Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Screens

Screens

Screens bieden een innovatieve oplossing. Deze zonwerende toevoegingen aan je huis houden niet alleen de ongewenste stralen en warmte buiten, maar verhoogt ook je privacy en voegt een modern element toe aan de uitstraling van je huis. In dit artikel bespreken we de kosten tot de verschillende soorten screens en de voordelen.

Inhoudsopgave

Wat kost een screen zonwering?

De prijs van screens zonwering varieert afhankelijk van diverse factoren zoals grootte, materiaal, bedieningswijze en eventuele extra’s zoals sensoren of speciale coatings. Lees meer over wat screens kosten.

Houd er rekening mee dat voor op maat gemaakte of grotere screens de kosten kunnen veranderen. Ook kan de keuze voor geavanceerde bedieningsopties zoals automatische sensoren de prijs veranderen. Voor een exacte prijsindicatie vraag je gratis zonwering offertes aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Soorten screens zonwering

Screens voor zonwering zijn er in verschillende soorten, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Het kiezen van het juiste type is van belang om te zorgen dat ze voldoen aan je specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten screens zonwering:

  1. Standaard Screens: Dit zijn de meest basale vorm van screens, die eenvoudigweg de zon blokkeren en voor privacy zorgen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren.
  2. Verduisterende Screens: Deze zijn ontworpen om vrijwel al het licht te blokkeren en zijn ideaal voor slaapkamers of andere ruimtes waar volledige duisternis gewenst is.
  3. Zon- en Warmtewerende Screens: Deze screens zijn speciaal ontworpen om zonlicht en warmte te reflecteren, waardoor ze ideaal zijn voor het verminderen van de warmteopbouw in je huis tijdens de hete zomermaanden.
  4. Ingebouwde Screens: Deze zijn geïntegreerd in het raam of de deur, waardoor ze een naadloze look bieden en ideaal zijn voor moderne huizen.
  5. Gemotoriseerde Screens: Bediend met een motor, zijn deze screens bijzonder handig en kunnen ze op afstand of zelfs via een smartphone-app worden bediend. Ze zijn ideaal voor grote of moeilijk bereikbare ramen.

Elk type zonwering heeft zijn eigen prijsklasse, installatie-eisen en onderhoudsbehoeften. Bovendien kan de stijl van je huis ook bepalen welk type screen het beste past bij de esthetiek van je woning.

Screens zonwering op bruine huizen

Voordelen screens zonwering

Screens zonwering zijn niet alleen een praktische oplossing voor zonbeheersing, maar brengen ook een reeks voordelen met zich mee die de woonervaring aanzienlijk kunnen verbeteren.

Energie-efficientie

Allereerst draagt het bij aan de energie-efficiëntie van je huis. Door het blokkeren van direct zonlicht helpen deze screens de binnentemperatuur te reguleren, wat resulteert in minder behoefte aan airconditioning en lagere energierekeningen.

Privacy

Een ander belangrijk voordeel is de privacy die screens bieden. Ze stellen je in staat om van natuurlijk daglicht te genieten terwijl je persoonlijke ruimte afgeschermd blijft van de buitenwereld. Bovendien beschermen ze je interieur tegen UV-stralen, die schadelijk kunnen zijn en verkleuring of schade aan meubels en stoffen kunnen veroorzaken.

Comfort

Verder verhogen screens het visuele comfort in je huis door de schittering van de zon, die hinderlijk kan zijn bij het gebruik van schermen zoals televisies of computers, te verminderen. 

Duurzaam & langetermijn 

Bovendien zijn ze gemaakt om lang mee te gaan, dankzij het gebruik van duurzame materialen die goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. De eenvoud van het gebruik, vooral bij gemotoriseerde screens, met bediening via afstandsbediening of automatiseringssystemen, maakt het gebruik van screens zonwering bijzonder aantrekkelijk.

Installeren van screens zonwering in je huis is meer dan alleen een manier om de zon te blokkeren; het is een investering in comfort, energie-efficiëntie en stijl. Met de verscheidenheid aan beschikbare opties is er een screen-oplossing voor elk type huis en elke persoonlijke stijl. Of je nu kiest voor standaard, verduisterende, warmtewerende, ingebouwde of gemotoriseerde screens, elk type biedt zijn eigen unieke voordelen.

Bij het overwegen van deze investering is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten, maar ook naar de langetermijnvoordelen, zoals energiebesparing. Bovendien verhoogt de installatie van kwalitatieve screens de waarde van je woning, waardoor ze een slimme keuze zijn voor de toekomst.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kosten screens inclusief montage?

De kosten variëren afhankelijk van de grootte, het type screen en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kun je naast de kosten van de screens zelf rekenen op extra kosten voor professionele installatie.

Wat is beter: screen of rolluiken?

Dit hangt af van je behoeften. Screens zijn uitstekend voor zon- en warmtewering en bieden privacy terwijl je nog steeds van daglicht kunt genieten. Rolluiken bieden daarentegen betere beveiliging en volledige verduistering.

Is een screen goedkoper dan een rolluik?

Over het algemeen zijn screens vaak voordeliger dan rolluiken, vooral als je kiest voor basis- of handmatige modellen. Rolluiken kunnen duurder zijn vanwege het extra materiaal en de beveiligingsfuncties.