Homedeal.nl Inspiratie Weg putje in de vloer, ga voor de wandafvoer

Weg putje in de vloer, ga voor de wandafvoer

Het is heel even zoeken naar de afvoer en dat is ook precies de bedoeling. Hou jij van details en zie jij het al voor je om je complete badkamervloer elegant door te trekken, zonder obstakels zoals een opvallende doucheput? Dit is eenvoudig te realiseren met een wandafvoer, en nee dit is niet moeilijker om te monteren dan een afvoer in de vloer. Lees je mee?

Handig om te weten over de wandafvoer

  • De montage van een wandafvoer is hetzelfde als een douchegoot; snel en eenvoudig. Iedere specialist is in staat om de wandafvoer in te bouwen.
  • De wandafvoer is betaalbaar, gemiddeld kost het totaalpakket rond de € 300, exclusief montage.
  • Bespaar tijd omdat je vloertegels niet op maat moeten worden gesneden, de tegels lopen elegant door tot de muur.

Twee varianten wandafvoeren

Zoals je hieronder ziet, zijn er diverse varianten wandafvoeren. Ga je bijvoorbeeld voor een smalle langwerpige wandafvoer (voorbeeld 1 van Viega) of voor een kleinere maar iets hogere wandafvoer (voorbeeld 2 van Geberit)?

  

We gaan iets specifieker kijken naar bovenstaande twee varianten wandafvoeren.

Wandafvoer van Viega

Dit is de smalle langwerpige wandafvoer die verkrijgbaar is met een lengte van 30 tot 120 centimeter. De diepte van de wandafvoer is 2,5 centimeter waardoor je deze afvoer in nagenoeg iedere inbouwsituatie toepast, denk aan: massieve muur, lichte bouwwand of voorwand. Voor deze afvoer is een kleine hellingsgraad van de tegels richting de afvoer nodig van 1 tot 2 procent.

Het reinigen van deze wandafvoer is eenvoudig. Er is geen loze ruimte waar vuil en haren zich ophopen. Wat wel in je afvoer terecht komt, haal je er eenvoudig uit met een bijgeleverd spiraal.

Wil je de wandafvoer helemaal op laten gaan in je badkamer? Bepaal dan zelf de afwerking van je wandafvoer: roestvrijstaal mat/glanzend, zwart of wit.

Wandafvoer van Geberit

De Geberit wandafvoer is 8 centimeter hoog en 25 centimeter breed. Het systeem wordt probleemloos aangesloten op bestaande afvoerleidingen, waardoor het ook ideaal is voor renovatieprojecten.

Het reinigen van deze wandafvoer is ook eenvoudig. Verwijder de ingebouwde haarzeef, even afspoelen en klaar.

De afdekplaat is verkrijgbaar is: glansverchroomd, rvs geborsteld, alpien wit en er is zelfs een variant die je kunt laten betegelen met je wandtegel.

Overtuigd?

Ga jij je badkamer aanpakken en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een wandafvoer in jouw badkamer? Bekijk onze prijsgids met alle kosten die komen kijken bij het renoveren van je badkamer en vraag hier direct gratis vrijblijvende offertes aan bij badkamerspecialisten uit je regio.

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Viega