddelde prijzen.

Soort binnenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btw Breedte
Shutters€ 300 - € 1.4001 - 3 meter
Jaloezieën€ 90 - € 6001 - 3 meter
Lamellen€ 30 - € 2001 - 2 meter
Rolgordijnen€ 70 - € 2501 - 3 meter
Vouwgordijnen€ 120 - € 3501 - 4 meter
Plissegordijnen€ 50 - € 3001 - 2 meter

Buitenzonwering

Voor buitenzonwering heb je eveneens een behoorlijk aantal opties. Prijzen van buitenzonwering verschillen van gemiddeld € 200 tot wel € 3.000. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen per type zonwering.

Soort buitenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btwBreedte
Markiezen€ 750 - € 2.5001 - 5 meter
Screens€ 600 - € 2.4001 - 5 meter
Zonnescherm€ 475 - € 3.0001 - 6 meter
Uitvalscherm€ 475 - € 1.7001 - 4 meter
Knikarmscherm€ 900 - € 3.0002 - 6 meter
Rolluiken€ 200 - € 1.1501 - 3 meter
Buitenjaloezieën€ 200 - € 5001 - 4 meter
Terrasoverkapping€ 800 - € 1.2003 - 12 meter

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

beste zonwering binnen

De beste zonwering voor binnen

Nu weet je wat binnenzonwering gemiddeld kost, maar voldoet het type zonwering die qua prijs in je budget past wel aan al je wensen? Wil je naast geen felle zon in je woonkamer bijvoorbeeld ook genieten van wat meer privacy of juist leuke raamdecoratie? Zie onderstaand welke binnenzonwering het beste aansluit op je wensen.

Verduistering

Wil je enkel voorkomen dat er geen zon door je ramen naar binnenkomt? Dan is een verduisterend rolgordijn of een screen voor jou de beste oplossing. Een rolgordijn is eenvoudig te plaatsen en is één van de goedkopere zonweringen. Bij de meeste aanbieders zijn rolgordijnen op maat te maken en in allerlei kleuren verkrijgbaar, zo maak je hem helemaal eigen. Een screen wordt strak tegen het raam geplaatst en is via twee geleiders naar beneden en naar boven te bewegen. Het geeft een strakke uitstraling aan je kamer en is in allerlei maten en kleuren verkrijgbaar.

Meer privacy

Mensen die geïnteresseerd langslopen en stiekem naar binnen gluren, we zien ze allemaal wel eens. Met lamellen of een jaloezie voorkom je dat ze jou zien. Lamellen zijn verticale panelen die samen een gordijn vormen. Voor grote ramen of een schuifpui zijn lamellen de beste oplossing. Een jaloezie is geschikt voor een kleiner raam en bestaat uit horizontale panelen die verstelbaar zijn. Om niet alleen gluurders maar ook inbrekers buiten te houden is een rolluik een verstandige keus. De meeste rolluik zijn voorzien van anti-optilbeveiliging waardoor je geen onverwacht bezoek krijgt.    

Leuke raamdecoratie

Om meer sfeer in huis te creëren zijn shutters of een plisségordijn de beste optie. Shutters bestaan uit verstelbare lamellen die je als een luik naar binnen openklapt. Shutters zijn voor buiten en binnen goede zonwering. Een populair materiaal voor shutters in huis is lindenhout, dit geeft een warme en landelijke uitstraling. Een plisségordijn is een strak gevouwen gordijn dat zowel voor het hele raam als voor een deel van het raam gehangen wordt. Via het Top/Down-systeem beweeg je een plisségordijn aan de onderkant en aan de bovenkant op en neer, zo bepaal je helemaal zelf de lichtinval.

beste zonwering

De beste zonwering voor buiten

Nu weet je de gemiddelde prijzen voor buitenzonwering, maar voldoen de zonweringen die je nu op het oog hebt ook aan je andere wensen? Wil je bijvoorbeeld ook schaduw op je terras, de slaapkamer volledig verduisteren of de lichtinval regelen? En wist je dat er ook elektrische zonwering voor buiten is? Zie onderstaand welke buitenzonwering het beste aansluit op je wensen.

