Vergelijk zonwering offertes
Vind dé zonwering specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonwering Zonwering op maat

Zonwering op maat

Bijna alle montagebedrijven voor zonwering bieden naast het monteren van zonwering ook een opmeetservice aan. Hierbij komt er een professionele monteur langs om de maten van je zonwering op te nemen, zodat je er zeker van bent dat deze goed past. Dit artikel geeft meer informatie over zonwering op maat.

Wat kost zonwering op maat?

De kosten van zonwering verschillen per type en afhankelijk van de afmetingen die je wilt. Zo heb je rolluiken al vanaf € 200, en moet je bij een knikarmscherm rekenen op een gemiddeld minimum van € 900. Het opmeten kost gemiddeld € 30 tot € 100. Onderstaande tabel geeft prijsindicaties per type zonwering.

Soort buitenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btwBreedte
Markiezen€ 750 - € 2.5001 - 5 meter
Screens€ 600 - € 2.4001 - 5 meter
Zonnescherm€ 475 - € 3.0001 - 6 meter
Uitvalscherm€ 475 - € 1.7001 - 4 meter
Knikarmscherm€ 900 - € 3.0002 - 6 meter
Rolluiken€ 200 - € 1.1501 - 3 meter
Buitenjaloezieën€ 200 - € 5001 - 4 meter
Terrasoverkapping€ 800 - € 1.2003 - 12 meter

Welk type zonwering kies je?

Er zijn veel verschillende soorten zonwering, dus als je nog aan het kijken bent voor geschikte zonwering, bedenk dan goed wat de hoofdreden is dat je voor zonwering kiest. Wil je graag buitenzonwering waar je lekker onder in de schaduw kunt zitten? Kies dan voor een zonnescherm of markiezen. Ga je puur voor een zonwerend effect? Denk dan aan screens, daarmee blijft je huis mooi donker en bovendien koel. Ideaal voor in de zomerperiode!

Bij binnenzonwering heb je de keuze uit shutters en jaloezieën. Deze soorten zonwering worden ook vaak als raamdecoratie gebruikt. Rolluiken zijn zowel zonwerend als inbraakwerend. Dit is een goede optie zijn als je bijvoorbeeld vaak op vakantie bent of weekendjes weg gaat.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Zonwering op maat

Zonwering zelf opmeten

Wil je geld besparen door zelf je zonwering op te meten, maar weet je niet precies hoe je dat doet? Homedeal heeft het internet afgespeurd en de beste handleidingen voor jou verzameld!

Markiezen

Markiezen kun je gemakkelijk zelf opmeten. Het opmeten van markiezen is relatief eenvoudig vergeleken met andere soorten zonwering. Homedeal heeft een duidelijke handleiding voor je gevonden, waarin uitgelegd wordt hoe je dit doet.

Shutters

Ook het opnemen van maten voor shutters is niet heel moeilijk, maar het is wel belangrijk dat het nauwkeurig gebeurt. Alleen op die manier krijg je een mooi eindresultaat.

Zonnescherm

Er zijn 2 soorten zonneschermen: een uitvalscherm en een knikarmscherm. Een uitvalscherm zorgt er voor dat er binnenshuis geen zon komt en de temperatuur koel blijft. Een knikarmscherm is een groot scherm wat je – vaak over de gehele breedte – aan de achtergevel monteert. Hierdoor kan je veel schaduw creëren als de zon schijnt.

Jaloezieën

Jaloezieën vind je in allerlei soorten en maten. De lamelbreedtes van de jaloezieën zijn van invloed op het opmeten. Om er zeker van te zijn dat jouw jaloezie straks perfect past, heeft Homedeal een overzicht van meetinstructies voor jaloezieën met verschillende lamelbreedtes voor je klaar staan.

Rolluiken

Zelf de maten opnemen voor jouw nieuwe rolluik? Homedeal heeft de beste handleiding voor je opgezocht. Hierin staat duidelijk vermeld hoe je dit doet en waar je rekening mee moet houden.

Montage van zonwering op maat

Je kan er voor kiezen om ook de montage zelf te doen. Dit is echter niet bij alle soorten zonwering aan te raden. Om er zeker van te zijn dat jouw zonwering goed hangt en stevig bevestigd is zonder schade aan je muren, is het het beste om de zonwering wel door een professional te laten monteren. Kosten voor montage verschillen van € 50 tot gemiddeld € 300, afhankelijk van het soort zonwering.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.