Homedeal.nl Zonnepanelen Nieuwe trend: zonwering op zonne-energie

Nieuwe trend: zonwering op zonne-energie

zonnepanelen als zonwering

Het bedienen van zonwering met de hand heeft al enkele jaren plaatsgemaakt voor de elektrische afstandsbediening en met het oog op een duurzame toekomst is het steeds vaker de zon zelf die de zonwering naar beneden en omhoog laat rollen.

Hoe werkt zonwering op zonne-energie?

In de meeste gevallen wordt deze vorm van bediening toegepast op rolluiken of screens. Het verschil in aanzicht tussen een normaal screen of rolluik en een screen of rolluik op zonne-energie is minimaal. Op zonwering dat werkt op zonne-energie is een zonnepaneel bevestigd, ingebouwd aan de bovenkant. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat de accu wordt opgeladen en vervolgens bedien je de zonwering op zonne-energie gratis met een draadloze afstandsbediening zonder gebruik te maken van netstroom.

Investering versus opbrengst

De aanschaf van zonwering op zonne-energie kost gemiddeld € 300 meer dan de aanschafprijs van ‘normale’ zonwering met handmatige of elektrische bediening. Dit verschil verdien je in de loop der jaren terug doordat je bespaart op energiekosten. Tegelijkertijd neemt de waarde van je woning toe, door een beter energielabel wat aan geeft hoe duurzaam jouw huis is.

Wat zijn je voordelen?

Met de warmere maanden in het vooruitzicht zorgt zonwering voor een aangename temperatuur in je huis, maar zonwering op zonne-energie heeft belangrijke bijkomende voordelen die het overwegen zeker waard zijn. Benieuwd naar wat zonwering op zonne-energie voor jouw huis kan betekenen? Bekijk de onderstaande voordelen.

Goed voor de portemonnee

Je bent het zonnetje in huis, want met zonwering op zonne-energie bespaar je op je energiekosten. Je rolluik of screen werkt 100% op zonne-energie en heeft geen stroomaansluiting nodig.

Geen lelijke bedrading in huis

Zonwering op zonne-energie werkt via een afstandsbediening. Je hebt daardoor geen zichtbare bedrading binnen.

Beter voor het milieu

Met een screen of rolluik op zonne-energie laat je de natuur het werk doen en ben je goed op weg naar een zelfvoorzienende woning. De zonwering is eenvoudig te monteren zonder gedoe van bedrading en aansluiting op het elektriciteitsnet. Naast deze bespaarde moeite bespaart zonwering op zonne-energie ook een hoop energie die bij een elektrische zonwering wel wordt gebruikt. De aanschaf van een zonwering op zonne-energie is een kleine stap maar levert grote voordelen op, niet alleen voor jou maar ook voor de wereld om ons heen. Hiermee draag je jouw steentje bij aan een duurzame toekomst.

Omgekeerd: Zonnepanelen als zonwering?

Om ons heen zien we steeds vaker dat mensen besluiten zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Dat zonnepanelen ook gebruikt worden als zonwering komt minder vaak voor, maar is zeker zo gek nog niet.

Naast de verkoeling in huis, wek je tegelijkertijd je eigen energie op en ben je dus super duurzaam bezig. Waar de zonnepanelen op het dak vaak te warm worden op hete dagen, krijgen deze zonnepanelen koele lucht van onder wat zorgt voor een hoger rendement.

Wil je meer informatie over de toepassing van zonnepanelen op jouw huis? Bekijk de uitgebreide prijsgids: Zonnepanelen. Ontdek welke keuze het beste bij jouw wensen past.

Bron afbeelding: PinterestPinterest