Verduistering

Kom je moeilijk in slaap door het licht van buiten, het rolluik is je beste nieuwe vriend. Rolluiken zorgen voor volledige verduistering van je slaapkamer. Daarnaast zorgen rolluiken voor goede isolatie van je huis en ben je extra beveiligd tegen inbrekers. Een andere effectieve zonwering is een screen. Wanneer je een screen naar beneden rolt is het nog steeds mogelijk om het raam te openen en daardoor ideaal voor in de zomer. Screens kunnen aan de binnen- of buitenkant van het raam geplaatst worden, in beide gevallen profiteer je binnen van een aangename temperatuur.

Het uitvalscherm is een derde effectieve en veelvoorkomende zonwering. Het uitvalscherm bestaat uit een zonnescherm met 2 vaste armen die omlaag gaan. Net als de screen en het rolluik zorgt ook het uitvalscherm voor een koeler klimaat in je huis. Een nadeel is, dat het niet mogelijk is om onder het uitvalscherm door te lopen.

Schaduw in de tuin

Wil je wel een vrije doorloop onder je buitenzonwering? Dan adviseren wij om je zinnen te zetten op een knikarmscherm. We zien het knikarmscherm vaak boven een terras in de tuin, deze zonwering is namelijk ideaal om buiten én binnen te genieten in de schaduw. Ben je de trotse eigenaar van een grote tuin? Knikarmschermen zijn verkrijgbaar tot een breedte van wel 10 meter. Hoeveel schaduw je dus ook wilt, een knikarmscherm helpt je.

Beschut tegen weer en wind het hele jaar door buiten zitten? Het klinkt als onmogelijk maar dat is het zeker niet, een terrasoverkapping is de oplossing. Deze vrij prijzige zonwering kan aan het huis of losstaand worden gemonteerd en geeft je tuin een gezellig uiterlijk. Heerlijk om met vrienden een zomerse avond onder door te brengen.

Leuke raamdecoratie

De markies bestaat al meer dan 150 jaar en is daarom een echte klassieker onder de buitenzonweringen. De markies is een bolle overkapping en geeft een vrolijke uitstraling aan het huis. Er zijn 2 modellen: ‘petmodel’ of ‘klapmodel’. Onder het petmodel heb je een vrije doorloop, bij het klapmodel heb je dat niet. Markiezen zijn in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar, voor ieder wat wils.

Tips voor het vinden van de beste zonwering

 • Ga voor een goed merk: Onder de vele aanbieders van zonwering zijn er een aantal merken die door de jaren heen hun sporen hebben verdiend. Misschien wel het meest toonaangevende merk is Velux, dit Deense bedrijf brengt al 75 jaar kwalitatief hoogstaande zonweringen op de markt. Andere grote spelers in de markt zijn:
  •  HarolSomfy
  • Mado
  • PBS
  • Roldusol
  • Verosol
  • Stobag
 • Kijk naar keurmerken: Hebben de onderdelen van jouw zonwering een CE keurmerk? Dan is dat het bewijs dat je zonwering in overeenstemming met de Europese normen is gemaakt. Het is belangrijk om hier naar te kijken, bij producten zonder CE keurmerk komt mogelijk de veiligheid van de constructie in gevaar, je verzekering staat niet garant voor eventuele schade! Belangrijk dus om in gedachte te houden bij de aankoop van je zonwering.
 • Vergelijk de prijzen: Kiezen voor de eerste zonwering die je tegenkomt is niet altijd de beste keuze. Vergelijk de mogelijkheden en prijzen bij verschillende aanbieders, in de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen specialisten kan oplopen tot wel 40%. Een behoorlijk verschil. Door te vergelijken ben je verzekerd van de beste deal en het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Laat je zonwering monteren: Het zelf monteren van zonwering kan nog wel eens tot problemen leiden; een scheve montage of verkeerde bedrading zijn niet ongebruikelijk. Met de montage door een specialist voorkom je deze problemen. Voor deze eenmalige investering heb je voor de rest geen omkijken meer naar je zonwering en hoef je hem alleen nog maar schoon te houden. Hoe je dit het beste doet, lees je in het artikel Zonwering schoonmaken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.